Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Призначення і роль АСУЗТ для вирішення завдань...doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
2.87 Mб
Скачать

9 За оформлення проїзних документів від будь-якої станції і по зворотному виїзду.

У касах, що здійснюють попередній продаж, при оформленні проїзних документів більш ніж за 24 години до відправлення потягу стягується комісійний збір за попередній продаж. Розмір комісійного збору залежить від типу вагону, в який оформляються проїзні документи. При цьому встановлені наступні види додаткової оплати :

  • за оформлення документів з норми по встановленому переліку бронею, за наявності біля каси відповідної ознаки;

  • за послуги при оформленні документів за наявності біля каси відповідної ознаки; додаткова плата або плата за додаткові послуги стягуються додатково до комісійного збору; розміри комісійного збору, додаткової плати і додаткових послуг можуть встановлюватися кожною залізницею самостійно;

сума обов'язкового страхування; обов'язкове страхування робиться в пунктах продажу, що відносяться до доріг Російської Федерації. Величина страхування визначається за вартістю проїзду одного пасажира. Обов'язковому страхуванню підлягає тільки проїзний документ « квиток» по усіх видах розрахунку. Розмір страхування пільгового квитка визначається за повною його вартістю.

Безкоштовні квитки і доплати обов'язковому страхуванню не підлягають.

У прямому повідомленні оформляються проїзні документи як з вільного продажу, так і по номерах бронею, дозволених терміналу.

Проїзні документи оформляють за 45 діб до моменту прибуття потягу на передостанню станцію. У системі передбачений попередній продаж, добовий і поточний.

При роботі квитковий касир використовує службові розклади руху потягів і додатково для оформлення поїздок з пересадками «Покажчик мережевої розмітки пасажирських станцій і потягів використовують двозначну нумерацію з буквою Р, після якої ставиться номер виду роботи :

Р10 — замовлення до чотирьох видів проїзних документів;

Р11 — замовлення до чотирьох видів проїзних документів по прямій плацкарті;

Р12 — оформлення проїзних документів у бюро замовлень;

РІЗ — замовлення з пересадкою;

Р05 — бронювання місць по попередніх замовленнях(по паролю); Р15 — видача місць, заброньованих по попередніх замов леннях(по паролю);

Р25 — гасіння сум провізних плат і місць із зіпсованих проїзних документів;

Р26 — гасіння сум провізних плат із зіпсованих проїзних документів при проїзді з пересадками;

Р27 — гасіння невикуплених проїзних документів, оформлених у бюро замовлень;

Р20 — повернення сум провізних плат і місць;

Р21 — повернення сум провізних плат при проїзді з пересадкою. Оформлення проїзних документів

Оформлення звичайного замовлення на поїздку в касі продажу робиться по виду роботи Р10(оформлення звичайного замовлення на поїздку). По цьому виду роботи оформляються наступні поїздки:

  • у прямому повідомленні від станції установки терміналу у внутрішньодержавному і міждержавному повідомленнях;

  • якщо поїздка здійснюється не від станції придбання проїзних документів у внутрішньодержавному і міждержавному повідомленнях;

  • від будь-якої станції у внутрішньодержавному і міжрегіональному повідомленнях;

  • на зворотний виїзд у внутрішньодержавному і міжрегіональному повідомленнях;

  • на зворотний виїзд з пересадкою в дорозі дотримання.

Поїздка з пересадкою в дорозі дотримання оформляється окремими документами на кожну безпересадочну ділянку шляху. При оформленні проїзного документу на наступні ділянки шляху, де станціями відправлення будуть станції пересадок, підбір

потягу здійснюється з урахуванням різниці в п'ять годин між прибуттям пасажира на цю станцію і його відправленням з цієї станції. Зведення про поїздки, часу їх прибуття і відправлення із заданої станції можна отримати на підставі довідки про можливість проїзду по набору: Р62 СІ 1 СІ С2, де СІ -— код або назва станції відправлення;

С2 — код або назва станції призначення.

Усі види проїзних документів оформляють як і з вільного продажу, так і по номеру бронею. Оформлення здійснюється із станції формування потягу і по ходу дотримання потягу. Проїзні документи «без місця» оформляються тільки з проміжної станції. Якщо потяг по ходу дотримання міняє нумерацію, то касир повинен вказувати в запиті номер потягу із станції його відправлення.

Якщо на проміжній станції потяг має номер, відмінний від номера потягу із станції його відправлення, то касир вручну чорнилом над віддрукованим номером потягу повинен вписати для пасажира номер потягу, з яким він слідує через цю станцію. При оформленні проїзних документів у безпересадочний вагон, наступний першу частину шляху з електропоїздом, в запиті вказується номер потягу, до якого цей вагон причіплюється.

При наборі замовлення враховуються вимоги пасажира :

  • до місць;

  • до номера вагону;

  • до номерів місць у вагоні.

У одному замовленні може видаватися до чотирьох проїзних документів по різних видах розрахунку, причому в кожному проїзному документі може бути оформлені до 9 місць. Оформлення в одному замовленні проїзних документів в різні вагони не робиться.

Тарифна вартість проїзду для документу « квиток» визначається як сума вартості плацкарти. Тарифна вартість « доплати» підраховується як різниця між загальною вартістю проїзду у вагоні і потягу по категорії, по якій оформляється документ, і вартістю проїзду в покладених пасажирові категоріях вагону і потягу.