Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pat_1248022497.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
420.86 Кб
Скачать

Соціальна підтримка допризовної і призовної молоді

З 1998 року склалася певна система роботи в цьому напрямку. Між Центром соціальних служб для молоді та військкоматами укладено угоди, згідно яких психологами та спеціалістами центрів соціальних служб для молоді постійно надаються психологічні консультації допризовній і призовній молоді та їх батькам через кабінети індивідуального психологічного консультування. У 2001 році таких консультацій надано близько 800 призовникам області.

Спеціалістами центрів організуються лекції, бесіди, круглі столи для допризовної молоді, на які запрошуються представники військових частин, обласного та міського комісаріатів, приписних комісій, обласного центру здоров’я.

Тематика проведених лекцій та бесід така: “Військова служба-почесний обов’язок”, “Армія України – її історія, традиції, сьогодення” та інші.

У м. Кіровограді, в Устинівському, Долинському, Гайворонському, Новомиргородському, Онуфріївському та інших районах проводилися круглі столи на тему: “Патріотичне виховання молоді”

Фахівцями Кіровоградського міського центру соціальних служб для молоді організовано та проведено семінар із заступниками директорів з виховної роботи шкіл міста, в ход якого обговорювалися питання організації військово-патріотичного виховання учнів шкіл та створення консультпункту при військкоматі.

При обласному центрі соціальних служб для молоді діє центр військово-патріотичного виховання молоді, а в місті Олександрія – клуб “Гетьман”. До річниці виводу радянських військ з Афганістану центри ССМ організували мітинги, уроки мужності, зустрічі молоді з воїнами-інтернаціоналістами; була надана матеріальна допомога воїнам-афганцям (інвалідам-війни).

До Дня Перемоги центрами ССМ області проведені різноманітні заходи, а саме: вечір “Велич безсмертного подвигу”, святковий вогник-зустріч молоді з ветеранами Великої Вітчизняної Війни, урочистий мітинг, концерт-реквієм, зустріч молоді з солдатськими вдовами “П’є журавка воду”, авто мотоестафету по місцях бойової слави населених пунктів району. На 11 заходах були присутні понад 1500 осіб. Міським центром соціальних служб для молоді проведені: година пам’яті “Вклонімося мертвим і живим”, літературно-музична композиція “Хай говорить вогонь пам’яті”, зустріч учнівської та студентської молоді з ветеранами. На 3 заходах були присутні 177 осіб.

З метою патріотичного виховання молоді в період з 01.05. по 09.05.2001 р. Олександрійським міським Центром соціальних служб для молоді проведено міський кінофестиваль, присвячений 56-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній Війні. Організовано безкоштовно 9 кіносеансів для 1800 учнів загальноосвітніх шкіл і дітей з малозабезпечених сімей та інші заходи.

Традиційними у містах Кіровограді, Олександрії, де дислокуються військові частини, стала організація “Днів відкритих дверей”. Допризовна молодь із задоволенням бере участь у екскурсіях, ознайомлюється з життям військовослужбовців, історією частини.

Спільно з райвійськкоматом відділами молоді і спорту РЦССМ області організовано та проведено урочисті проводи юнаків до лав Збройних Сил України. На 4 заходах були присутні понад 1000 осіб.

Після урочистих зборів відбулися святкові концерти та спортивні змагання.

Призовникам вручені “Пам’ятки призовнику, який іде до лав Збройних Сил України”.

Спеціалісти центру беруть участь у нарадах і семінарах вчителів по допризовній підготовці юнаків з метою надання необхідної допомоги з питань соціально-психологічної підтримки допризовної молоді.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]