Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод 11.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
238.59 Кб
Скачать

Складання плану індз

Після добору та опрацювання літератури з обраної теми необхідно перейти до складання плану ІНДЗ. Як правило, план роботи повинен включати вступ, 3-4 основні питання і висновки. При складанні плану слід, насамперед, на основі вивчення літературних першоджерел (наукових, довідкових, нормативно-інструктивних) виписати перелік питань, які належать до теми роботи – приблизно за 10-15 напрямками. Потім доцільно їх згрупувати в три розділи (за принципом однорідності) та визначити назву кожного розділу, що складатимуть питання теоретичної частини плану роботи. При цьому слід мати на увазі те, що в першому питанні, як правило, розкривають теоретичні, організаційні основи проблеми, яка досліджується, або особливості функціонування чи розвитку об'єкту дослідження; в другому – викладають психологічні аспекти застосування психології управління.

План роботи відображає знання і систему поглядів студента, отже, може бути складений по-різному. При цьому план повинен розкривати основну ідею теми, її зміст, механізми вирішення проблеми досліджуваного об'єкту та містити практичну частину. Питання плану повинні бути чітко сформульовані та логічно взаємопов'язані.

Збирання та опрацювання фактичного матеріалу

Збирання та опрацювання фактичного матеріалу є одним із найважливіших етапів написання ІНДЗ. При цьому необхідно врахувати специфіку обраної теми дослідження. Специфіка багатьох з них полягає в тому, що вони мають як теоретичний, так і практичний характер. Тому основна частина роботи студента при опрацюванні літературних джерел повинна бути побудована, насамперед, на вивченні теоретико-методологічних аспектів теми. Обов'язковою умовою при цьому є обґрунтування теоретичних положень ілюстраціями, графіками, таблицями, схемами, діаграмами.

Написання індз

Написання ІНДЗ розпочинається зі вступу. В ньому повинні бути: стисло охарактеризовані актуальність обраної теми, ступінь її дослідженості на даний момент, обґрунтована база для написання роботи; вказані об'єкт, предмет, мета й основні завдання, які ставить перед собою студент, показана система методів наукового дослідження, гіпотеза.

Перше частина ІНДЗ має теоретичний характер. У ньому розкривають суть явища чи процесу, який досліджується в роботі, визначають його місце в сфері виробництва. В даному питанні доцільно провести критичний огляд наукової літератури, нормативної бази, що стосується обраної теми, розглянути досвід вирішення проблеми, яка досліджується.

Друга частина має аналітичний або методичний характер і має містити: обгрунтування вибраної методики дослідження, кількісно-якісний аналіз отриманих результатів (бданки, що заповнюються респондентами додаються у додаток і мають бути у кільуості не менше 25 штук). У ньому дають загальну характеристику об'єкту дослідження. Застосовуючи різні методи аналізу (системний, факторний, статистичний, графічний тощо) необхідно зробити порівняльний аналіз розвитку об'єкту дослідження в Україні, визначити основні фактори і тенденції його розвитку. Характеристика об'єкту дослідження не повинна бути описовою, її слід проілюструвати таблицями, діаграмами, графіками, тощо.

На основі проведеного вище аналізу запропонувати шляхи вдосконалення форм і методів регулювання досліджуваного об'єкту, адекватних сучасним умовам функціонування організації. Наприклад, організація рекламної кампанії щодо покращення іміджу організації на прикладі крупної корпорації. Обсяг – 2-5 сторінок.

У висновках роботи стисло відображаються підсумки дослідження, формулюються суть та ефективність запропонованих напрямів удосконалення технологій ефективного управління.

У додатках наводять, окрім заповнених респондентами бланків для відповідей, допоміжні та ілюстративні матеріали, таблиці, які виходять за межі однієї сторінки, результати розрахунків тощо.