Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktikum.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
1.03 Mб
Скачать

Стаття 5. Строки сплати податку

Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів сплачується:

фізичними особами - перед реєстрацією, перереєстрацією транспортних засобів, а також перед технічним оглядом транспортних засобів щорічно або один раз за два роки, але не пізніше першого півріччя року, в якому прова­диться технічний огляд;

юридичними особами - щоквартально рівними частинами до 15 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

За придбані протягом року юридичними особами транспортні засоби податок сплачується перед їх реєстрацією по строках сплати (кварталах), які не настали, починаючи з кварталу, в якому проведено реєстрацію транспорт­ного засобу. Розрахунок суми податку за такі транспортні засоби в 10-денний термін після їх реєстрації подається до відповідного податкового органу.

За транспортні засоби, зняті юридичними особами протягом року з реєстрації (перереєстровані), здійснюється перерахунок розміру податку. Розмір податку перераховується перед зняттям їх з реєстрації (перереєстрацією) по строках сплати (кварталах), які не настали, починаючи з наступного за тим, в якому транспортний засіб знято з реєстрації (перереєстровано).

Фізичні особи - платники податку зобов'язані пред'являти органам, що здійснюють реєстрацію, перереєстрацію або технічний огляд транспортних засобів, квитанції або платіжні доручення про сплату податку як за попередній, так і за поточний роки, а платники, звільнені від сплати цього податку, - відповідний документ, що дає право на користування цими пільгами.

Юридичні особи - платники податку зобов'язані пред'являти органам, що здійснюють реєстрацію, перереєстрацію або технічний огляд транспорт­них засобів, платіжні доручення про сплату податку з написом (поміткою) установи банку про зарахування податку по наземним транспортним засобам до територіальних дорожніх фондів, а по водним транспортним засобам - до відповідних бюджетів місцевого самоврядування (сільських, селищних, міських).

У разі відсутності документів про сплату податку або документів, що дають право на користування пільгами, реєстрація, перереєстрація і технічний огляд транспортних засобів не провадяться. 

Стаття 6. Порядок обчислення і сплати податку

Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів обчислюється юридичними особами на підставі звітних даних про кількість транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів за станом на 1 січня поточного року. Обчислення податку з власників назем­них транспортних засобів провадиться виходячи з об'єму циліндрів або потужності двигуна кожного виду і марки транспортних засобів, а податок з власників водних транспортних засобів - виходячи з довжини транспортного засобу за ставками, зазначеними у статті 3 цього Закону.

6. Земельний податок

6.1 Задачі

Задача № 1

Визначте суму податку на землю, яка підлягає сплаті в бюджет, за умови:

- землі сільськогосподарського призначення для ріллі – 20 га, для пасовищ та сінокосів – 9 га й під багаторічні насадження – 25 га

- грошова оцінка 1 га землі сільськогосподарського призначення, з урахуванням коефіцієнтів індексації, – 25354 грн.

Задача № 2

Визначте суму податку на землю, яка підлягає сплаті до бюджету, за умови:

  • земельна ділянка площею в 0,5 га перебуває в населеному пункті із чисельністю населення від 1000 тис. і більше людей;

  • грошова оцінка 1 га земельної ділянки з урахуванням коефіцієнта індексації – 5000 грн.

  • середня ставка податку за 1 кв. м – 21,0 коп.

  • коефіцієнт, застосовуваний у місті обласного підпорядкування де перебуває земельна ділянка – 3.

Задача № 3

Визначте суму податку на землю, яка підлягає сплаті до бюджету, за умови:

- земельна ділянка, надана для підприємства зв'язку, займає площу в 400 м2 і перебуває в населеному пункті із чисельністю населення до 500 тис.чол;

- грошова оцінка 1 га земельної ділянки з урахуванням коефіцієнта індексації становить 4768 грн;

- середня ставка податку з 1 м2 землі становить 12 коп;

- поправочний коефіцієнт - 2.

Задача № 4

Визначте суму податку на землю, яка підлягає сплаті до бюджету, за умови:

- земельна ділянка громадянина Іванова І.І., інваліда I групи, становить 0,25 га площі;

- грошова оцінка 1 га землі, з урахуванням індексації, становить 4500 грн;

- ставка податку ­ 9 коп. за 1 м2

Задача № 5

Площа, зайнята будинком становить 5900 кв.м. Ставка земельного

податку – 12 грн за 1 м2. Площа квартир у будинку – 8790 м2.

Визначити розмір земельного податку за одну приватизовану квартиру загальною площею в 75 м2.

Задача № 6

Релігійна організація, яка є неприбутковою організацією, розташована на земельній ділянці в 12000 м2. Однак, 6000 м2 здає ПП «Крок».

Визначити розмір земельного податку, який необхідно сплатити організації до бюджету, якщо ставка земельного податку складає 13 грн. за 1 м2.

Задача № 7

Будівельна компанія «Нова Будова», що розташована у Приморському районі м. Одеси, має в користуванні територію загальною площею в 300 м2.

Крім того, на балансі компанії є 5 квартир площею в 400 м2, які знаходяться у житловому будинку загальною площею в 1000 м2 у Суворовському районі м. Одеси по вул. Заболотного, 156. Площа під будівлю – 500 м2.

Розрахувати податок на землю, який повинен сплатити до бюджету завод «Авангард», та визначити порядок його сплати, якщо ставка податку за 1 м2 земельної площі в м. Одесі становить 12 грн.

Задача № 8

Визначити суму податку на землю, що необхідно сплати до бюджету, за земельну ділянку площею в 560 м2, що знаходиться в населеному пункті з чисельністю населення від 500 до 1000 тис. Цей населений пункт відноситься до категорії курортних, бо знаходиться на Чорноморському узбережжі Одеської області. Місцева рада встановила додатковий коефіцієнт підвищення земельного податку – 2,0. Треба також врахувати коефіцієнт підвищення суми земельного податку згідно з Законом України «Про Державний бюджет України» на відповідний рік.

Задача № 9

Площа, зайнята будинком становить 7900 м2. Ставка земельного податку – 10 грн. за 1 м2. Площа квартир у будинку – 9780 м2.

Визначити розмір земельного податку за одну приватизовану квартиру загальною площею в 86 м2.

Задача № 10

Визначити суму податку на землю, що необхідно сплати до бюджету

підприємству «Олко», за земельні ділянки під ріллю площею в 30 га та під багаторічні насадження площею в 125 га. Грошова оцінка 1 га ріллі – 7800, 00 грн, 1 га багаторічних насаджень – 9780,00 грн. Коефіцієнт індексації грошової оцінки – 1,07.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]