Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЄЦГР шлях до справжньої демократії.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
259.58 Кб
Скачать

3.3). Механізми реалізації проекту по формуванню єцгр.

ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПЛАНОВІ ЗАХОДИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ.

Основа здійснення всього Проекту полягає у створенні інтегрального державно-громадського механізму, з його реалізації та контролю.

Це передбачає об'єднання зусиль структур різних форм власності, і соціального підпорядкування, які прямо чи опосередковано зацікавлені у його реалізації.

Такий інтегральний принцип участі всіх зацікавлених сторін у Загальному Комплексному проекті, і кооператний механізм використання всіх наявних ресурсів його учасників, має природний принцип, і тому є самим ефективним науково-практичним методом, для вирішення всіх завдань, що стоять перед Суспільством.

Організаційне забезпечення та координація з реалізації Проекту буде здійснюватися через регіональні та місцеві Штаб-квартири ЄЦГР, відповідно до Положення, яке розробляється самими членами.

Згодом ці Штаб-квартири стають основою створення Громадських Рад ЄЦГР - організаційних ядер вертикалі Єдиних Центрів Громадського Розвитку.

Членами Штаб-квартири можуть бути: Фізичні та юридичні особи, представники державних та громадських організацій, наукових та ділових кіл ... - всі, хто бере активну участь у формуванні Спільної Цілі по практичному вирішенні завдань Програми Територіального Розвитку. (Див. далі ГРОМАДСЬКА РАДА ЄЦГР - СКЛАД, БУДОВА, ОСНОВНА МЕТА, МЕХАНІЗМ ФОРМУВАННЯ ТА ПРИНЦИП ДІЯЛЬНОСТІ).

Особливо потрібно наголосити на необхідності залучення до співпраці найбільш прогресивно-мислячих, і успішних представників бізнес-структур та банківських кіл, які розуміють, що їх сьогоднішні капіталовкладення обернуться, в недалекому майбутньому, значно більшими дивідендами від розвитку всієї соціально-економічної інфраструктури своїх регіонів, і всієї країни в цілому.

ПОТЕНЦІЙНИЙ СКЛАД МОЖЛИВИХ УЧАСНИКІВ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ ЄЦГР :

- різні громадські, культурні і наукові організації;

- представники виробничих, ділових і фінансових кіл;

- представники місцевих законодавчих та виконавчих органів;

- органи профсоюзів та ЗМІ;

- активні громадяни та організації, Що мають ідеї або проекти щодо поліпшення функціонування системи життєзабезпечення, і розвитку своєї територіальної громади.

КАДРОВО-ОРГАНІЗАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ЄЦГР

За Законом циклічного (спірально-імпульсного) розвитку, всі старі форми розвитку Суспільства самі відживають свій вік, входячи в суперечність з новими енергіями та ідеями, які приходять разом з новим циклом еволюційних перетворень.

І в усі часи перехід від однієї системи-формації до іншої відбувався завдяки твердій волі лідерів та енергетичної підтримки народних мас, які втомилися жити за старим, і пристрасно бажаючих жити в нових, більш справедливих умовах.

А для того, щоб ці нові та справедливі умови були практично підготовлені та впроваджені, необхідно терміново підготувати відповідні кадри керівництва та управління Суспільства з тих лідерів, які найбільш повно відповідають на даний момент всім критеріям «КОДЕКСУ ЛІДЕРА-КЕРІВНИКА». Мають бути створені - УНІВЕРСАЛЬНІ КРИТЕРІЇ ДОПУСКУ ДО ВЛАДИ!

У свою чергу, для того, щоб підготувати якісно-нові кадри управління для Нової Громадської Системи, необхідні висококваліфіковані викладацькі та атестаційні кадри. (Див далі проект АВДГУК)

І хоча сьогодні в Суспільстві є достатньо різних наукових шкіл та академій в цьому направленні, проте відсутній сам універсальний критерій у їх підборі, системі навчання та атестації. А також відсутній єдиний понятійний апарат - фундамент універсологічної освіти, і виховання майбутніх громадських керівників та державних управлінців.

Тому найважливішим кроком на шляху формування практичної бази висококваліфікованих кадрів реалізації Проекту ЄЦГР, і всього комплексу Загальної Програми ПВЄ, - є створення Єдиної Системи Підготовки нових лідерів - Академії Вищого Державно-Громадського Управління та Керівництва - АВДГУК. (Див. далі однойменну главу)

З метою покрокового формування органів та підрозділів ЄЦГР, на першому етапі, кадрове забезпечення буде здійснюється за рахунок людських ресурсів самих учасників реалізації Проекту (з членів ПВЄ, що стануть партією чи громадським рухом, а також прихильних до даної ідеї організацій).

Це передбачає наявність наступних ресурсів та кроків:

• З числа найбільш шанованих та заслужених вчених, і громадських діячів, формується ОРГАНІЗАЦІЙНО-РЕАЛІЗАЦІЙНА ГРУПА - Штаб Проекту ЄЦГР;

• Для розгортання всіх підрозділів ЄЦГР, формується персонал для кожного з них - з числа наукових керівників та консультантів, фахівців тих сфер, в яких дані відділи мають потребу. При цьому потенційними співробітниками є найбільш підготовлені та відповідають всім критеріям (мають бути створені - УНІВЕРСАЛЬНІ КРИТЕРІЇ ДОПУСКУ ДО ВЛАДИ) від представників державних структур, політичних та громадських організацій, наукових та творчих колективів, та інші особи, які мають універсологічну підготовку.

• Під кожен окремий проект та програму формується спеціалізована група з розробників, і виконавців даного проекту;

• До реалізації проектів залучаються місцеві кадри, а також фахівці з інших регіонів та областей, чия допомога може виявитися необхідною.

Як вже згадувалося, для забезпечення успішної реалізації всього Проекту, проводиться спеціалізована підготовка та навчання співробітників відділів ЄЦГР на семінарах, лекціях, а потім і в спеціалізованих-ванних навчальних закладах - в рамках реалізації Проекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]