Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка для выполнения курсовой.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
158.72 Кб
Скачать

Іv. Оформлення курсової роботи

Загальний обсяг курсової роботи не повинен перевищувати 25 сторінок комп'ютерного набору або 30 сторінок рукописного тексту. Вимоги до комп'ютерного набору повинні бути такі: робота виконується в текстовому редакторі MS Word, шрифт − Times New Roman, розмір шрифту − 14, міжрядковий інтервал − 1,5, вирівнювання тексту − по ширині, верхнє та нижнє поле − 20 мм, ліве − 30 мм, праве − 10 мм. Рукописне оформлення роботи повинно оформлюватися розбірливим почерком чорними чорнилами, кількість рядків на сторінці − не більше 40.

Робота оформляється на білих аркушах формату А4 державною мовою, але дозволяється й виконання російською. Всі структурні елементи роботи починаються з нової сторінки. Сторінки нумеруються арабськими цифрами у правому верхньому куті, починаючи з титульного листа. Таблиці та інші ілюстрації в залежності від розміру розміщуються на окремих аркушах після посилання у тексті. Дозволяється розміщення на одному аркуші більше однієї ілюстрації. Усі таблиці повинні бути пронумерованими (у правому куті над таблицею пишеться “Таблиця № 1”), а нижче, по центру − мати назву. Номер і назва рисунків знаходяться під рисунком і мають вигляд “Рис. 1. Назва рисунку”. Формули обов'язково нумерують у дужках справа.

Оформляється робота з визначеного зразка – на титульному листі зверху вказується назва університету і кафедри, потім − найменування теми . Нижче великими буквами пишеться прізвище та ініціали студента, вказується факультет, курс і номер групи. Ще нижче і збоку проставляється великим шрифтом прізвище та ініціали наукового керівника. Внизу титульного листа вказується рік виконання роботи. На другій сторінці наводиться план роботи з вказівкою розділів, нумерації сторінок. Після вступу починається виклад самого тексту з виділенням кожного пункту. Завершується робота висновками.

У роботі необхідно робити посилання на джерела інформації, до цитат, цифр, ілюстративних і фактичних даних. Сучасні видання словників і звертання до економічної енциклопедії допоможуть уникнути неточностей у термінології й інших помилках. Завершує роботу список використаної літератури, який ми пропонуємо оформлювати в порядку згадування та наведення джерел у тексті за їх наскрізною нумерацією. Наприклад, посилання у вигляді [5, с.65] означає, що в даному випадку використовується джерело під номером 5 в списку літератури. Не слід включати до бібліографічного списку першоджерела, на які немає посилання в тексті курсової роботи і якщо вони фактично не були використані. Скорочення слів, застосування не загальноприйнятих позначень, абревіатур у тексті не допускається. Наприкінці роботи автор ставить дату і підпис.

Усі сторінки повинні бути пронумеровані. Курсові роботи студенти усіх форм навчання здають у 214 аудиторію 1 корпусу, на кафедру загальної економічної теорії у встановлений термін до 1 квітня і повинні захистити їх з позитивною оцінкою до 15 квітня. Не приймаються роботи, які подані пізніше встановленого терміну і які не відповідають вимогам щодо оформлення. Робота передається науковому керівнику на рецензування. Студент отримує свою роботу, ознайомлюється з рецензією й готується до захисту.