Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Expl_5kurs_i_mag.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
2.44 Mб
Скачать

Загальні вказівки до виконання лабораторних робіт

До роботи в лабораторію допускаються студенти, що прослуховували відповідну частину лекційного курсу, заздалегідь ознайомилися із завданням і змістом майбутньої роботи.

Студент повинен з'ясувати мету роботи, повторити теоретичний матеріал по рекомендованій літературі, відповісти на питання, вказані в методичній вказівці, продумати план проведення роботи і одержати дозвіл у викладача на виробництво роботи.

Одержавши дозвіл у викладача на виконання роботи, студенти включають схему і проводять відповідні спостереження.

Результати спостережень заносять в таблиці і протокол проведення роботи. Показання приладів повинні записуватися в протокол у відлічених на приладі поділках шкали. Разом з цим у відповідній графі таблиці повинні бути записана ціна поділки приладу. Якщо по ходу роботи доводиться перемикати межі вимірювання приладу, то у відповідній графі необхідно вказати нову ціну поділки.

При виконанні роботи кожен студент зобов'язаний вести протокол проведення роботи в спеціальному зошиті. Після закінчення експериментальної частини роботи, студенти, не розбираючи схеми, проводять перерахунок показань приладів і пред'являють протокол керівнику. Переконавшись в повному виконанні експериментальної частини роботи і, орієнтовно, в правильності одержаних студентами результатів, керівник підписує протоколи з вказівкою дати виконання роботи і робить відмітку в журналі.

Якщо які-небудь результати викликають сумніви у керівника, то виміри повинні бути повторені.

Після закінчення роботи і підпису протоколу керівником, схема повинна бути розібрана, прилади прибрані, провідники акуратно зв'язані і здані лаборанту.

Звіти про роботи повинні бути індивідуально складені кожним студентом у відповідності вимогам ГОСТ 2. 105-95.

ВСТУП

Сучасний стан енергетичного устаткування, яке використовується в сільському господарстві, характеризується великим асортиментом різних видів і типів виконання.

Рівень енергетичного забезпечення, існуючий на сьогоднішній день, поки що не відповідає вимогам сьогоднішнього дня і вимагає подальшого вдосконалення і зниження виходу з ладу устаткування.

Більше 80% всіх відомих відмов енергетичного устаткування пов'язані з недосконалістю захисту від аварійних режимів, неправильною експлуатацією і як наслідок, витрати на технічну експлуатацію у декілька разів перевищують нормативні показники.

Для вирішення проблем необхідно підняти на якісно новий рівень базу сільської енергетики шляхом технічного переозброєння, розробкою і виробництвом нового високоефективного електротехнічного і теплотехнічного устаткування, приладів і засобів автоматизації.

Задачею даної методичної вказівки є надання практичної допомоги при виконанні лабораторних робіт і придбання практичних навиків у студентів виконання робіт по технічному обслуговуванню і ремонту енергетичного устаткування підприємств різних форм власності.

Лабораторна робота №1 приймально-здавальні випробування силового трансформатора

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]