Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
маркетинг2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.07.2019
Размер:
146.77 Кб
Скачать

7.1 Закони

У Франції є особливий закон, він називається «Закон про споконвічно контрольованих назвах». За цим законом сир, чия назва походить від географічної області Франції, може проводитися тільки в цій самій області Франції. Сьогодні таких сирів налічується 36.

  1. Методи розповсюдження продукції

8.1 Міжнародне розповсюдження.

Розвиток технологій дозволило виробникам краще контролювати процес приготування сиру, а також сприяло стандартизації сирів, приготованих сучасними виробничими методами. іншим результатом індустріалізації стало міжнародне поширення найбільш відомих сортів сиру. Назви, які раніше використовувалися тільки відносно сиру, виробленого в певній місцевості, зараз використовуються для опису методу виробництва даного сиру, який може бути застосований в будь місцевості і в результаті сьогодні є сири mozzarellas, зроблені в Шотландії та Канаді, а сири Чеддер виробляють в Ірландії і Сполучені Штати.Однак для багатьох інших сирів практично незмінними збереглися освячені століттями методи їх виробництва. Такі сири зберігають свій традиційний регіональний характер, забезпечуючи тим самим нескінченна різноманітність сирів в світі.

8.2 Продаж. Продаж товарів - заключний етап технологічного процесу в магазині. Особливості продажу товарів, послідовність окремих операцій залежить від асортименту, характеру купівельного попиту, методів продажу. Під методами продажу маються на увазі способи, прийоми обслуговування, відбору товарів, організації розрахунку.

Серед факторів, які визначають рівень культури торгівлі, велика місце займає вміння продавців ввічливо, запобігливо, кваліфіковано обслужити покупців.При продажу товарів через прилавок, продавець повинен дати покупцю необхідну консультацію, запропонувати нові, невідомі йому товари, пояснити їх гідності, нагадати про супутні товари.     Процес продажу продовольчих товарів повсякденного попиту через прилавок складається з наступних операцій: прийняття замовлення від покупця (Отримання чека), підготовка товару до відпустки (зважування, нарізка, упаковка), відпуск товару до покупця. Перед початком продажу сирних і інших товарів продавець повинен підготувати інструмент, інвентар, пакувальні матеріали, розмістити їх на робочому місці, перевірити справність холодильного обладнання в торговому залі, вимірювальних приладів, касових машин, наявності цінників на товарах, а також санітарне місце продавця.При продажу деяких товарів, у тому числі і сирів, товар на початку показують покупцеві і зважують, потім відпускають після оплати його вартості. При відпустці покупцям нерозфасованих продовольчих товарів продавець повинен якомога менше торкатися до них руками, а користуватися щипцями, лопатками, совками. Для кожного виду товару повинен бути свій інвентар. Товари випадково впали на підлогу, продавати не можна, їх потрібно збирати в окрему тару. Ваги слід встановлювати таким чином, щоб покупці могли бачити весь процес зважування і відпуску товарів. Якщо товари відпускають в тарі покупцеві треба попередньо зважити її, назвати масу і дати покупцеві можливість побачити показання ваг. Зважувати товари слід у чистій обгорткового паперу або пакетах, причому вони повинні відповідати виду і обсягу отпускаеми товарів. Продавець повинен красиво упаковувати товар, тому що упаковка оберігає його від забруднення, зміни форми при перенесенні і зберіганні.  При методі самообслуговування покупцем мають вільний доступ до всіх товарах, відкрито викладеним в торговому залі на обладнанні, повну можливість самостійно їх оглянути і вибрати без допомоги продавця. При самообслуговуванні функції продавців зводяться до консультації покупцям, викладки товарів, поповненню їх запасів протягом робочого дня в торговому залі, контроль за збереженням.     Оскільки при самообслуговуванні можна продавати тільки розфасованими свіжими товарами, дуже важливо забезпечити максимально попередню підготовку товарів до продажу, щоб покупці могли самостійно їх відбирати. Товари, що надійшли в магазин в нерозфасованому вигляді, попередньо розфасовують з урахуванням попиту покупців і термінів реалізації.