Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЄЦГР шлях до справжньої демократії.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
259.58 Кб
Скачать

7). Заплановані результати

ВІД РЕАЛІЗАЦІЇ ВСЬОГО КОМПЛЕКСНОГО ПРОЕКТУ ЄЦГР

Що отримує Суспільство від введення всього комплексу НОВОЇ Системи Громадського Самоуправління?

Створивши Програмо-Формуючі Органи ЄЦГР - отримаємо колективний орган, формуючий програму, що враховує думки та інтереси всіх членів громади - що є найбільш сприятливим та оптимальним рішенням у розвитку місцевості та її жителів.

Таким чином, буде сформована ефективна, якісно нова, СИСТЕМА ПРЯМОГО, БЕЗПОСЕРЕДНЬОГО САМОУПРАВЛІННЯ.

Завдяки даному проекту, стане можливим виявляти та систематизувати всі кращі ідеї, проекти та програми, наявні у Суспільстві, що дозволить сформувати Комплексну Програму СОБОРНОГО Розвитку, який влаштовує всіх.

Створення ж Програмо-Реалізаційних Органів ЄЦГР (або «Соціально-Економічного Технопарку - СЕТ») дозволить організувати практичну, ефективну допомогу ВСІМ, членам Громади в реалізації їхніх власних програм та проектів. Що, у свою чергу, дозволить планувати та направляти цю роботу, разом з управлінськими структурами держави, на реалізацію ЗАГАЛЬНОГО, комплексного плану розвитку місцевості: міста та всього регіону.

Таким чином, Система ЄЦГР, як механізм практичної реалізації права Громади на Самоуправління, поступово ЗАМІНИТЬ СТАРІ та вже віджилі форми управління суспільними процесами, виростаючи в основну вісь влади єдиної Суспільно-Державну Систему справжнього НАРОДОВЛАДДЯ - безпосереднього самоврядування (або, як казали раніше, прямої демократії).

Дана Система буде згодом сама формувати та взнаємо контролювати всі процеси суспільного життя та розвитку, засновані на високій культурі відносин, взаємної відповідальності, вищих цінностях, і духовних орієнтирах.

І саме Система Громадського Самоврядування(СиГС) стане справжнім гарантом стабільності в усіх сферах та системах Держави, і виявить собою основу для благополуччя та гармонійного розвитку для всіх членів Громади.

Іншими словами, в особі ЄЦГР, Суспільство отримає ефективну систему формування та загального узгодження своєї Комплексної Програми Розвитку, що стане практичною основою консолідації для всіх сторін суспільної взаємодії, а значить і твердої базою соціального світу. Що є конче необхідно всій Україні - потужне зрушення в напрямок громадянського суспільства!!!

Таким чином, завдяки формуванню всієї системи ЄЦГР в комплексі - вирішується головна проблема практичної реалізації конституційного права народу на безпосередню ВЛАДУ.

8). Принцип формування єцгр.

ЄЦГР має бути чотирьох видів:

- ЄЦГР міста - його ініціює ЗРК даного міста;

- ЄЦГР району області - ініціює ЗРК даного району області;

- обласний ЄЦГР - ініціює ЗРК даної області;

- національний ЄЦГР - ініціюють делигати від усіх ДРК в особі делегованих своїх представників, що утворюють НРДК.

(Дивись Сему №11 та №5).

Тоді буде такий принцип формування структури всіх ЄЦГР:

На кожному територіальному рівні лінійні структури координуються через вище стоячий ЄЦГР:

- в місті, районні ЄЦГР (котрі плануються в перспективі) - через загальні-міські ЄЦГР.

- в обласних районах - через обласний ЄЦГР.

- обласні ЄЦГР - через загальнонаціональний ЄЦГР.

Національний ЄЦГР - буде, фактично, виконавчим органом Громадського Самоуправління.

При цьому, контроль за Директоратом (всіх) ЄЦГР в країні буде потрійним:

- ПО ВЕРТИКАЛИ (З боку Директорів Національного ЄЦГР (котрий, в свою чергу, буде підкорюватися та контролюватися Національною Радою Державних Координаторів).

- ПО ГОРИЗОНТАЛІ (З боку ЗРК - Загальної Ради (всіх Рад) Координаторів даної місцевості).

- ІНФОРМАЦІЙНО (З боку ЗМІ та СБГ)

Тож наведемо головні особливості роботи так званого - «Єдиного Центру Громадського Розвитку.

Головні особливості формувань та роботи всіх ЄЦГР:

1). Національного ЄЦГР (НЄЦГР), акумулює роботу всіх ЄЦГР в країні.

2). Головний керуючий орган у ЄЦГР це Громадська Рада.

3). Громадська Рада ЄЦГР повністю підкоряється створювачу даного ЄЦГР - ЗРК даної місцевості.

4). Первинні колективи передають пакет своїх пропозицій та проектів у ЄЦГР через свого Координатора.

5). Представники органів місцевої влади, як і представники силових структур даної місцевості, як і представники керівництва банків, енергетичних компаній та інших важливих для даного регіону державних та не державних підприємств - знаходяться в Громадській Раді ЄЦГР на правах «запрошених гостей». Тобто останнє слово не за ними має бути.

6). Будь-які члени, будь-якого первинних колективів мають вплив (оголосити своє зауваження чи вотум недовіри ) буд-якому координатору-представнику делегованому в Громадську Раду ЄЦГР, їхньої місцевості, від їхньої галузі чи сфери.

