Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Іпотечний ринок.rtf
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
3.07 Mб
Скачать

5. Індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів.

Головною метою виконання індивідуальних завдань длясамостійної роботи є закріплення, розширення та поглиблення набутих у процесі аудиторної роботи знань, вмінь та навичок, а також самостійне вивчення та засвоєння нового матеріалу під керівництвом викладача, але без його безпосередньої участі.

На самостійне опрацювання студентам виносяться ті питання з тем програми курсу, які не розглядаються на лекціях викладачем. Зміст цих питань та перелік необхідної літератури визначається викладачем у індивідуальному порядку та доводиться до студентів на лекціях.

Питання, що виникають у студентів стосовно виконання запланованих завдань, вирішуються на консультаціях, які проводяться згідно з графіками, затвердженими кафедрою.

Самостійна робота студентів з дисциплін “Іпотечний ринок” для студентів має такі форми:

  • підготовка до семінарських (практичних) занять;

  • підготовка до виконання модульних (контрольних) завдань;

  • виконання домашніх (розрахункових) завдань;

  • виконання індивідуального завдання дослідницького (аналітичного) характеру;

  • критичний огляд наукових публікацій за обраною проблематикою;

  • розробка пропозицій щодо вирішення виявлених проблем;

  • проведення ділової гри;

  • розробка прогнозів з обраної проблематики;

  • презентація результатів дослідження на задану тематику, в т.ч. підготовка та виступи на конференції, участь у конкурсах наукових робіт.

Всі завдання самостійної роботи студентів поділяються на обов’язкові та вибіркові, виконуються у встановлені терміни, з відповідною максимальною оцінкою та передбачають певні форми звітності щодо їх виконання. Обов’язкові завдання виконуються обов’язково кожним студентом у процесі вивчення дисципліни, вибіркові завдання є альтернативними.

Перелік завдань для самостійної роботи представлені у Карті самостійної роботи студентів, яка включається до “Методичних матеріалів щодо змісту та організації самостійної роботи студентів, поточного і підсумкового контролю їх знань”, що розміщуються на сайті КНЕУ.

Студенти мають самостійно брати матеріали на офіційному сайті КНЕУ Кожен студент повинен роздрукувати для себе Карту самостійної роботи та на власний розсуд визначитись з вибірковим елементом самостійної роботи, щоб набрати необхідну кількість балів.

Після виконання усіх завдань у встановлені терміни студент звітує викладачеві, а набрані ним бали проставляються у електронному Журналі обліку поточної успішності студентів та враховуються як кількість балів за поточну та підсумкову успішність з дисципліни «Іпотечний ринок».

5. 1. Вимоги до виконання індивідуальних завдань за вибором студента

Вимоги до аналітичного (критичного) огляду наукових публікацій за заданою тематикою

Для анотації використовується 5 статей опубліковані в економічних виданнях, які відповідають наступним вимогам: наявність в роботі постановки проблеми, аналізу основних публікацій з даної тематики, викладу основного матеріалу дослідження з обґрунтуванням отриманих результатів, висновків, списку літератури.

Виконувати завдання слід на аркушах формату А4, стандартні поля й інтервали, аркуші пронумеровані, на останньому аркуші дата виконання, підпис. Обсяг роботи (анотації) 5-7 машинописних сторінок з використанням шрифтів текстового редактора Word розміру 14 з полуторним міжрядковим інтервалом. Стиль викладу матеріалу повинен бути професійним, висновки та рекомендації – конкретними. До анотації обов’язково додається ксерокопія статей, проаналізованих студентом.

Вимоги до аналітичного звіту власних наукових досліджень за відповідною тематикою у формі презентації

Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов http://dipplus.com.ua/

Робота має ґрунтуватися на певних науковій та експериментальній базах, містити власні дані дослідів чи експериментів, спостережень та результатів пошукової роботи, методику обробки даних, їх аналіз та узагальнення, посилання на відповідні наукові джерела, відображати власну думку дослідника.

Наукова робота за змістом і формою повинна мати науковий характер. Це значить, що вона має містити у собі:

- новизну (відмінність одержаних результатів від відомих раніше);

- актуальність (доцільність роботи для розвитку відповідної галузі науки чи виробництва);

- оригінальність (робота володіє рисами, яких нема у інших дослідженнях);

- самостійність (обов’язкове зазначення конкретного особистого внеску автора у цій праці або розробці).

