Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
734
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Оглядові люки командира і механіка-водія

Оглядові люки командира і механіка-водія закриваються склом, а в бойовому положенні — броньовими кришками.

Кришки люків закриваються і відкриваються рукоятками. При надані зусилля до рукоятки (дія I) палець стискає пружину, знімаючи з засувки навантаження, спрямоване у бік паза в секторі. Одночасно розтягується пружина, створюючи через тягу навантаження на засувку, спрямовану вниз.

При дії II засувка відходить від сектора і пружина витягає засувку з паза сектора.

При дії III кришка переводиться в потрібне положення (відкрите або закрите).

Змивач скла оглядових люків. Для очищення скла оглядових люків від пилу і бруду встановлений змивач.

Змивач складається з насоса, бачка з впускним клапаном і фільтром, двох розпилювачів, встановлених на рамках вітрових стекол оглядових люків, і шлангів.

Насос приводиться в дію натисканням лівої ноги на кришку.

Бачок установлюється на кронштейні блоку шинних кранів.

Для обмивання вітрового скла користуватися сумішшю води зі спеціальною рідиною НИИСС-4, в об'ємні співвідношення яких змінювати в залежності від температури навколишнього повітря згідно табл. 1.

Розпилювачі встановлені по одному на рамках скла оглядових люків. Від насоса до розпилювачів через шланги підводиться рідина з бачка.

Рідина з розпилювачів повинна попадати на поверхню скла, що очищається щітками. При необхідності напрямок струменя, що випливає, регулювати поворотом корпуса розпилювача або поворотом самого жиклера.

Таблиця 1

Температура, С

Вода в масових частинах

Рідина НИИСС-4

у масових частинах

Плюс 5

Мінус 5

Мінус 10

Мінус 20

Мінус 30

Мінус 40

10

9

5

2

1

1

0

1

1

1

1

2

Для обмивання скла натиснути лівою ногою 2—3 рази на кришку насоса і включити склоочисник.

При необхідності повторювати змочування скла до повного видалення бруду.

Відмовлення в роботі змивача може відбутися головним чином унаслідок засмічення жиклерів і клапанів з фільтром. У цьому випадку зняти жиклери і клапан з фільтром і прочистити них, ретельно промити бачок, заповнити його рідиною, установити жиклери і клапан з фільтром на місце і відрегулювати напрямок струменя, що випливає, з розпилювачів.

Люк видачі троса лебідки

Кришка люка встановлена на одній петлі і притискається до листа корпуса гайкою-рукояткою через планку, що спирається на напрямні ролики. Відкривати кришку ослабленням затягування гайки-рукоятки і поворотом планки.

ЛЮК ЛЕБІДКИ

Кришка люка встановлена на одній петлі і притискається до листа корпуса через гумовий ущільнювач за допомогою гвинтового замка.

Для відкриття кришки необхідно вісь замка повертати проти ходу годинникової стрілки Г-подібним ключем квадратного перетину 10 мм до упору, а для закриття — по ходу годинникової стрілки до упору.