Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МАРКЕТИНГОВЫЙ ПЛАН!!!.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
85.95 Кб
Скачать

5. Маркетингова збутова політика

Одним із пунктів збутової політики підприємства є вибір оптимального каналу збуту. Канал збуту (розподілу) товару – це сукупність фірм чи окремих осіб, які приймають на себе чи допомагають передати іншим право власності наконкретний товар чи послугу на шляху від виробника до споживача.

Канал збуту товару характеризується кількістю рівнів. Рівень каналу розподілу – це будь-який посередник, що виконує певну роботу на шляху до руху товару. Канали розподілу можуть бути трьох видів: прямі, непрямі і змішані.

У ШТ «Fromfuture» прямий канал розподілу, адже надання послуги здійснюється без участі посередницьких організацій. Прямий канал розподілу частіше усього встановлюються між виготовлювачами і споживачами, що самі контролюють свою маркетингову програму і мають у своєму розпорядженні обмежені цільові ринки.

Схематично прямий канал розподілу має такий вигляд:

Виробник

Споживач послуги

Рис.7. Прямий канал розподілу

Товарорух – це діяльність з планування, організації та контролю за фізичним переміщенням товару від місця виробництва до місця використання з ціллю задоволення потреб споживачів та вигодою для себе.

Основними елементами комплексного товароруху є:

  • Транспортування

  • Підтримка запасів на складі

  • Складське господарство

  • Інші витрати

У ШТ «Fromfuture» відсутній товарорух, адже клієнти самі приходять до школи, де їх навчають танцювати.

Отже, збутова політика підприємства також спрямована на підвищення ефективності фірми, тому що в сфері збуту остаточно виявляються всі зусилля маркетингу по підвищенню прибутковості, пристосовуючись збутову мережу під споживача підприємство має більше шансів вистояти в конкурентній боротьбі, саме в даній сфері підприємець знаходиться ближче до покупця.

6.Комунікаційна політика

Для здійснення комунікаційної політики ШТ «Fromfuture» приділить особливу увагу рекламі, стимулюванню збуту та пропаганді.

Реклама, як неособисте формування комунікації, що здійснюється за допомогою платних засобів розповсюдження інформації з чітко вказаним джерелом фінансування, сприятиме реалізації товару, процесу реалізації товару в гроші, народжуватиме попит, керуватиме ринковими продажами.

Ціллю реклами буде формування та стимулювання збуту, даватиметься інформація про переваги ШТ«Fromfuture», пробуджуватиме інтерес до товару. Проведення рекламної кампанії здійснюватиметься під слоганом:

« Який сенс дивитись на інших? Тепер я і сам танцюю…».

Реклама ШТ«Fromfuture» розміщуватиметься в газетах, журналах, а також транслюватиметься по радіо та роздаватимуться буклети. Це забезпечить приплив клієнтів та в результаті збільшення попиту.

Також ШТ«Fromfuture» в комунікаційній політиці використовуватиме пропаганду, як неособисте й неоплачуване стимулювання попиту на послугу, шляхом розповсюдження комерційно важливих відомостей про послугу у друкованих засобах інформації або представлення по радіо і телебаченню. Це дасть такі переваги підприємству, як достовірність, адже стаття в газеті здається більш правдоподібною, ніж, наприклад, рекламне оголошення; широке охоплення покупців, тому що інформація буде представлена у вигляді новин, що охоплює велику кількість клієнтів; ефективність, буде надаватись повний обсяг інформації і матеріалу про підприємство і послугу, що надається.

Також підприємство стимулюватиме збут за допомогою короткочасних стимулюючих засобів, що забезпечуватимуть просування послуги на ринку. Перш за все стимулювання проводитиметься за допомогою реклами та бонусів для клієнтів: діти, які займаються в школі з однієї сім’ї матимуть 25% знижки, а клієнти-чоловіки не будуть платити за заняття перші два місяці.

Пропаганда здійснюватиметься як неоплачуване стимулювання попиту на товар за допомогою розповсюдження відомостей в друкованих виданнях, та на радіо. Проводитимуться різні культурні заходи, організовуватимуться дні відкритих дверей, показові виступи та концерти.

Комунікаційна політика підприємства забезпечить створення конкурентних переваг на ринку послуг, забезпечить становлення попиту, збільшення клієнтів та довіри до підприємства і послуги, яка надаватиметься.

Висновки

Створивши маркетинговий план Школи танців «Fromfuture» провели аналіз ринку, де визначили назву підприємства, місце розташування, обрали концепцію маркетингу, вид маркетингу, тип, обрали працюючий персонал, визначили фактори впливу на діяльність підприємства (мікро та макрофактори).

Визначили первинну та вторинну інформацію, що буде використовуватись. Обрали метод маркетингового дослідження, проаналізували зворотній зв'язок з споживачами. Дослідили позиціонування послуги та визначили долю та сегмент ринку.

Створили аналіз конкурентів, де проаналізували розташування та особливості діяльності( напрям танцю, ціну та досвід роботи), визначили позиціонування товару на ринку.

Провівши маркетингову товарну політику проаналізували послугу на трьох рівнях, визначили її життєвий цикл на ринку.

Також було здійснено цінову політику за допомогою якої визначили ціль, попит, обрали стратегію ціноутворення, метод.

Визначили витрати підприємства – постійні, змінні та повні, проаналізували витрати на виплату заробітної плати працівникам підприємства. Визначили собівартість підприємства, постійні витрати поділивши на середню кількість клієнтів. Також в ціновій політиці порахували: прибуток, виручку від реалізації, ціну без ПДВ та чистий прибуток.

Розрахували точку беззбитковості, коли витрати підприємства дорівнюють прибутку, таким чином підприємство не отримує доходу, але й не несе витрат.

За допомогою маркетингової збутової політики було визначено з каналом розподілу послуги.

Розробивши комунікаційну політику ШТ«Fromfuture» зформувала рекламну кампанію та цілі її проведення, обрала методи стимулювання збуту та пропаганди.

Список використаної літератури

  1. Азарян О.М. Маркетинг, підручник для вищих навчальних закладів – К.: НМЦВО МОН України НВФ «Студцентр», 2003. – 400 с.

  2. Бандурка О.М., Орлов П.І., Петрова К.Я. Фінансова діяльність підприємства – 2-ге вид., перероб. і доп. – К.: Либідь, 2003. – 384 с.

  3. Бізнес-план: технологія обробки та обґрунтування: Навч. посібник/ За ред.. С.Ф. Покропивного – К.: 2008

  4. Економічний аналіз господарської діяльності: Навч. посібник/ В.І. Іващенко, М.А. Болюх та ін.. – К.:, 2009

  5. www.parta.com.ua/ukr/sport_courses/nikolaev/