Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВК _ МФ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
127.49 Кб
Скачать

4. Основні етапи підготовки курсової роботи

Тема курсової роботи узгоджується кожним студентом з керівником курсової роботи індивідуально. При виборі теми курсової роботи необхідно мати на увазі, що вона може служити складовою частиною майбутньої випускної (дипломної) роботи.

Обов’язковим для розкриття теми курсової роботи є залучення цифрових практичних і статистичних даних. Джерелом їх можуть бути статистичний щорічники, опубліковані статті, монографії, а також фактичний матеріал, зібраний за місцем роботи.

Зібраний цифровий матеріал має бути представлений у вигляді таблиць, схем, діаграм, графіків. Особливу увагу слід приділити правильному оформленню й побудові наведених таблиць, графіків тощо.

Вони мають бути логічним продовженням викладених теоретичних положень і слугувати основною для відповідних висновків і пропозицій. Одна з головних вимог до графічного і табличного матеріалу – наочність. Заголовки (назви) таблиць, схем, графіків, діаграм мають відображати основний зміст ілюстрованого матеріалу. У таблицях вказують одиниці виміру, об’єкт аналізу, часовий ряд дослідження, у графіках – масштаб. Таблиці й графічний матеріал повинні мати окрему нумерацію.

Курсова робота виконується самостійно. Якщо в ній наводяться цитати з наукових статей чи монографій, необхідно посилатися на джерело, вказавши автора роботи, її назву, місце і рік видання, сторінку. Це ж саме стосується й цифрових даних. Якщо аналізується практичний матеріал, то слід вказати об’єкт аналізу.

Курсова робота обов’язково повинна мати зміст. У тексті курсової роботи зміст кожного із розділів повинен бути чітко відокремленим і мати таку назву, як у плані. Назва і зміст окремих питань курсової роботи, а також їхнє співвідношення визначаються з урахуванням теми роботи.

У змісті курсової роботи слід виділити такі складові: вступ, основна частина і висновки. У вступній частині визначається актуальність обраної теми. Далі викладаються питання, що розкривають її сутність, а також дискусійні й проблемні аспекти. При цьому наводяться цифрові матеріали, дається їхній аналіз. У заключній частині – висновках – розкриваються можливі шляхи вирішення тих чи інших проблем, що стосуються даної теми.

Робота повинна бути грамотно та акуратно оформлена. Роботи, виконанні з порушенням вказаного порядку, до захисту не допускається.

5. Строки виконання курсової роботи

Курсова робота виконується протягом семестру. Рекомендованим останнім строком передачі курсової роботи на кафедру є не пізніше, ніж за 2 тижні до завершення навчального семестру. Не дотримання студентом цього строку, не дає підстави кафедрі не приймати курсову роботу студента.

Передана на кафедру студентом курсова робота (у зброшурованому вигляді) реєструється в спеціальному журналі секретарем кафедри. Секретар кафедри вказує на титульній сторінці курсової роботи дату її отримання, ставить свій підпис та передає керівнику для рецензування.

Рецензування курсової роботи викладачем здійснюється протягом 5 (п’яти) календарних днів з дня реєстрації поданої роботи на кафедрі (в особливих випадках – протягом 7 (семи) календарних днів).

За результатами рецензування на титульному листі курсової роботи рецензент робить напис: “Рецензування - ____________ (кількість балів). До захисту. Дата. Підпис” або: “Рецензування – на доопрацювання. Дата. Підпис”.

Свої зауваження щодо курсової роботи рецензент викладає на зворотній сторінці титульного листа. У випадку, коли ставиться оцінка в діапазоні 35-40 балів, рецензент може не вказувати ніяких письмових зауважень по роботі.

Курсова робота, що не отримала позитивної оцінки рецензента, секретарем кафедри повертається студенту на доопрацювання, після чого повторно представляється на кафедру. Перед передачею такої роботи рецензенту секретар кафедри робить на титульному листі позначку “Після доопрацювання”, проставляє дату її отримання та ставить свій підпис.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]