Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_APU_2012_-_3.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
240.64 Кб
Скачать

Тема 6. Особлива частина адміністративного права. Проблеми адміністративно-правового забезпечення у різних сферах суспільного життя

Загальна характеристика особливої частини адміністративного права: проблеми та шляхи їх вирішення. Проблеми сучасного розуміння системи адміністративного права. Основні характеристики особливої частини адміністративного права.

Проблеми адміністративно-правового забезпечення публічного управління в економічній сфері. Загальна характеристика економіки як об’єкта адміністративно-правового регулювання. Суб’єкти адміністративно-правового регулювання в сфері економіки: класифікація та повноваження. Основні напрями адміністративно-правового регулювання в сфері економіки

Проблеми адміністративно-правового забезпечення публічного управління в соціально-культурній сфері. Ключові об’єкти адміністративно-правового забезпечення у соціально-культурній сфері. Шляхи вирішення проблем адміністративно-правового забезпечення у соціально-культурній сфері

Проблеми адміністративно-правового забезпечення публічного управління в адміністративно-політичній сфері. Ключові об'єкти адміністративно-правового забезпечення в адміністративно-політичній сфері. Шляхи вирішення проблем адміністративно-правового забезпечення в адміністративно-політичній сфері.

Тема 7. Проблеми адміністративної юстиції в україні

Загальна характеристика сфери юстиції. Адміністративна юстиція – основний спосіб судового захисту прав громадян. Адміністративний процес як різновид адміністративних проваджень. Завдання адміністративного судочинства.

Право на судовий захист прав громадян у державному управлінні. Еволюція судового захисту прав громадян у державному управлінні. Створення системи адміністративних судів в Україні. Проблемні питання становлення адміністративної юстиції в Україні – історичний аспект (проблемні питання розробки та прийняття Кодексу адміністративного судочинства України; формування системи адміністративних судів в Україні).

Основні принципи адміністративного судочинства, проблеми їх застосування на практиці. Сутність та функції адміністративної юстиції. Публічно-правова сфера функціонування адміністративної юстиції. Забезпечення доступності правосуддя в адміністративному судочинстві.

Типологія публічно-правових відносин і специфіка публічно-правових спорів. Види публічно-правових спорів, підвідомчих адміністративним судам України. Оскарження в адміністративних судах рішень, дій та бездіяльності суб’єктів владних повноважень. Правова природа рішень адміністративних судів.

Особливості адміністративного судочинства. Сучасні проблеми адміністративного судочинства. Правозахисна роль практики Європейського суду з прав людини.

Прокурор як суб’єкт адміністративного судочинства. Правове регулювання діяльності прокурора в адміністративному судочинстві. Проблемні питання, пов’язані із визначенням інтересу, на захист якого стає прокурор.

Тема 8. Адміністративний примус та адміністративна відповідальність: проблеми реалізації на сучасному етапі

Поняття заходів адміністративного примусу та їх класифікація. Адміністративно-запобіжні заходи. Заходи адміністративного припинення. Заходи припинення загального та спеціального призначення. Заходи адміністративного стягнення як види адміністративного примусу.

Нагляд прокурора за додержанням законів при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних із обмеженням особистої свободи громадян. Особиста свобода громадян як об’єкт прокурорського нагляду.

Юридична природа адміністративної відповідальності та її особливості. Суб’єкти адміністративної відповідальності. Юридичні особи як суб’єкти адміністративної відповідальності. Особливості адміністративної відповідальності спеціальних суб’єктів.

Актуальні питання вдосконалення інституту адміністративно-правової відповідальності. Поняття та види проваджень в справах про адміністративні правопорушення, їх завдання. Принципи та учасники провадження в справах про адміністративні правопорушення. Стадії та строки провадження. Заходи забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення. Судовий розгляд справ про адміністративні правопорушення.

Оскарження і опротестування постанови по справі про адміністративне правопорушення. Виконання постанов про накладення адміністративного стягнення.

Система державного контролю за додержанням вимог законів при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення. Особливості прокурорського нагляду за додержанням законів про адміністративні правопорушення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]