Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Станции РГР.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
30.07.2019
Размер:
185.34 Кб
Скачать

2 Розробка детальної схеми станції з нумерацією колій, стрілочних переводів, світлофорів і нанесенням ширини міжколійїв

Детальна схема станції розробляється відповідно до вихідних даних та визначених у пункті 1 параметрів і представлена на рисунку 1. На схему наносяться: нумерація колій та стрілочних переводів, спеціалізація колій, світлофори та їх позначення, ширина міжколійїв.

У межах роздільних пунктів коліям надаються відповідні номери. Головні колії нумеруються римськими цифрами: колії слідування непарних поїздів -непарними, а парних - парними римськими цифрами. Станційні колії нумеруються арабськими цифрами. На станціях з невеликим колійним розвитком, до яких належать проміжні станції, колії нумеруються порядковими номерами від пасажирської будівлі у польову сторону, починаючи з номера, що не зайнятий нумерацією головних колій. Таким чином, на рисунку 1 показані головна колія І, приймально-відправні 2,3,4 інші станційні колії - виставочна 5, вантажно-розвантажувальна 6, маневрова витяжка 9, запобіжні тупики 6і8.

По осі пасажирської будівлі станція розбивається на дві частини - парну і непарну. Для з'єднання колій на станціях використовують стрілочні переводи, глухі перетини і з'їзди. Стрілочні переводи завдяки своїй конструкції створюють безперервність рейкової колії і дозволяють рухомому складу перейти з однієї колії на іншу. Стрілочні переводи розділяються на одиночні, подвійні і перехресні. Одиночні, в свою чергу, розділяються на односторонні (ліві і праві) га різносторонні (симетричні та несиметричні). На головних і приймально-відправних пасажирських коліях укладаються переводи марки 1/11, перехресні -не крутіше 1/9; якщо пасажирські поїзди проходять тільки по прямому напрямку переводу, то можуть застосовуватись переводи марки 1/9; для вантажного руху застосовують переводи марки 1/9. З парного боку станції стрілочні переводи нумеруються парними номерами, з непарного непарними. З'їзди нумеруються двома суміжними цифрами.

Для забезпечення безпеки і регулювання поїзного та маневрового руху у межах станції встановлюються спеціальні сигнали: вхідні, прохідні, маршрутні, вихідні та ін. Сигнали встановлюються з правого боку за напрямком руху. На докладній схемі нанесені вхідні і вихідні сигнали - щоглові світлофори. Для установки вихідних і маршрутних світлофорів на залізобетонних або металевих щоглах зі сходами (на великих станціях) відстані між осями повинне бути не менше за 5,2 м.

Розрізнюють три випадки установки вихідних і маневрових сигналів:

перший - граничний стовпчик, що обмежує довжину даної колії, знаходиться в одному міжколійі' з вихідним сигналом з колії. Відстань від центра переводу до сигналу визначається таким же способом, як і до граничного стовпчика;

другий - сигнал, що знаходиться в різних міжколійях зі граничним стовпчиком для даної колії, встановлюють в створі з ізолюючим стиком, на відстані 3,5 м за граничним стовпчиком;

третій - вихідний сигнал, за яким укладений протишерстний стрілочний перевід, може бути встановлений в створі зі стиком рамної рейки, на відстані а від центра перекладу.

Вхідні сигнали при тепловозній тязі встановлюються на відстані не менше за 50 м від гостряка першого по ходу зустрічного стрілочного переводу або від граничного стовпчика, якщо перший стрілочний перевід пошерстний. На електрифікованих лініях вхідні сигнали віддаляються від першої стрілки на 300 м з урахуванням повітряного проміжку, що відділяє контактну мережу перегону від контактної мережі станції. За довідковими даними [ 2 ] встановлюються відстані від характерних точок прив'язки до світлофорів, які зведені у таблицю 2.1.

Таблиця 2.1 - Розрахунок відстаней від точок прив'язки до світлофорів,граничних стовпчиків.

Найменування елемента

Точка прив'язки

Відстань від точки прив'язки до елемента, м

Вхідний Н

ЦП 1

64,02

Вхідний П

ГС2

50

Вихідний П 1

ЦП 5

59

Вихідний Н 1

ЦП 16

46,9

Вихідний П 2

ЦП 7

72

Вихідний Н 2

ЦП 20

17,52

Вихідний Н3

ЦП 18

72

Вихідний П3

ГС 7

50,4

Вихідний Н4

ЦП16

59

Вихідний П4

ЦП 5

46,9

ГС 4

ЦП 4

37,1

ГС 2

ЦП 2

49

ГС 6

ЦП 6

43,41

ГС 8

ЦП 8

37,1

ГС 10

ЦП 10

43,4

ГС 16

ЦП 16

43,4

ГС 18

ЦП 18

46,9

ГС 3

ЦП 20

37,1

ГС 5

ЦП 5

43,4

ГС 7

ЦП 7

46,9

ГС 26

ЦП 26

43,4

ГС 28

ЦП 28

43,4

ГС30

ЦП 30

43,4