Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
65 -70 Філіпова.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.04.2019
Размер:
36.81 Кб
Скачать

68. Навести схему організації діяльності інноваційного харчового підприємства та розписати особливість реалізації його етапів для створення хлібопекарської продукції.

- інноваційний потенціал (висококваліфіковані кадри, науково-технічні співробітники, фінансово-економічні можливості для забезпечення діяльності даного підприємства)

- інноваційна культура (освітній рівень та психологічна готовність співробітників до сприйняття і творчого втілення передових ідей)

- технології нових продуктів (для хлібобулочних виробів використовувати найкраще продукти переробки зерна (пшеничні зародкові пластівці, зародки пшениці, пшеничні висівки, пшенична мучка), різновиди муки різних зернових культур( гречана, вівсяна, ячмінна, кукурудзяна і т.д). Доцільно збагачувати вітамінами групи В або їх комплексами, оскільки вони зберігають певну стабільність під впливом високої температури, але в таких кількостях, щоб за рахунок споживання 250…300 г хлібу людина отримала від 10-15% добової потреби в цих вітамінах, віт Е, бета-каротином. Доцільно збагачувати калієм, одночасно знижуючи вміст натрію. Потрібно збагачувати кальцієм.

- сервісне обслуговування (передбачає розроблення рекомендацій до споживання отриманих продуктів, організація їх доставки до споживачів і культурне обслуговування)

- ціноутворення (дотримання співвідношення якість:ціна не більше 4-10 % від вихідних продуктів)

- маркетингові дослідження

- стимулювання збуту продукції

- контроль сировини та готової продукції

- моніторингові дослідження

69. Навести схему організації діяльності інноваційного харчового підприємства та розписати особливість реалізації його етапів для створення молочної продукції.

- інноваційний потенціал (висококваліфіковані кадри, науково-технічні співробітники, фінансово-економічні можливості для забезпечення діяльності даного підприємства)

- інноваційна культура (освітній рівень та психологічна готовність співробітників до сприйняття і творчого втілення передових ідей)

- технології нових продуктів (збагачення молока додаванням вітамінів A, D, E, β-каротину з використанням сублімованих гарбузового і морквяного соків також додавання бурякового, вишневого соків, мінеральних речовин, таких як магній, харчових волокон (наприклад, пектинів), біологічно активних вуглеводів (наприклад, інуліну). Молочні продукти, збагачені шляхом додавання немолочних інгредієнтів, відносяться до комбінованих продуктів. Для них використовують:фруктово-ягідну, овочеву, дикорослу сировину, морські і продукти бджільництва та збагачувачі лікувально-профілактичного призначення.

- сервісне обслуговування (передбачає розроблення рекомендацій до споживання отриманих продуктів - молочні продукти з даними добавками підвищують імунітет: продукти із соком буряку і вишні сприяють кровотворенню – тому їх рекомендовано до споживання людям, що мають проблеми з хворобами, що пов’язані з кровотворенням; для попередження гіповітамінозу рекомендовані продукти з добавками сублімованих соків гарбуза і моркви.

, організація їх доставки до споживачів і культурне обслуговування -перевізники, вантажовідправники та вантажоодержувачі зобов'язані дотримувати встановлених санітарно-гігієнічних вимог. Молочні продукти перевозяться тарним способом в автомобілях, які є в наявності для тарного перевезення. При цьому враховується тривалість перевезення: в літній період (квітень-вересень) при перевезенні на автомобілях із бортовою платформою і накриттям брезентом термін доставки не може бути більше 2-х годин, а для автомобілів-фургонів ізотермічних - не більше 6 годин.)

- ціноутворення (дотримання співвідношення якість:ціна)

- маркетингові дослідження (Наша молочна продукція профілактичного призначення буде мати великий попит на ринку, адже їх асортимент досить бідний.

стратегія маркетингу, яка включає: вивчення цільового ринку, позиціювання товару, заплановані показники обсягу продажу, частки ринку, прибутку на перші 2 – 3 роки, ціни, канали розподілу, бюджет маркетингу на перший рік)

- стимулювання збуту продукції –(реклама, стимулювання збуту (надання торгових знижок, передання товару у тимчасове користування, торгівля в кредит), персональний продаж, зв’язки з громадськістю (публік рилейшнз) з метою створення позитивного іміджу компанії та її продукції), прямий маркетинг, синтетичні засоби маркетингових комунікацій – виставки, брендинг, спонсорство, інтегровані маркетингові комунікації на місці продажу.)

- контроль сировини та готової продукції

- моніторингові дослідження

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]