Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
деонтологія залік.doc
Скачиваний:
158
Добавлен:
23.05.2019
Размер:
788.48 Кб
Скачать

69.Професіограма юрисконсульта

Юрисконсульт- Працівник юридичної служби, яка є в міністерстві, іншому центральному органі державної виконавчої влади, на державному підприємстві, в установі, організації, покликаний консультувати з правових питань.

На посаду юрисконсульта - керівника, його заступника, головного юрисконсульта - юридичної служби міністерства (підприємства) призначаються особи з вищою юридичною освітою і стажем роботи не більше трьох років, а на посаду інших юрисконсультів, що входять до складу юридичної служби, - особи, які мають вищу юридичну освіту або навчаються на останніх курсах вищих юридичних навчальних закладів.

Юрисконсульт виконує такі найважливіші функції правового забезпечення роботи юридичної служби:

1. бере участь в складанні договорів;

2. візує тексти договорів, а також тексти протоколів розбіжностей;

3. організовує, а іноді безпосередньо бере участь в доарбитражном врегулюванні;

4. готує матеріали і виступає в арбітражному суді з переддоговірних спорів і спорів про виконання господарських договорів та ін.

5. організовує і забезпечує правильне виконання актів законодавства, інших нормативних актів і документів;

6. перевіряють відповідність законодавству проектів наказів, інших актів, що подаються на підпис керівнику підприємства;

7. організовують претензійну і ведуть позовну роботу; представляють в установленому законодавством порядку інтереси підприємства в судах, інших органах під час розгляду правових питань і спорів.

У процесі цієї діяльності проявляються її комунікативний, конструктивний, організаційний, Засвідчувальний, соціальний аспекти.

Комунікативний аспект діяльності юрисконсульта побудований на авторитеті, службових контактах, ділових відносинах в організації.

Комунікативний аспект діяльностіюрисконсульта полягає в умінні:

1) вступати в службові контакти на підприємстві або організації, де він працює (з керівництвом — при підготовці довідкових матеріалів із законодавства або внесенні пропозицій про удосконалювання правового забезпечення діяльності; зі співробітниками — при наданні консультацій з правових питань);

2) установлювати ділові стосунки з партнерами, клієнтами, замовниками свого підприємства або установи.

Для комунікативного аспекту діяльності юрисконсульта важливі такі якості:авторитет; комунікабельність; доброзичливість; об'єктивність;принциповість

Конструктивний аспект діяльності юрисконсульта полягає в:

1. попередженні можливості виникнення конфліктних справ, можливого правопорушення в організації. Так, в міністерствах він бере участь у забезпеченні реалізації державної правової політики у відповідній галузі, захисту законних інтересів міністерства. На підприємстві юрисконсульт забезпечує правильне виконання актів законодавства, інших нормативних актів і документів, представляє керівництву пропозиції щодо вирішення правових питань виробничої, економічної та соціальної діяльності підприємства;

2. розробці заходів по використанню правових засобів з метою забезпечення збереження власності

Організаційний аспект діяльності юрисконсульта полягає в проведенні активної організаційно-консультаційної роботи з правових питань на підприємстві, в установі, - надання правової допомоги:

1) фінансової та бухгалтерської служб в роботі з відшкодування матеріального збитку, заподіяного підприємству;

2) по стягненню дебіторської заборгованості;

3) в застосуванні чинного законодавства при списанні матеріальних цінностей і грошових коштів.

Засвідчувальний аспект діяльності юрисконсульта складається в умінні юридично документувати (складати документи) весь процес внутрішнього господарського регулювання і зовнішніх відносин підприємства з партнерами та державними органами.

Соціальний аспект діяльності юрисконсульта виражається в економічному ефекті, який приносить юридична служба підприємства (скорочення або ліквідація дебіторської заборгованості; стабілізований роботи транспортних підприємств, постачальників і одержувачів), а також у наданні правової допомоги працівникам підприємства, які потребують соціального захисту; у відновленні їх порушених прав у випадках незаконних звільнень, перекладів на іншу роботу, залучень до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]