У роботі мають бути чітко відображені:

- тема дослідження (відображає основний зміст наукової роботи і визначається її кінцевим результатом);

- мета дослідження (вказує на кінцевий результат роботи, на об’єкт і предмет дослідження та шляхи досягнення кінцевого результату);

- завдання дослідження (витікають із аналізу міри вивченості об’єкта під кутом зору поставленої мети і мінімуму питань, вирішення яких необхідно для її досягнення);

- методики дослідження(показують, як слід вирішувати завдання дослідження за кожним пунктом його плану);

- сутність дослідження (виявлення і встановлення загальних та індивідуальних  характеристик досліджуваного об’єкта, систематизація і обробка даних на основі аналітичного і експериментального досліджень, відмінність та перевага запропонованих підходів);

- результати дослідження (узагальнення одержаних результатів дослідження і основних закономірних явищ, що вивчаються, у тому числі й нових);

-висновки (основні результати проведеного дослідження);

-рекомендації (надання пропозицій щодо шляхів, методів і форм практичного використання результату дослідження).

Зміст і результати досліджень повинні викладатися стисло, логічно, грамотно та аргументовано, без загальних слів, міркувань, бездоказових тверджень, тавтології.Назва роботимає бути стислою та відповідати суті наукової проблеми: що вирішується (предмет дослідження), для чого вирішується (мета дослідження), і як вирішується (методики дослідження).

Аналітичний звіт власних наукових досліджень за відповідною тематикою у формі презентаціїнеобхідно створювати за допомогою програми MS PowerPoint за самостійно обраною тематикою, що відповідає змісту дисципліни. Презентація повинна відповідати вимогам: кількість слайдів не більше 10-12, правильне подання ілюстративного матеріалу на слайді у вигляді табличних форм (діаграми, схеми) для ілюстрації найважливіших фактів, що дасть змогу подати матеріал компактно й наочно, виклад основного матеріалу наукового дослідження та максимальна інформативність тексту.

Вимоги до написання реферату або есе

Написання студентом таких робіт має сприяти виявленню його наукового, творчого підходу до розуміння найважливіших питань теми, запропонованої викладачем або обраної самостійно за погодженням з ним. Кожне есе, що відповідає вимогам до написання наукових робіт, надає можливість отримати позитивну оцінку. Студенту надається можливість виконати презентацію відповідної теми в аудиторії

Есе виконується як прозаїчний твір невеликого обсягу та вільної композиції, який виражає індивідуальні враження й міркування з конкретного приводу чи питання, не претендує на визначальне чи вичерпне трактування предмета. Як правило, есе пропонує новий, суб’єктивно забарвлений погляд на проблему, повинен мати філософський, науковий чи аналітичний характер.

Робота над рефератом складається із наступних етапів: вибір теми на основі тематики, затвердженої кафедрою; накопичення інформаційного матеріалу; підготовка та написання реферату; захист реферату.

Реферат повинен мати наступну структуру:

– зміст;

– короткий вступ;

– виклад основного матеріалу теми;

– висновки;

– список використаної літератури.

Зміст – це логічна основа реферату, від нього залежить структура, зміст, логічний зв’язок частин реферату. Розробка змісту розпочинається з ознайомлення з відповідною літературою, на основі якої складається попередній план з 2-3 пунктів. Зміст не слід занадто деталізувати – в ньому даються основні, центральні питання теми у логічній послідовності. Доцільно попередньо складений зміст реферату узгодити на консультації із викладачем. Маючи попередній зміст, необхідно звернутися до бібліографії. Суттєву допомогу в ознайомленні із бібліографією можуть надати бібліотечні каталоги (алфавітний, систематичний, предметний), довідкова література (енциклопедії, словники, статистичні збірники), наукова та періодична література (монографії, журнали, газети).

Основному тексту в рефераті передує вступ.У ньому необхідно показати значення, актуальність проблеми, яка розглядається, обґрунтувати вибір теми., сформулювати основну мету, яка буде розкрита в рефераті. В основній частині роботи велику увагу слід приділити глибокому теоретичному аналізові як теми в цілому, так і окремих її питань, правильно ув’язати теоретичні положення із практикою, розкрити матеріалу у відповідності зі складеним планом. Стиль викладу матеріалу повинен бути професійним, висновки та рекомендації – конкретними. Опрацювання літератури необхідно починати з найновіших публікацій, в яких висвітлюються останні досягнення і зміни у галузі теорії та практики ринку іпотеки. У роботі об’язково робити посилання на використані джерела.Таблиці, графіки, схеми, список використаних джерел інформації – в окремому додатку в кінці роботи. У рефераті динаміку представляти за 3-4 роки, останнім періодом повинен бути поточний рік.

Виклад основних питань завершується короткими висновками, де узагальнюються найважливіші положення, розглянуті в рефераті.

Реферат повинен бути написаний грамотно, без помилок, повторів, скорочень.

