Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Титульний лист(3).docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
1.91 Mб
Скачать

Пам’ятки природи Вовчанського району

ВИСНОВКИ

1. Систематизація об’єктів ПІКС Вовчанського району показала:

  • в загальній кількості об’єктів ПІКС, переважають пам’ятки історії. Їх нараховується близько 107 об’єктів. На такий розподіл значною мірою вплинула Друга Світова війна, жертвами якої стали тисячі жителів Вовчанського району. Найменша частка від загальної кількості об’єктів належить пам’яткам природи, їх усього нараховується 10 об’єктів. На такий розподіл вплинула промислова орієнтація району.

  • пам’ятки монументального мистецтва у районі відсутні взагалі. До пам’ятників монументального мистецтва відносяться пам’ятники, монументи, скульптури тощо. Оскільки Вовчанський район на протязі всієї історії існування знаходився під впливом Харкова як провінційний район, то і значення у нього було «другорядне». Тобто, задачі для Вовчанського району ставились до вимог і потреб центру. Головними задачами були надати кваліфіковане населення, та забезпечити населення робочими місцями. Для культурних і духовних потреб Вовчанщина мало підходила. Тому незначна частка видатних митців та скульпторів залишили по собі пам'ять у Вовчанському районі.

2. На підставі теоретичних і методичних розробок, створено серію карт ПІКС Богодухівського району. створено серію карт «Природна та історико-культурна спадщина Вовчанського району», до якої входять карти: «Пам’ятки археології», ….

3. Серія карт може бути використана з довідковою, туристсько-ознайомлювальною та навчальною метою, а також для вирішення питань адміністративного та господарчого управління територією.

Список використаних джерел

  1. Методичні рекомендації по підготовці матеріалів Зводу пам’яток історії та культури України. — К.: вид-во «Українська енциклопедія» ім. М. Бажана, 1993, 112 с.

  2. Пересадько В. А., Прасул Ю. І., Шпурік К. В., Шпурік О. В.. Програма регіонального картографування природної та історико-культурної спадщини // Проблеми безперервної географічної освіти і картографії: Збірник наукових праць. – Харків: ХНУ ім. В.Н.Каразіна, 2011. – Вип. 14. – С. 74-77.

  3. Пересадько В.А., Шпурік К. В.. Застосування картографічного методу в процесі дослідження природної та історико-культурної спадщини в Харківській області // Проблеми безперервної географічної освіти і картографії: Збірник наукових праць. – Харків: ХНУ ім. В.Н.Каразіна, 2010. – Вип. 11. – С. 129-135.

  4. Про охорону культурної спадщини: Закон України від 8.06.2000 №1805 – III // Відомості Верховної Ради. – 2000. -- №39. – ст..333; Відомості Верховної Ради. – 2005. -- №5. – ст.114.

  5. Природно-заповідний фонд Харківської області: Довідник / О. В. Клімов, О. Г. Вовк, О. В. Філатова та ін. — Х.: Райдер, 2005. — 304 c.

  6. http://www.spadshina.org.ua/ - офіційний інформаційний ресурс Науково-дослідного інституту памяткоохоронних досліджень.

Добавить еще сайты, с которых бралась информация.(википедия, сайт районной администраци и т.д.)

  1. Проставить ссылки в разделах

  2. Отредактировать весь документ! Не везде выравнивание по ширине. И отступы с интервалами не везде одинаковые.