Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
житлово-комунальні послуги.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
66.31 Кб
Скачать

42.Дотримання правил безпеки, охорони здоров'я при проведенні занять фізичною культурою та спортивних заходів (зу “Про фізичну культуру і спорт”).

43. Яку відповідальність згідно з умовами договору несе енергопостачальник у разі відпуску споживачу електричної енергії, параметри якості якої знаходяться поза межами показників, зазначених у договорі ?

44. Які повноваження органів місцевого самоврядування по визначенню виконавців житлово-комунальних послуг? У якому випадку виконавець житлово-комунальних послуг не визначається органами місцевого самоврядування ?

45. Хто має право надавати спеціалізовану лікувально-профілактичну допомогу?

46. Визначте поняття “франшиза”. На чому грунтується система франчайзингу в туристичній сфері?

1.У чому полягає сутність житлово-комунального господарства? Наведіть структуру житлового фонду України.

Житлово - комунальне господарство є важливою соціальною галуззю народного господарства , яка задовольняє потреби населення , підприємства та організації в житло , вирішенні комунальних проблем.

Житлово - комунальне господарство - комплекс самостійних служб , покликаних задовольняти потреби територіальної громади в комунальних послугах ( санітарно - технічних , енергетичних , комунальних , готельних ) .

Відповідно до Загального класифікатора галузей народного господарства України житлово - комунальне госпо. об'єднує :

- Житлове господарство : домоуправління , житлово -експлуатаційні контори ( ЖЕК ) , житлово - комунальні відділи ( ЖКО ) , житлово - комунальні контори ( ЖКК ) підприємств та організацій , комендатури житлових будинків і гуртожитків ( крім гуртожитків для приїжджих) , дачні та житлові кооперативи ;

- Гуртожитки навчальних закладів : гуртожитки вузів ,технікумів , училищ , шкіл та інших навчальних закладів.

Житлові будинки, а також житлові приміщення в інших будівлях , що знаходяться на території України , утворюють житловий фонд , до складу якого входять:

- Житлові будинки і житлові приміщення в інших будівлях , що належать державі ( державний житловий фонд);

- Житлові будинки і житлові приміщення в інших будівлях, що належать аграрним спілкам , іншим кооперативам і організаціям , їх об'єднанням , профспілковим та іншим громадським організаціям ( громадський житловий фонд);

- Житлові будинки, що належать житлово - будівельним кооперативам (фонд житлово- будівельних кооперативів) ;

- Житлові будинки (частини будинків) , квартири , що належать громадянам на правах приватної власності ( приватний житловий фонд).

 До житлового фонду включають також житлові будинки державно - кооперативних об'єднань , підприємств і організацій. До них застосовують правила , встановлені для громадського житлового фонду . Житлове фонду не входять нежилі приміщення в житлових будинках , призначені для торговельних , бутових та інших потреб непромислового характеру

2.Що є головною метою надання соціально-культурних послуг?

Головна мета надання соціально-культурних послуг полягає в задоволенні потреб споживачів та отриманні певної вигоди суб єктами, які її продукують

основні видисоціально-культурних послуг: соціальні(освіта, наукове обслуговування,охорона здоров`я, санаторно-курортні та оздоровчі послуги, фізична культура і спорт, туризм), послуги у сфері культури ( культура та мистецтво)