Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pat_1248022497.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
420.86 Кб
Скачать

Щорічно до Дня Перемоги проводиться Вахта пам'яті, в якій беруть участь ветерани війни, воїни-інтернаціоналісти, військовослужбовці строкової служби.

Клубні заклади області організовують огляди-конкурси військово-патріотичної пісні "Пісня в солдатській шинелі".

Військовослужбовці строкової служби - активні учасники обласних оглядів, конкурсів "Калиновий спів" та "Молюсь за тебе, Україно".

Для учнівської молоді проводяться уроки мужності, зустрічі з ветеранами війни, візити-вшанування ветеранів війни на дому, вечори вшанування солдатських вдів.

В області організована система музейного обслуговування молоді. Тільки за останній час в музейних закладах розгорнуто понад 200 тематичних експозицій і виставок, приурочених до 10-річчя Незалежності України, 55-річчя Великої Перемоги, 60-річчя від початку Великої Вітчизняної війни, інших визначних дат. Щорічно ці виставки відвідує понад 50 тис. молоді.

Особливу цікавість молодіжної аудиторії викликали експозиції та виставки: "Кіровоградщина на початку Великої Вітчизняної війни", "Стендові моделі військової техніки періоду Другої світової війни", "Злочин без терміну давності" (до 60-річчя трагедії Бабиного Яру), "Квіти пам'яті не в'януть" (до Дня захисника Вітчизни), "Афган болить в душі моїй".

Визначною подією в житті міста і області стало відкриття 9 травня 2001 року нової експозиції обласного художнього музею, першою виставкою якого стала ''Спогади минулої війни".

Більшість з цих виставок підготовлено спільними зусиллями організацій та закладів, що працюють з молоддю.

Позитивного результату патріотичного виховання можна досягти лише при тісній співпраці закладів культури, освіти, у справах сім'ї і молоді, центрів соціальних служб для молоді, військкоматів, державних та громадських організацій.

Поділитись досвідом власної роботи, скоординувати наші зусилля, підняти на більш високий рівень патріотичне виховання - ось завдання нашої конференції.

Саме тому, бажаю всім нам сьогодні плідної роботи.

Мальчин Г. В., голова

громадського військово-патріотичного

об’єднання „Майбутнє України”, член Національної

Ради з питань Молодіжної політики

при Президенті України

Сучасні підходи до патріотичного виховання допризовної молоді

Екологічний розквіт та духовне відродження нашої держави можливі тільки за умови збереження її державного суверенітету, формування патріотичної свідомості особисті, високих патріотичних почуттів.

Всеукраїнське патріотичне об’єднання „Майбутнє України”, яке існує з березня 1998 року об’єднало більш ніж 50 клубів та центрів патріотичного виховання молоді, в яких сьогодні займається близько 10 тисяч дітей та підлітків. Осередки об’єднання створено в 17 областях України. Основними завданнями об’єднання є: виховання молоді України на основі загальнолюдських принципів, підготовка юнаків до служби у збройних силах України. У структурі всеукраїнського патріотичного об’єднання при обласних, міських, районних організаціях створені військово-патріотичні клуби та осередки. Так, наприклад, в м. Житомирі працюють військово-патріотичні клуби „Юний десантник” і „Сатурн”, де сьогодні займаються близько 300 підлітків; в м. Черкаси – центр виховання молоді „Вулкан”, в м. Світловодську Кіровоградської області – військово-патріотичний клуб „Перевал”, в м. Свердловськ Луганської області – військово-спортивний клуб „Блакить”, у м. Київ – „Школа мужності” та багато інших. До речі, ЦВМ „Вулкан” є координаційним та методологічним центром з військово-патріотичного виховання в системі об’єднання „Майбутнє України”. Центр нагромадив великий досвід з організації військово-спортивних таборів, турнірів, змагань з рукопашного бою та військово-прикладного багатоборства, має багату матеріально-технічну базу.

З метою виконання статутних завдань ВПО „Майбутнє України” входить до складу Українського національного комітету молодіжних організацій та Української спілки ветеранів Афганістану, які надають допомогу в організації всеукраїнських та міжнародних заходів. Об’єднання співпрацює з місцевими адміністраціями, громадськими організаціями.

Озираючись на пройдений шлях вже зараз можна сказати, що зусилля клубів та організацій ВПО „Майбутнє України” не були даремними – тисячі підлітків обрали свій життєвий шлях – шлях здорової людини з активною життєвою позицією.

Ми завжди відкриті для співпраці, для обміну досвідом з тими, кому небайдужі проблеми виховання молоді.

Лещенко Е. В., начальник

управління у справах сім’ї та молоді

Кіровоградської облдержадміністрації

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]