Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник перекладачі_15_12_10_14_Коваль.doc
Скачиваний:
87
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
32.3 Mб
Скачать

10.5. Дизайн слайда

Як уже відмічалося вище для створення нової презентації можна скористатися пунктом Из шаблона оформления на вкладці Создание презентации в Области задач. При цьому з’явиться вкладка Дизайн слайда. Яку також простіше можна просто відкрити в Области задач.

На вкладці Дизайн слайда користувачу пропонується три способи зміни дизайну слайда: з використанням шаблону оформлення; із зміною кольорової схеми; з використанням ефектів анімації (див. мал. 10.12).

А

Анімація

німація – додавання до об’єкта на слайді або до цілого слайда спеціального відео- чи звукового ефекту.

Для того щоб застосувати необхідний анімаційний ефект до слайда необхідно на вкладці Дизайн слайда активізувати команду Эффекты анимации та у списку Приманить к выделенным слайдам позначити мишею потрібну анімаційну схему.

При цьому користувачу пропонується попередньо переглянути вибраний варіант, використовуючи кнопку Просмотр (показує в динаміці вибраний слайд у центральній частині вікна програми PowerPoint) або Показ слайдов (послідовно відтворює слайди в повноекранному режимі із всіма ефектами, починаючи з позначеного слайда). Встановлений прапорець Автоппросмотр дозволяє під час вибору будь-якого ефекту відтворювати його на вибраному слайді.

Якщо потрібний ефект повинен бути на всіх слайдах презентації, то необхідно натиснути на кнопку Применять ко всем слайдам.

Мал. 10.12. Способи зміни дизайну слайда

До окремих об’єктів на слайдах теж можна застосувати анімаційні ефекти, але їх попередньо необхідно виділити та скористатися командою Добавить эффект на вкладці Настройка анимации (див. мал. 10.13).

Мал. 10.13. Команда Добавить эффект на вкладці Настройка анимации.

10.6. Конструювання переходів між слайдами

Д

Конструювання переходів між слайдами

ля організації переходів між слайдами презентації використовується ручний режим (прапорець по щелчку) та режим регламентований часом (прапорець автоматически после). Ручний режим найчастіше використовується в навчальних презентаціях, коли той, хто демонструє чи переглядає презентацію, сам керує темпом роботи з кожним слайдом, натискаючи ліву кнопку миші для зміни слайда. Для цього в групі Смена слайда встановлюється прапорець по щелчку.

У рекламних презентаціях найчастіше використовується жорстка регламентація для кожного слайда презентації часу його показу. Це можна досягти встановивши прапорець автоматически после і вказати час (у хвилинах і секундах), протягом якого буде відтворюватися певний слайд (див. мал. 10.14). У випадку встановлення обох прапорців перехід на інший слайд буде здійснюватися по щелчку, якщо час не перевершив той, який встановлений на лічильнику автоматически после.

У програмі PowerPoint можна установити автоматичний хронометраж за допомогою команди Показ слайдов Настройка времени, після чого з’явиться перший слайд у повноекранному режимі і панель Репетиция (див. мал. 10.15), за допомогою якої можна визначити час показу цього слайда.

Мал. 10.14. Встановлення режимів зміни

слайдів

Мал. 10.15. Панель Репетиция