Важливе значення має правильне оформлення реферату. На титульному аркуші необхідно вказати назву вищого навчального закладу, факультету, реферату, групу, своє прізвище та ініціали, прізвище наукового керівника. На наступному аркуші наводиться план реферату із наведенням сторінок відповідних розділів. Зазначені у тексті цитати повинні відповідати посиланням на джерела, з яких вони наведені та оформлені таким чином: [1, с. 25], де перша цифра – номер джерела за списком використаної літератури, а друга вказує на номер сторінки. Виконувати завдання слід на аркушах формату А4, стандартні поля й інтервали, аркуші пронумеровані, на останньому аркуші дата виконання, підпис. Обсяг роботи до 40 сторінок з використанням шрифтів текстового редактора Word, TimesNewRoman розміру кегля 14 з 1,5 міжрядковим інтервалом. Параметри полів сторінки: ліве, верхнє та нижнє – 2,0, праве - 1,5.

Кожний розділ плану розпочинається з нової сторінки. Сторінки повинні бути пронумеровані у правому верхньому куті. Обсяг реферату до 25 сторінок .

У кінці реферату наводиться список використаної літератури, розташованої в алфавітному порядку за прізвищем автора, з наведенням назви праці (статті), видавництва, року видання та загальної кількості сторінок по кожному літературному джерелу.

Вимоги до виконання індивідуальних завданьля студентів заочної форми навчання

Контроль знань студентів заочної форми навчання здійснюється у два етапи: - під час сесії (аудиторні контактні заняття); - міжсесійний період.

Етап міжсесійного періоду полягає у виконанні самостійної роботи студента за індивідуальним завданням, яке складається з двох частин – теоретичної та розрахункової.

Завдання для виконання студентами заочної форми у міжсесійний період визначається за порядковим номером студента у відомості.

Перша частина (теоретична) індивідуального завдання розподілена по варіантам.

Друга частина (розрахункова) індивідуального завдання включає вирішення блоку задач (приклади типових задач зазначено у розділі 7.).

Вимоги до написання індивідуального завдання

Теоретичну частину завдання виконувати слід на аркушах формату А4, стандартні поля й інтервали, аркуші пронумеровані, на останньому аркуші дата виконання, підпис. Обсяг роботи до 20 машинописних сторінок з використанням шрифтів текстового редактора Word розміру 14 з полуторним міжрядковим інтервалом.

Стиль викладу матеріалу повинен бути професійним, висновки та рекомендації – конкретними. Опрацювання літератури необхідно починати з найновіших публікацій, в яких висвітлюються останні досягнення і зміни у галузі теорії та практики іпотечного ринку.

Таблиці, графіки, схеми, список використаних джерел інформації – в окремому додатку в кінці роботи.

Перша частина (теоретична) індивідуального завдання розподілена по варіантам, які визначено у таблиці:

Порядковий

номер студента у відомості

Назва індивідуального завдання

Державне регулювання ринку нерухомості в Україні.

Дохідна іпотека, її роль у розвитку країни.

Переваги та недоліки кредитування під заставу нерухомого майна.

Правові та економічні передумови розвитку іпотечного кредитування в Україні.

Організація процесу банківського кредитування під заставу нерухомого майна.

Іпотечні цінні папери в Україні.

Сучасний стан банківського кредитування під заставу комерційної нерухомості

Визначення заставної вартості нерухомості

Особливості обігу іпотечних облігацій на ринку цінних паперів.

Визначення ліквідаційної вартості нерухомості

Зміст та порядок проведення іпотечно-інвестиційного аналізу об’єктів нерухомості

Оцінка банком об’єктів нерухомості витратним методом.

Використання банком порівняльного підходу до оцінки об’єктів нерухомості.

Використання дохідного підходу при оцінці об’єктів нерухомості.

Оцінка ефективності залучення боргових коштів на фінансування нерухомості.

Фінансовий леверідж при іпотечному кредитуванні.

Способи фінансування нерухомості при її перепродажу.

Роль банківського іпотечного кредиту у розвитку аграрних відносин в Україні.

Ринок землі в Україні як основа розвитку іпотечного кредитування.

Сек’юритизація іпотечних активів

Сучасний стан іпотеки земельних ділянок

Сучасний стан іпотечного кредитування громадян на придбання житла.

Державне кредитування придбання (будівництва) житла.

Досвід зарубіжних країн в житловому іпотечному кредитуванні.

Методи та моделі, іпотечного кредитування під заставу житла, що використовуються в економічно розвинених країнах.

Девелопмент нерухомості та його роль у економічному розвитку країни.

