Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛЕНОЧКЕ.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
25.58 Кб
Скачать

Ранжирування проблем підприємства по значимості (матриця №3)

п/п

Формулювання проблеми

Ранг проблеми*

1

Використання необхідних фінансових ресурсів для розробки нових видів послуг і впровадження їх на ринок

2

2

Розширення кола споживачів

3

3

Навчання персоналу й пошук нових методів керування

1

4

Перекваліфікація персоналу для поліпшення рівня обслуговування клієнтів

4

Відповідно до виявлених проблем з їхньою значимістю для підприємства можна визначити найголовніші стратегічні напрямки його розвитку в найближчій перспективі. Наприклад: перекваліфікація персоналу для поліпшення рівня обслуговування клієнтів та пошук нових методів керування; використання необхідних фінансових ресурсів для розробки нових видів послуг і впровадження їх на ринок.

Завдання 3

Таблиця 3.1

Можливості

Вихід на нові ринки та розвиток нових видів діяльності. Розширення продуктової лінії з метою задоволення більшого числа клієнтів.

Погрози

Зниження темпів росту ринку та поява конкурентів. Погіршення політичних відносин з іншими країнами. Зміна смаків споживачів.

Сильні сторони

Наявність необхідних фінансових ресурсів та висококваліфікованого персоналу. Велика увага приділяється рекламі. Уміння професійно вести боротьбу.

Сильні сторони і можливості

Використовуючи свої сильні сторони і можливості, тур фірма може здійснювати розробку нових турів та розвивати нові види діяльності за рахунок фінансових ресурсів та висококваліфікованого персоналу. Наявність реклами та уміння професійно вести боротьбу дозволить збільшити кількість клієнтів.

Сильні сторони і погрози

Наявність фінансових ресурсів дозволить випередити своїх конкурентів та виявити чому віддає перевагу клієнтів. Висококваліфікований персонал не впливає на конкурентів.

Слабкі сторони

Відсутність сучасних інформаційних технологій та чіткої стратегії. Недостатньо розширене коло споживачів. Несприятливий імідж. Зміна у смаках споживачів.

Слабкі сторони і можливості

Використовуючи можливості розширення продуктової лінії з метою задоволення більшого числа клієнтів та надання їм якісних турів приведе до розширення кола споживачів та сформую хороший імідж для компанії. Вихід на нові ринки та розвиток нових видів діяльності може сприяти формуванню нових каналів збуту, формуванню чіткої стратегії.

Слабкі сторони і погрози

Відсутність реклами підвищить рейтинги конкурентів. Зміна у смаках споживачів вплине до дохід фірми.

На основі порівняльного аналізу основних конкурентів тур фірми й SWOT-аналізу її діяльності можна виявити найбільш істотні проблеми тур фірми:

  • зміна смаків споживачів;

  • поява конкурентів;

  • падіння обсягу реалізації послуг.

На підставі виявлених проблем можна сформулювати наступну стратегію: розширення кола споживачів за рахунок розширення продуктової лінії, удосконалення асортименту. За рахунок наявності фінансових ресурсів розвивати новий напрямок діяльності.