Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. ВР 2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
392.7 Кб
Скачать

3.9 Правила цитування та посилання на використані джерела

При написанні випускної роботи студент повинен давати по­силання на джерела, які наводяться в випускній роботі. Та­кі посилання дають змогу відшукати документи і перевірити до­стовірність відомостей про цитування документа, дають необхідну інформацію щодо нього, допомагають з'ясувати його зміст, мову тексту, обсяг. Посилатися слід на останні видання публі­кацій. На більш ранні видання можна посилатися лише в тому разі, коли в них є матеріал, який не включено до останнього ви­дання.

Якщо використовують відомості, матеріали з монографій, огля­дових статей, інших джерел з великою кількістю сторінок, тоді і посилання необхідно точно вказати номери сторінок, ілюстрацій, таблиць, формул з джерела, на яке є посилання в випускній роботі.

Посилання в тексті випускної роботи на джерела слід зазна­чати порядковим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад, "... у працях [1-7]...".

Посилання на цитати додаються одразу після закінчення цитати в квадратних дужках, де вказується порядковий номер джерела в спис­ку літератури, та відповідна сторінка джерела, наприклад, [4,35].

Запозичена з літературних чи статистичних джерел інформація (формули, таблиці, схеми, графіки, висновки тощо) потребує обов'язкових посилань (у квадратних дужках) на порядковий номер джерела в списку використаної літератури та номери сторінок, з яких узято інформацію.

3.10 Список використаних джерел

Список використаної літератури та інших джерел інформації необхідно подавати в алфавітному порядку за прізвищами авторів або заголовками.

Зразки оформлення бібліографічних джерел у списку літератури подані в додатку Г.

3.11 Додатки

Матеріал, що доповнює положення стандарту, допускається розміщувати в додатках. Додатками можуть бути: звітність обєкта дослідження, графічний матеріал, таблиці великого формату, розрахунки, опис алгоритмів програм задач, що розв'язуються на ЕОМ, тощо.

Додатки позначають великими літерами української абетки, починаючи з А, за винятком літер Ґ, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.

Посередині першого рядка сторінки друкують слово «Додаток» та літеру, що позначає його послідовність, наприклад, «Додаток В». Заголовок додатка друкують окремим рядком нижче симетрично відносно тексту маленькими літерами з першої великої літери.

Кожний додаток слід починати з нової сторінки із зазначенням угорі в середині сторінки слова «Додаток» і його позначен­им.

Текст кожного додатка за необхідності може бути поділений на розділи, підрозділи, пункти, підпункти.

4 Стадiї виконання випускної роботи

Виконання випускної роботи складається з таких основних стадій:

  1. визначення напряму дослідження;

  2. вибір і затвердження теми та плану випускної роботи;

  3. проведення досліджень і написання роботи;

  4. оформлення випускної роботи;

  5. підготовка до публічного захисту і захист роботи. Графік виконання випускної роботи затверджується на початку навчального року, контролюється науковим керівником і кафедрою. За порушення графіка студент може бути недопущений до захисту випускної роботи.