Увага!!! Річки; Ставки;Озера;Ліси та земля, як сільського-господарського призначення так і не сільського-господарського призначення, що знаходяться на територій даної громади (не в приватній власності фермерів чи аграрних підприємств) має належати всій громаді даної місцевості ! Тобто знаходитися у володінні ЄЦГР (даної місцевості) як юридичної особи, що представляє собою всіх громадян даної місцевості (місто, область, район області). І всі первинні колективи даної місцевості мають право впливати на рішення про - надання чи ненадання в оренду їхньої землі (лісу, ставка, озера, річки).

9). ЗАГАЛЬНИЙ ВИСНОВОК (ДО ГЛАВИ №3 - ЄЦГР шлях до справжньої демократії).

Сьогодні настає час, і це повинно бути ясно абсолютно всім, коли Суспільство (Громади) отримає зовсім новий зрілий рівень свого еволюційного свідомості, обманювати та маніпулювати яким більше буде неможливо.

Виходячи з цього безперечного факту, всі системи його життєвого устрою, життєзабезпечення та управління Держави повинні бути приведені відповідно до тих форм і конструкції які повністю відповідають його новосформованому рівню Свідомості.

Яка роль України у справі створення основ Нового світу?

Унікальність Україна для світу як раз і полягає в тому, що вона являє собою своєрідну міні-модель більшості процесів, явищ та проблем, які існують сьогодні в загальносвітовому масштабі.

Саме Україна має сьогодні стати для всього світу досконалим Образом і Моделлю Нової природо-соціальної суспільно-економічної Системи, яка здатна влаштувати не просто абстрактну «більшість», але абсолютно всіх та кожного. І це є сьогодні ніяка не фантастика, а реально матеріалізованих факт. Бо в кожному місті у великій кількості наших громадян, що мають активну життєву позицію, сьогодні є досконально опрацьовані ідеї та проекти здатні швидко вивести наше Суспільство з системної кризи, і налагодити гармонію та достаток життя, у всіх сферах свого розвитку. Залишилося тільки об'єднати їх разом - в Єдину Соборну Програму Розвитку.

І в цьому світлі, проект формування Єдиних Центрів Громадського Розвитку, є фундаментом формування Нової Системи природо-гармонійних відносин у Суспільстві, а значить і створенню міцної основи для народжується сьогодні істинно незалежної України.

Які ж витоки Нової Системи Народовладдя, і що вона дасть простим громадянам?

Здавна, в стародавній Русі існував істинно народний орган самоуправління, де право кожного на владу було не «юридичною фікцією», а реально існуючим фактом, і чинником загально-справедливого життя та взаємної відповідальності. Називався цей орган ВІЧЕ.

Сьогодні ми маємо можливість почати влаштувати своє життя так, щоб вона стала і далі навіки була радісне, щасливе ​​та благодатне. І роль ЄЦГР тут, як ново-відродженого ВІЧЕ - величезна.

Що ЄЦГР представляє з себе сьогодні, і яка його роль у народженні Нового Світу?

ЄЦГР сьогодні - це новий образ давньослов'янського органу самоврядування - ВІЧЕ - в істинно загальнонародної системі вільного вибору та самоорганізації. Віче дозволяло Народу влаштовувати для себе таке життя, яка максимально відбивала корінні інтереси кожного його члена, і влаштовувала все Суспільство в цілому. А це в свою чергу сприяло тому, щоб наймудріші з наймудріших, на основі реальних потреб і сподівань Народу, і ясно-розуміння реальних, природо-соціальних законів, складали плани загально-узгодженого СОБОРНОГО розвитку, а не вигадували їх у інтересах окремих особистостей та їх кланів.

Тому, сьогодні, в ЄЦГР-ВІЧЕ є об'єктивна необхідність - для народження а вірніше відродження якого, вже готові саме Суспільство.

У наш час ЄЦГР має стати символом, і практичним органом, прямого Народовладдя (прямої демократії) - БЕЗПОСЕРЕДНЬОГО управління, контролю і програмування своєї долі самим Народом - кожним активним громадянином своєї країни.

Нове ВІЧЕ дасть Суспільству (Громадам) все необхідне для його продуктивного розвитку: Ідеї, знання, проекти та програми, і стане конструктивним механізмом соціального партнерства між усіма учасниками суспільного взаємодії та самою владою.

Все це дозволить сформувати в Україні основи істинно Відкритого Громадського Соборного Суспільства, яке буде жити і розвиватися в умовах оптимальних природо-соціальних законів нової системи що пропонує ПВЄ.

При наявності розумних лідерів, щиро стурбованих цією проблемою, а також ДОБРОЇ ВОЛІ тих, хто їх фінансує, і наполегливості самого Суспільства (Громад)- вже зовсім в близькому, а не коли не будь в далекому майбутньому, можна сміливо приступати до формування Нової, загально-справедливої системи ​​суспільно-економічних відносин.

ЄЦГР - орган, що покликаний підштовхнути всіх громадян держави приходити до спільної думки. Шляхом надання реальної можливості простим, проте активним громадянам, отримати можливість розуміння суті завдань, що стоять перед українським суспільством. Орган що має зорганізувати суспільство, пояснити громаді як аргументовано, і точно обґрунтовувати власну програму, навчити людей як грамотно доводити свою правоту, у відкритій дискусії.

Але попри все це, ЄЦГР має обов’язково залишатися не підконтрольним, жодному члену виконавчої влади, а лише Конституції.

починаючи з маленьких міст, і закінчуючи всією областю та всією державою - Національний ЄЦГР країни. Такий орган має сприяти ефективному вирішенню, плануванню та контролю за виконанням, завдань розвитку міст та всієї країни, з низу вверх, як на місцевому так і на загальнонаціональному рівні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]