Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник перекладачі_15_12_10_14_Коваль.doc
Скачиваний:
87
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
32.3 Mб
Скачать

Є

Режими відображення документів на екрані

декілька режимів відображення документів на екрані, їх іноді називають режими перегляду документів: обычный, веб-документ, разметка страницы, структура, чтение, во весь екран (пункт меню Вид) та предварительный просмостр (пункт меню Файл).

Для введення тексту використовують режим обычный або разметки страницы.

Для переходу до нормального режиму потрібно виконати команду Вид Обычный, або натиснути крайню ліву кнопку горизонтальної лінійки прокрутки.

Частковим випадком звичайного режиму є режим чернетки. В останньому не форматуються шрифти, що зменшує час на виведення документа. Для переходу в цей режим потрібно виконати команду Сервис Параметры і у вікні діалогу Параметры, вкладка Вид встановити прапорець Черновик.

При відкритті нового документа Word за умовчуванням відображає його в звичайному режимі. Як правило, в цьому режимі здійснюється введення і форматування тексту, будуть відображені всі елементи форматування. Однак макет сторінки (поля сторінки, формат паперу і т.д.) відображається в спрощеному вигляді.

Режим Разметка страницы використовують при оформленні тексту. В цьому режимі текст можна побачити на екрані в тому вигляді, в якому він буде надрукований. Тому він найчастіше використовується для створення та оформлення документів.

Для переходу в режим розмітки сторінок слід виконати команду Вид Разметка страницы, або натиснути третю зліва кнопку на горизонтальній смузі прокрутки.

В режимі веб-документ документ побачите таким, яким він буде на веб-сторінці.

Для створення великого документа, тобто документа із складною багаторівневою структурою, або перегляду його заголовків доцільно використовувати режим Структура. У цьому режимі є зручні засоби структурування документів відповідно до рівнів їх заголовків.

Режим Чтение доступний лише в останніх версіях текстового процесора Word. Він зручний для читання великих текстів, оскільки подає їх на екран посторінково.

Режим перегляду Во весь екран застосовується в тих випадках, коли необхідно максимально збільшити місце для відображення тексту. На екрані з’являється спеціальна панель інструментів Во весь экран з однією кнопкою Вернуть обычный режим. Цей режим вмикається командою меню Вид Во весь экран. Щоб повернутися у попередній режим можна також натиснути на кнопку <Esc> на клавіатурі.

Р

Попередній перегляд документа перед друком

ежим Предварительный просмостр перед друком дозволяє бачити декілька сторінок документа у зменшеному вигляді. Він вмикається за допомогою кнопки на стандартній панелі інструментів, або команди меню Файл Предварительный просмотр.

У цьому режимі користувач може застосовувати засоби масштабування. Після переходу в режим попереднього перегляду під рядком меню з’являється панель інструментів Просмотр печати. Кнопки панелі мають таке призначення:

  • Печать – друкування документа;

  • Лупа – курсор набирає вигляду лупи, і документ в районі лупи зобра­жується в збільшеному вигляді. Увага, у випадку, коли ця кнопка натиснута, вмикається режим редагування документа;

  • Одна страница – відображення однієї сторінки документа;

  • Несколько страниц – відображення декількох (до шести) сторінок;

  • Масштаб – збільшення (зменшення) розміру сторінок;

  • Линейка – управління відображенням координатної лінійки;

  • Подгонка страниц – спроба скоротити кількість сторінок на одну за рахунок ущільнення тексту;

  • Во весь экран – розширення вікна документа на весь екран. На екрані, крім вікна документа, залишається тільки панель інструментів Просмотр печати. Повторне натискування цієї кнопки поверне екран у початковий стан;

  • Закрыть – повернення до звичайного режиму перегляду.