Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пз,Ср,Індз У-41-46.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
222.21 Кб
Скачать

Форми контролю успішності студентів

Оцінювання навчальних досягнень студента здійснюється у формі поточного, модульного та підсумкового контролю.

Поточний контроль. Поточний контроль спрямований на перевірку систематичності роботи студентів, рівня засвоєння матеріалу протягом викладання курсу. Здійснюється під час проведення аудиторних та позааудиторних занять. Форми проведення поточного контролю визначаються викладачем. Результати поточного контролю фіксуються в журналі успішності академгрупи.

Модульний контроль. Модульний контроль здійснюється як підсумок роботи студента протягом вивчення окремого модуля за результатами опанування теоретичного та практичного матеріалу, передбаченого модулем. Форми проведення модульного контролю – контрольна робота, тестування, усне опитування (колоквіум). Модульний контроль може бути проведений під час практичних занять або в позааудиторний час. До модульного контролю допускаються студенти, які виконали всі види робіт, що є складовими модуля.

Підсумковий контроль. Після виконання усіх видів роботи, форм поточного й модульного контролю студенту необхідно підтвердити якість знань протягом підсумкового контролю. Підсумковий контроль дозволяє покращити загальну оцінку студента.

Розподіл балів за види навчальної діяльності студентів

упродовж семестру

Поточний контроль

Індивідуальне завдання (навчальний проект)

Підсумковий контроль

Загальна сума

40 балів

(Ці бали складається із суми балів за всі змістовні модулі. А бали за кожний модуль – із суми поточних оцінок на заняттях, оцінки самостійної роботи і модульних контролів)

20 балів

40 балів

100 балів

Структура навчальної дисципліни (протягом семестру) складається з двох основних модулів, до складу яких входять практичні роботи, самостійні роботи та індивідуальні роботи. На всі ці види робіт виділяються наступні бали: на практичних заняттях та за виконання самостійних робіт студент отримує максимальну кількість балів за 2 модулі 40 балів, за виконання, індивідуальної – 20 балів і 40 балів отримує за підсумковий модульний контроль.

Остаточна оцінка з навчальної дисципліни визначається як підсумкова оцінка результатів засвоєння окремих модулів плюс бали, отримані за підсумковий контроль (накопичувальна система).

Якщо студент вважає суму балів, отриманих за вивчення модулів, достатньою, він може відмовитися від підсумкового контролю. Якщо ж він бажає покращити свої результати, підсумковий контроль забезпечить його право вибору.

Оцінювання навчальних досягнень студентів

Структура навчальної дисципліни (протягом семестру) складається з двох основних модулів, на які виділяється рівна кількість балів (по 20 балів), індивідуальної роботи (20 б), а також підсумкового контролю (40 балів).

За результатами вивчення навчальної дисципліни протягом одного семестру студент набирає 1-100 балів.

Академічні успіхи студента визначаються за допомогою 100-бальної системи оцінювання з обов’язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ECTS.

За національною шкалою

За шкалою навчального закладу

А

відмінно

зараховано

90-100

B

добре

зараховано

83-89

C

добре

зараховано

75-82

D

задовільно

зараховано

68-74

E

задовільно

зараховано

60-67

FX

незадовільно

з можливістю повторного складання

незараховано

35-59

F

незадовільно

з обов’язковим повторним курсом

незараховано

1-34

Якщо формою контролю є залік, 60 і більше балів – «зараховано», 59 і менше балів – «не зараховано».

Додаткові бали (до 20 балів) можуть бути зараховані студентові викладачем за активну участь у виховних заходах, пов’язаних із вивченням дисципліни (літературний вечір, літературний фестиваль тощо).

За результатами навчання визначається рейтинг кожного студента з дисципліни.