Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт по практиці Лавренюк Ю..doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
898.05 Кб
Скачать
  1. Автоматизація робочих місць в фінансовому управлінні

Савранське фінансове управління використовує комп’ютерну техніку різних моделей. Автоматизована робота одинадцяти робочих місць, які оснащені комп’ютерною технікою. Із одинадцяти робочих місць 10 підключені до сервера (Мал.7.1.).

Мережа локальна (LAN-Local Area Network) об’єднує 10 комп’ютерів, розташованих на невеликій відстані один від одного в одному будинку. Кожен комп’ютер поєднаний із комутатором (switch), мережа зєднання топологія «зірка» (star topology).

Комп’ютерна мережа забезпечує:

  • колективну обробку даних і обмін даними між користувачами мережі (дані бухгалтерської звітності, бюджетної звітності);

  • спільне використання програмного забезпечення (АІС системи «Місцеві бюджети»);

  • спільне використання периферійних пристроїв (принтерів, модема тощо).

Для робочої станції сервера відведена спеціальна кімната, яка обладнана всіма видами техніки безпеки. Робоча станція складається:

  1. Сервер;

  2. Комутатор;

  3. Джерело безперебійного живлення.

Сервер Dell Power Edge 2950 з операційною системою Microsoft Windows Server Enterprise Edition R2 2003x64 English with Client License на носіях CD ROM (Ліцензія). Характеристика центрального процесора та пам’яті «Celeron(R) D CPU 3.06 Ghz, 504 МБ ОЗУ». На передній панелі сервера розташовані в слотів для розміщення жорстких дисків, у 5 з них вставлені жорсткі диски: 2-х SCSI-дисків міскістю 73 GB та 3-х SCSI – дисків місткістю 146 GB .

Мережа програмне забезпечення складається з двох компонентів: мережного програмного забезпечення, що встановлено на комп’ютерах робочих місць і на комп’ютері сервері. Воно дає можливість комп’ютерам спільно використовувати дані сервера та його периферійні пристрої. Мережа пов’язує комп’ютери і периферійні пристрої мережі, координує функції всіх комп’ютерів і периферійних пристроїв у мережі, забезпечує захищений доступ до них. В фінансовому управлінні існує інтернет і кожен працівник має змогу користуватися ним. Всі комп’ютери з’єднані сіткою до комп’ютера №1, до якого приєднано модем, що дає змогу користуватися поштою з головним Фінансовим управлінням.

Вхідна документація надходить на адресу електронної пошти у вигляді архівованого файлу, який містить 8 цифр, кожна з яких має своє необхідне значення.

Наприклад, 0071671 де

00 – вхідна документація, порядковий номер Савранського району 628;

7 – номер відповідного відділу Фінансового Управління;

16 – число, коли відправлено;

7 – місяць;

1 – номер по порядку відправлених документів.

Після прийняття документа спеціаліст розпаковує вхідну інформацію та заносить до книги вхідної документації. Потім він надається начальнику управління для подальшого використання.

Фінансове управління використовує у своїй роботі програмне забезпечення AIC системи «Місцеві бюджети» районного рівня. Немало важливою особливістю системи є надання широких можливостей настроювання вихідних форм. Інформаційна аналітична система будується на принципі відкритості. Це забезпечується за рахунок використання стандартних системних засобів і систем управління бюджету. Крім того, адміністраторові надається повний опис внутрішньої структури даної системи і докладне керівництво адміністратора. Адміністрування і настроювання системи, у залежності від масштабів інформаційної системи, наявності в штаті фахівця організація проводить власними силами і користуються повним спектром її працівники.