Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. ВР 2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
392.7 Кб
Скачать

3 Вимоги до оформлення випускної роботи

3.1 Загальні вимоги

Випускна робота повинна бути виконана українською мовою і оформлена з додер­жанням усіх технічних вимог до наукових робіт. Текст роботи має бути надрукований на принтері через 1,5 між­рядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці на одному боці аркуша білого паперу формату А-4. Шрифт Times New Roman, 14 пт. Можна також подати таблиці та ілюстрації.

Текст розміщується на сторінці, яка обмежується берегами: лі­вим — не менше ніж 20 мм, правим — не менше ніж 10 мм, верх­нім — не менше ніж 20 мм, нижнім — не менше ніж 20 мм. Від­стань між заголовком і текстом має бути в межах 15-20 мм.

3.2 Порядок розміщення структурних частин роботи

Випускна робота починається з титульного аркуша, який виконується за формою (додаток А).

За титульним аркушем розміщують послідовно: завдання (додаток Б) та реферат (додаток В), в якому слід указати загальний обсяг роботи, кількість таблиць, рисунків, викласти в дуже стислій формі сутність роботи.

У змісті зазначають початкові сторінки кожного розділу і па­раграфа. Назви розділів і параграфів у змісті й тексті мають бути однаковими.

Вступ, кожний розділ, висновки, список використаних джерел і кожен додаток починаю­ться з нової сторінки, а кожний підрозділ, пункт, підпункт — одразу після за­кінчення попереднього.

3.3 Нумерація

Розділи, підрозділи, пункти й підпункти слід нумерувати араб­ськими цифрами та друкувати з абзацним відступом.

Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах роботи («РОЗДІЛ 1», «РОЗДІЛ 2», «РОЗДІЛ 3»). Після номеру розділу в тексті роботи крапку не ставлять.

Підрозділи нумеруються в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номерів розділу, поряд­кового номеру підрозділу, між якими ставиться крапка, наприклад, «1.2» (другий підрозділ першого розділу).

Пункти нумеруються в межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з номерів розділу, підрозділу та поряд­кового номера пункту, між якими ставляться крапки, наприклад, «1.2.3» (третій пункт другого підрозділу першого розділу).

Після номера підрозділу і пункту в тексті роботи ставлять крапку.

3.4 Заголовки

Розділи, підрозділи і пункти повинні мати заголовки, що чітко й корот­ко відображають їхній зміст.

Усі заголовки друкуються напівжирним шрифтом.

Заголовки структурних частин роботи слід друкувати симетрично до набору тексту великими літерами: «ЗАВДАННЯ», «РЕФЕРАТ», «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ». Назву розділу друкують з нового рядка за таким же правилом.

Заголовок підрозділу треба друкувати маленькими літерами (крім першої великої) з абзацу без крапки в кінці та без під­креслень.

Заголовок пункту (підпункту) слід друкувати маленькими літерами (крім першої великої) напівжирним шрифтом з абзацу.

3.5 Переліки

У тексті пунктів або підпунктів можуть бути переліки. Перед кожною позицією переліку слід ставити маркер або (за необхідності посилання в тексті на один із переліків) арабську цифру, після якої ставлять дужку. Для подальшої деталізації переліку необхідно використовувати малі літери, після яких ставлять дужку.

Приклад

1)_______________________________

2)_______________________________

а)_____________________________

б)________________________________

3)___________________________________