Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Комерційне право модуль.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
51.07 Кб
Скачать

8. Учасниками правовідносин, що регулюються податковими законами є:

а) законні та уповноважені представники платників податків; б) фінансові установи; в) платники податків, податкові органи, кредитні організації банки; г) органи податкової міліції.

9. З якого часу починається перебіг гарантійного строку відповідно до Закону України "Про захист прав споживачів"?

а) з моменту реалізації товару; б) з моменту виготовлення товару; в) з моменту надходження товару до роздрібної торговельної мережі; г) з моменту, встановленого виробником.

10. Договір, за яким банк зобов'язується приймати і зараховувати на рахунок, відкритий клієнтом грошові кошти, що йому надходять, виконувати розпорядження клієнта про перерахування і видачу відповідних сум з рахунка клієнта та проведення інших операцій за ним це договір: а) позики; б) кредитний; в) купівлі-продажу; г) банківського рахунку.

ІІ РІВЕНЬ.

  1. Які види юридичної відповідальності передбачені за правопорушення в торговельній діяльності?

  2. Чи передбачена кримінальна відповідальність працівників торгівлі та посадових осіб, які здійснюють контроль в сфері торгівлі?

ІІІ РІВЕНЬ.

Ситуаційне завдання Приватний підприємець Іванчук І. Ф. Уклав з місцевою радою договір купівлі-продажу земельної ділянки, яка знаходилася у Іванчука І. Ф. В користуванні на умовах договору оренди. Договір купівлі який був укладений між сторонами передбачає поетапну сплату вартості земельної ділянки після першочергового внеску в розмірі не менше 40 % її загальної вартості. Запитання: 1. Розкрийте процедуру купівлі земельної ділянки. 2. Чи повинен приватний підприємець, Іванчук І.Ф., до моменту погашення повної вартості земельної ділянки сплачувати орендну плату за користування землею на основі раніше укладеного договору оренди?