Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Комерційне право модуль.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
51.07 Кб
Скачать

9. Продавцями і покупцями в договорі купівлі-продажу можуть виступати:

а) юридичні особи; б) Фізичні особи; в) як фізичні так і юридичні особи; г) громадяни-підприємці та юридичні особи.

10. Законодавство про захист прав споживачів не поширюється на відносини:

а) по придбанню товарів в рекламних цілях; б) по придбанню товарів для власних потреб; в) по придбанню товарі для споживання іншою особою (придбання подарунків); г) поширюються на всі зазначені відносини.

ІІ РІВЕНЬ.

  1. Хто здійснює державний контроль за дотриманням законодавства про захист прав споживачів?

  2. В чому полягає відміна кредиту від позики? ІІІ РІВЕНЬ.

Ситуаційне завдання . Одна з релігійних організацій, яка була визнана юридичною особою, вирішила заснувати підсобне підприємство з виробництва предметів, які необхідні для різних релігійних обрядів. У зв'язку з цим, був розроблений статут підсобного підприємства, в якому передбачалось виділення церковного майна в господарське відання підприємству та відрахування частини прибутку на потреби засновника. Органи державної реєстрації, при розгляді цих установчих документів відмовились реєструвати підсобне підприємство як юридичну особу, посилаючись на те, що, по-перше, діюче законодавство не містить такої організаційно-правової форми комерційної діяльності, як підсобне підприємства, по-друге, право господарського відання закріплюється лише за державним та комунальним майном. У зв'язку з цим, органи державної реєстрації, запропонували релігійній організації вибрати іншу організаційну-правову форму комерційної діяльності, необхідної для виконання статутних задач. Представники релігійної організації звернулися в юридичну фірму за консультацією. Запитання: 1. Яку відповідь може дати в цьому випадку юрисконсульт. 2. Розкрийте правовий статус та ознаки релігійної організації. 3. Що таке право господарського відання та оперативного управління? 5. За якими підприємствами закріплюється право господарського відання та оперативного управління?

ВАРІАНТ

І РІВЕНЬ.

  1. Договір роздрібної купівлі-продажу є: а) публічним; б) безоплатним; в) письмовим; г) багатостороннім.

  1. Суб'єктами лізингових правовідносин можуть бути: а) юридичні або фізичні особи – суб'єкти підприємницької діяльності; б) як фізичні так і юридичні особи; в) юридичні особи – суб'єкти підприємницької діяльності; г) тільки фізичні особи.

  1. За товарною спеціалізацією магазини поділяються на: а) продовольчі, непродовольчі, змішані;. б) спеціалізовані, неспеціалізовані, універсами, універсами, будинки торгівлі, торгівельні центри (комплекси); в) звичайні, самообслуговування, торгівля по зразкам, торгівля по попередніх замовленнях, дрібнорозддрібні (для товарів дитячим, лікувальним та ін. закритим закладам за безготівкові рахунки), фірмової торгівлі.

  1. Від способу виробництва торгівлі її можна віднести до:

а) оптової, роздрібної; б) виробничої, невиробничої; в) внутрішньої, зовнішньої; г) торгівельно-виробничої, оптової.

5. Пільговий торговий патент це: а) свідоцтво яке видається суб'єктам підприємницької діяльності або їх структурним (відокремленим) підрозділам, які здійснюють торговельну діяльність відповідною номенклатурою товарів вітчизняного виробництва або відповідної категорії населення; б) документ державного зразка, який засвідчує право господарюючого суб'єкта на провадження зазначеного в ньому виду діяльності протягом визначеного строку за умови виконання певних умов; в) державне свідоцтво, що посвідчує право суб'єкта підприємницької діяльності на торгівлю номенклатурою товарів першої необхідності; г) державне свідоцтво, яке засвідчує право суб'єкта підприємницької діяльності на особливий порядок оподаткування.

6. Для кожної філії, кожного відокремленого підрозділу ліцензіата, які провадитимуть господарську діяльність, орган ліцензування видає ліцензіату: а) ліцензію для кожного відокремленого підрозділу; б) засвідчені ним копії ліцензії, які реєструються в журналі обліку заяв та виданих ліцензій; в) ліцензію для кожної торгової точки ліцензіата; г) копії ліцензій, які нотаріально посвідчені.

7. Державним податковим органам надано право: а) зобов'язувати посадових осіб суб'єктів підприємництва виявляти податкові правопорушення; б) забороняти підприємствам працювати з сумнівними платниками податків; в) скасовувати державну реєстрацію суб'єктів підприємництва; г) застосовувати фінансові санкції до підприємств, установ, організацій, громадян.