Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Іпотечний ринок.rtf
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
3.07 Mб
Скачать

2.2. Критерії оцінювання поточних результатів вивчення дисципліни.

Принципи організації поточного і підсумкового контролю

Об'єктом оцінювання знань студентів є програмний матеріал дисципліни різного характеру і рівня складності.

Поточний контроль результатів навчальної діяльності студентів під час вивчення дисципліни «Іпотечний ринок» здійснюється з метою перевірки знань, умінь та навичок студентів під час проведення аудиторних занять і занять у дистанційному режимі, а також для перевірки результатіввиконання та захисту завдань самостійної роботи.

Завданням поточного контролю є перевірка рівня: засвоєння відповідного навчального матеріалу, набуття знань та сформованості навичок вирішення конкретних питань та ситуацій, умінь самостійно опрацьовувати тексти, здатності осмислювати сутність змісту матеріалу заняття, сформованості вмінь публічно чи письмово обґрунтувати власну точку зору, уміння працювати в команді, здатність нести відповідальність за надані рекомендації та прийняті рішення, здатності осмислити зміст теми чи розділу, умінь публічно чи письмово представити певний матеріал (презентація).

Результати поточної успішності студентів є показником рівня засвоєння студентами робочої навчальної програми та виконання вимог Карти самостійної роботи студентів.

Оцінювання знань студентів з дисципліни «Іпотечний ринок» здійснюється на основі поточного контролю знань студентів у формі заліку.

Залік — форма підсумкового контролю рівня засвоєння студентом навчального матеріалу з окремої дисципліни виключно на підставі результатів поточного контролю рівня знань, умінь та навичок студентів з окремої дисципліни.

Студенти, які за результатами підсумкового контролю у формі заліку набрали від 0 до 59 балів (включно), після належної підготовки мають право повторно скласти залік у формі виконання індивідуальної контрольної роботи.

Індивідуальна контрольна робота має складатися з 10 завдань, кожне з яких оцінюється за вимогами, що є аналогічними вимогам до екзаменаційного білета. Види (теоретичні, практичні, тестові) завдань індивідуальної контрольної роботи визначаються робочою навчальною програмою дисципліни.

Результат підсумкового контролю у формі заліку фіксується в заліковій відомості в термін, який становить:

– для студентів денної форми навчання — не пізніше 2-х робочих днів після проведення останнього аудиторного заняття з дисципліни;

– для студентів заочної і дистанційної форм навчання — за розкладом сесії.

Особливості поточногоі підсумкового конторолю знань студентів денної форми навчання.

Об'єктами поточного контролю знань студентів бакалаврського рівня підготовки є:

а) систематичність та активність роботи на семінарських (практичних, лабораторних) заняттях;

б) виконання завдань для самостійного опрацювання;

в) виконання індивідуальних (практичних) завдань;

г) вирішення виробничих ситуацій;

д) виконання модульних (контрольних) завдань.

Оцінювання рівня знань студентів здійснюється за результатами поточного і підсумкового контролю знань оцінюються в діапазоні від 0 до 100 балів (включно) розподіляється між об'єктами контролю наступним чином:

  • виконання контрольних (модульних) робіт - максимум - 20 балів;

  • виконання завдань, відповіді (виступи) на практичних заняттях — 60 балів;

  • виконання завдань для самостійного опрацювання - максимум 20 балів.

Для активізації студентів до самоосвіти та самовиховання важливим завданням є навчання методиці самостійного дослідження та опанування матеріалу. В цьому процесі студенти поглиблюють знання, формують навички навчальної праці, самостійного вибору та аналізу основних аспектів опрацьованого матеріалу. Рівень засвоєних вмінь може бути визначений через оцінювання виступів з актуальних тематик, письмових робіт дослідницького характеру.

Студенти, які брали участь у поза навчальній науково-дослідній роботі — участь у конференціях, підготовці наукових публікацій тощо — можуть присуджуватись додаткові бали за поточну успішність, але не більше 10 балів. При цьому загальна кількість балів за поточну роботу не може перевищувати 100 балів з дисципліни «Іпотечний ринок».

При визначенні підсумку роботи студента за семестр враховується відвідування студентом семінарських занять.

В разі невиконання певних завдань поточного контролю з об’єктивних причин, студенти мають право, за дозволом декана, скласти їх до останнього семінарського (практичного, лабораторного) заняття. Час та порядок складання визначає викладач.

Під час контролю виконання завдань та відповідей (виступів) на практичних (семінарських, лабораторних) заняттях оцінюванню підлягають: рівень знань, продемонстрований у відповідях і виступах на семінарських, практичних заняттях та колоквіумах; активність в обговоренні питань, що винесені на семінарські (практичні) заняття; результати виконання і захисту лабораторних робіт, експрес-контролю, участь у тренінгах, ділових іграх та інші форми роботи, розроблені кафедрою.

Оцінка аудиторної роботи студентаздійснюється за наступними напрямками:

  • відвідування семінарських занять;

  • рівень знань продемонстрований у письмових відповідях на семінарських заняттях за різними формами контролю.

Виконання студентами кожного завдання в аудиторії під час практичних та семінарських занять оцінюється за 6-ти бальною системою.(Табл..1.1.):

Під час контролю виконання завдань для самостійної роботи оцінюванню підлягають: самостійне опрацювання теми в цілому чи окремих питань; проведення розрахунків; аналітичне опрацювання актуальних тем курсу; вирішення виробничих ситуацій та індивідуальних вправ, підготовка доповідей, підготовка есе; конспектів навчальних чи наукових текстів, підготовка реферативних матеріалів з публікацій тощо.

При виконанні студентами індивідуальних завдань оцінюється: виконання та аналіз конкретної виробничої ситуації з дисципліни.

Контрольні роботи можуть проводитися у формі тестів, відповідей на теоретичні питання або розв’язання практичних завдань, виконання індивідуальних завдань, розв'язання виробничих ситуацій (кейсів) тощо.

Таблиця 1.1