Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая стац.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
60.56 Кб
Скачать

Іі. Структура та зміст курсової роботи

2.1. Вступ

У вступі слід розкрити:

  • роль і значення обраної теми в умовах переходу до ринкової економіки;

  • обґрунтувати актуальність і важливість теми;

  • визначити мету, завдання курсової роботи та ступінь вивчення обраної проблеми в економічній літературі;

  • вказати базу дослідження, за матеріалами, якої виконується робота;

  • вказати використані джерела (законодавчі та нормативні акти, статистичні матеріали, інші джерела).

Обсяг вступу 2-3 сторінки.

2.2. Основна частина

Основна частина є змістом курсової роботи. Вона складається із декількох параграфів (3-5), зміст яких повинен бути пов’язаний між собою логікою дослідження. В них необхідно охарактеризувати об’єкт дослідження, прогнозувати сучасний його стан, дати оцінку тієї чи іншої ланки фінансової роботи, критично розглянути різні точки зору, висловити своє ставлення до дискусійних питань; переваги та недоліки, висвітити явища і дати пропозиції щодо їх удосконалення.

Зміст не повинен зводитися до викладання матеріалу підручника, інструкції тощо. Обсяг цієї частини – 25-30 сторінок рукописного тексту.

2.3. Висновок

У висновках (обсяг 2-3 сторінки) студент в узагальненому вигляді, не повторюючи формулювань попереднього тексту, підводить підсумки та виносить пропозиції до всієї роботи.

Загальний обсяг курсової роботи (без списку використаної літератури та додатків) – 30-35 сторінок рукописного тексту.

2.4. Список використаної літератури

У списку подається тільки та література, яка безпосередньо використана при написанні курсової роботи.

Літературні джерела розташовуються в алфавітному порядку за прізвищем авторів.

У списку вказується прізвище та ініціали автора, повна назва роботи, видавництво, місто і рік видання, обсяг роботи або посилання на сторінки.

Список використаної літератури нумерується в порядку зростання і рекомендується наводити в такій послідовності:

  • закони та законодавчі акти;

  • інструкції, нормативні акти, розроблені Міністерством економіки, Міністерством фінансів, Національним банком та іншими відомствами;

  • спеціалізована література (в алфавітному порядку авторів книг, монографій, брошур).

Після закінчення списку використаної літератури, відступивши на 25-30 мм студент вказує дату написання курсової роботи і ставить підпис.

2.5. Вимоги до оформлення курсової роботи.

Курсова робота має бути виконана і оформлена з додержанням усіх технічних вимог до наукових робіт. Текст роботи має бути написаний чітким розбірливим почерком без виправлень або надрукований через 1,5 інтервала (шрифт № 14). Текст розміщується на сторінці, яка обмежується полями: лівим – не менше ніж 30 мм, правим – не менш ніж 10 мм, верхнім і нижнім – не менше ніж 20мм. Відстань між заголовком і текстом має бути в межах 15-20мм.

Курсова робота починається з титульного листа, який оформлюється за установленою формою (додаток 1). Титульний лист – це перша сторінка роботи, але він не нумерується.

Нумерація починається зі сторінки “Зміст”, який буде другою сторінкою роботи. Нумерація сторінок – наскрізна з титульного листа до останньої сторінки додатків. Номер сторінки вказується у правому верхньому куті сторінки. Сторінки, зайняті таблицями та малюнками, включаються в наскрізну нумерацію.

У змісті зазначаються початкові сторінки кожного розділу і підрозділу. Проти кожної назви з правого боку сторінки змісту вказується номер сторінки, з якої починається ця частина роботи. Перед назвою кожного розділу і підрозділу проставляють їх номери, при цьому перша цифра вказує на номер розділу, а друга – відокремлена крапкою - на номер підрозділу (1.1, 1.2 та ін.). Слова “розділ” та “підрозділ” не пишуться.

Розділи, підрозділи та пункти нумеруються арабськими цифрами.

Текст поділяється на абзаци, кожний з яких містить самостійну думку, виражену одним або декількома реченнями.

Абзац починається з нового рядка з великої літери на відстані 1-1,5 см праворуч від полів.

Назва параграфів, а також слова Вступ, Висновки, Список використаної літератури слід розташувати посередині рядка, без крапки і писати з великої літери. Якщо назва параграфа складається з двох або більше речень, то після кожного ставиться крапка. Після назви параграфа крапка не ставиться. Підкреслювати назву параграфа та переносити в ній не можна. Перший параграф слід починати з першої сторінки, між назвою та початком тексту пропускається один рядок (20 мм). Новий параграф можна починати на тій же сторінці, на якій закінчився попередній, за умовами, що на ній буде розміщено два – три рядки тексту нового параграфа.

Якщо параграф має підпункти, то робиться подвійна нумерація, наприклад: 2.1. Таблиці та рисунки наводяться у тексті з посиланням (наприклад: табл. 1, рис.1), розташовуються на повну сторінку або частину її, мають окрему порядкову або наскрізну по роботі нумерацію. Рисунки слід розташовувати так, щоб їх можна було зручно розглядати. Не рекомендується подавати в роботі рисунки, розмір яких перевищує стандартний формат (270x297 мм). Кожний рисунок повинен мати підпис – назву.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]