Кредити під нерухоме майно як засіб зниження ризиків кредитного портфелю банку.

Управління ризиками при іпотечному кредитуванні.

Аналіз ринку іпотеки в Україні

30.

Банківський моніторинг іпотечного кредитування.

Розрахункову роботу представляти у відповідності до свого варіанту, представивши формулу, повний розрахунок та висновок.

Індивідуальні завдання для самостійного виконання у міжсесійний період видаються на початку навчального семестру.

Такі завдання включаються до Методичних матеріалів щодо змісту та організації самостійної роботи студентів, поточного і підсумкового контролю знань з науки (дисципліни) для бакалаврського рівня підготовки та Навчально-методичних матеріалів з дисципліни «Іпотечний ринок», розміщуються на сайті університету або видаються безпосередньо студентам.

У міжсесійний період проводяться групові або індивідуальні консультації за графіком проведення індивідуально-консультативної роботи кафедри і за розкладом проведення Дня заочника.

Графік проведення індивідуально-консультативної роботи кафедри та розклад проведення Дня заочника доводяться до відома студентів на початку кожного навчального семестру.

Індивідуальні завдання для самостійної роботи студента виконання у міжсесійний період мають активізуючий і творчий характер, стимулюють до пошуків і прийняття самостійних рішень, навчають студентів працювати самостійно і спрямовують їх до розвитку навичок самоосвіти.

Виконані індивідуальні завдання (контрольні роботи) і курсові роботи з наук (дисциплін) студенти заочної форми навчання здають або пересилають поштою на кафедру.

Дата надходження робіт фіксуєтьсянакафедрі в спеціальному журналі.

Студенти зобов’язані захистити індивідуальні завдання (контрольні роботи) під час сесії або в День заочника в ході співбесіди з викладачем.

В «День заочника» студенти (слухачі) мають можливість:

— отримати консультацію з дисципліни навчального плану, що вивчаються у відповідному семестрі;

  • відпрацювати пропущені контактні заняття;

  • захистити контрольну роботу або інше індивідуальне завдання, що заплановані робочою навчальною програмою з дисципліни;

  • ліквідувати академічну заборгованість;

  • ліквідувати академічну різницю в разі поновлення або переведення на заочну форму навчання;

«День заочника» проводиться відповідно до уніфікованого графіку, який розробляється навчальним центром університету на поточний навчальний рік, погоджується з деканами факультетів та першим проректором з науково-педагогічно та наукової роботи, включається до «Графіку навчально-екзаменаційних сесій студентів заочної форми навчання» та затверджується ректором.

Для участі у «Дні заочника» студент (слухач) зобов’язаний не пізніше ніж за 3 дні до «Дня заочника» повідомити інспектора заочної форми навчання деканату про таку участь,особисто написавши заявку про це в деканаті або надіславши таку заявку на електронну пошту деканату (в останньому випадку студент (слухач) зобов’язаний зателефонувати до деканату і пересвідчитись в тому, що його заявку прийнято до уваги).

5.2. Критерії оцінювання результатів виконання індивідуальних завдань для самостійної роботи

Перелік завдань самостійної роботи студента наведений у карті самостійної роботи. За виконання таких завдань студент може отримати максимум 20 балів, тобто обрати два види завдань. Виконання кожного завдання оцінюється в діапазоні від 10 до 0 балів, за наступним критерієм:

10 балів (відмінно) студент отримує у тому випадку, якщо завдання виконано і успішно захищено більше ніж 90 %, а також презентоване викладачеві у встановлений термін.

8 бали (добре) студент отримує у тому випадку, якщо студентом вчасно виконано і захищено на рівні від 71 % до 90% (включно) обраного завдання.

6 бали (задовільно) студент отримує у тому випадку, якщо вчасно виконано і захищено на рівні від 60 % до 70% (включно) завдань запропонованих у розрахунковій роботі.

0 балів студент отримує у тому випадку, коли студент не проявив ініціативи до виконання індивідуального завдання, або ж якщо завдання виконано менше ніж 60%, не захищене чи презентоване викладачеві невчасно.

Формами контролю та звітності для таких творчих завдань, як доповіді на наукових студентських конференціях і наукових семінарах є надання публікацій тез або довідок від оргкомітетів наукових семінарів, а для наукових статей - надання опублікованої статті або підтвердження про прийняття її до друку до моменту оцінювання поточної успішності.В разі якщо студент виявив ініціативу щодо виконання завдань в рамках дослідницьких проектів університету та взяв активну участь у наукові роботі кафедри (факультету), такий вид індивідуального завдання також може бути оцінений максимально у 10 балів.

Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов http://dipplus.com.ua/