Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЄЦГР шлях до справжньої демократії.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
259.58 Кб
Скачать

5). Програмо-реалізуючі органи (про) єцгр.

ЦІЛІ, ЗАВДАННЯ ТА ПРИНЦИП ДІЯЛЬНОСТІ

СКЛАД, ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ І МЕХАНІЗМ РОБОТИ

Програмо-Реалізуючого Органу (ПРО) ЄЦГР

(РЕАЛІЗАЦІЙНОГО АГЕНТСТВА АБО ПРАКТИКО-РЕАЛІЗАЦІЙНОГО ВІДДІЛУ)

(Див. Схеми: № 4 - верхня частина, № 7 - нижня частина).

ІДЕЯ ПРОЕКТУ: Для успішної та практичної реалізації всієї Комплексної Програми розвитку, прийнятої місцевою громадою, необхідно щоб її реалізацією зайнявся «відповідальний та зацікавлений в цьому працівник». І краще, ніж сам «замовник», з цією роллю, як показав історичний досвід, ніхто не здатний впоратися. Саме Суспільство (Громада) - як «замовник» та «виконавець» в одній особі, - і є тією самою рушійною силою реалізації всіх (складені ним же), і отже, необхідних йому, проектів та програм власного розвитку.

ОСНОВНА МЕТА ПРО-ЄЦГР - створення ефективного універсального механізму, з практичної реалізації в регіонах та на місцях, кращих проектів та програм щодо соціально-економічного, і духовного-моральному розвитку місцевої території, і її громади. (Схема № 7 - нижня частина)

Ці Підрозділи Центрів Громадського Розвитку покликані стати ефективними структурами, реально сприяють ПРАКТИЧНОМУ, соціально-економічному та національно-культурному, розвитку регіонів, в рамках формування на місцях основ Відкритого Соборної Суспільства.

ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ ПРО-ЄЦГР(в особі Практико-Реалізаційного Агентства) - це комплексне надання мешканцям громади всіх необхідних, практичних інструментів (приміщень, обладнання, оргтехніки, засобів зв'язку та поширення інформації, кредитів, технологій, проектів тощо) - тобто всього необхідного для безпроблемного розвитку кожної людини, будь-то в колективі однодумців, або індивідуально.

Це передбачає створення всієї необхідної комплексної інфраструктури із забезпечення діяльності громадян, а також створення організаційно-координаційних структур та органів, що регулюють всі процеси взаємовідносин учасників цього підрозділу. (См. Схеми № 7)

У рамках даного органу планується створення таких відділень та Центрів, з на правлінням діяльності:

1. Відділення-центр реалізації гуманітарних та науково-технічних інновацій.

Центр стане реалізаційними відділенням Інноваційного Центру Розвитку Громади - ІЦРГ». Адже у нас в країні багато талановитих винахідливих людей, зокрема молодих винахідників, ідеї котрих зараз гальмують, а вони б могли принести користь своїй громаді та країні.

В Задачу даного Центру входить практичне, сприяння реалізації кращих ідей, винаходів, програм і проектів громадян громади (а також наявних в арсеналі ІЦРО), Спо-можних дати потужний імпульс і забезпечити подальший стабільний і динамічний розвиток соціально-економічного сектора свого регіону або місцевості.

Даний Центр, залучаючи висококласних фахівців з профільних організацій (у співпраці та за договором з іншими науково-технічними центрами та структурами) буде надавати маркетингових, моніторингові послуги, і вести консалтингове супровід для тих підприємств та осіб, Які захочуть впровадити у себе будь-які інновації в сфері свого розвитку.

В арсеналі Центру - свій експертний відділ, патентне бюро, і служба впровадження та науково-практичного супроводження реалізованих технологій, проектів і програм.

Адже на жаль не всім нашим громадянам відомо - для того щоб винахіднику з периферії запатентувати свій винахід, треба подолати не близький шлях до Києва, а тоді ще пройти ще важчий шлях через бюрократичні перепони - єдиного державного патентного бюро. Розум та талант, винахідливих людей, міг би прислужитися цій країні та бути одним з чинників її підйому на світовому рівні. Натомість вони не мають ніякого сприяння, ні держави ні спонсорів. Часто буває у нас, що геніальні винаходи навмисно гальмуються, або завернути, у держаному патентному бюро, бо серед них є винаходи, що не вигідні олігархам, або зменшують для не чесних чиновників шляхи обкрадання держави.

Угоди по проектах, для виключення фінансового ризику, і за бажанням замовника, буде страхуватися власною страховою компанією.

З метою мінімізації фінансового ризику з боку банківських структур та фінансових організацій, що беруть участь в реалізації різних проектів учасників Центру, в рамках його діяльності припускається створення, на їх основі, спеціального "фінансового пулу" - (щось на зразок) Холдингового Громадського БАНКУ РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ.

Його завдання - вкладення акумульованих фінансових коштів не в окремий проект, а в "ПАКЕТ", що складається з програм, проектів та різних інновацій, що мають різну складність, вартість та терміни реалізації.

Таким чином, навіть у разі непередбачених обставин та затримки реалізації будь-яких окремих проектів, загальний фінансовий стан всього "пулу", і відповідно, для кожного з учасників фінансування окремо, буде завжди стабільним - за рахунок реалізації інших, більш успішних програм. Для виключення ж жодних ризиків, вище описаний "ПАКЕТ", або окремі проекти, також можуть бути застраховані "пулом" у вище зазначеної «Страхової Компанії».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]