Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zan 18.04.12..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
563.71 Кб
Скачать

3.4. Усна мова в паблік рілейшнз

Усна мова служить якнайдавнішим засобом спілкування між людьми і, не дивлячись на конкуренцію з боку письмової, залишається в даний час щонайпотужнішим способом підтримки зв'язків з громадськістю. Достатньо пригадати Демосфена, Троцького або Гітлера, щоб зрозуміти, які можливості творити добро або зло є у хорошого оратора. Уміння виступати на засіданнях, конференціях, офіційних зустрічах є однією з професійних вимог в суспільному житті. Підготовка виступу фахівцем ПР — звичайна практика в урядах, організаціях або на підприємствах. До цієї області паблік рілейшнз відноситься також контроль за умінням вести телефонні розмови. Телефонний секретар стає першою людиною, до якої звертається клієнт, і його поведінка може зробити сильний вплив на перше враження про фірму. В задачу фахівця з ПР входить організація такої процедури ведення телефонних розмов, яка відображала б позитивний імідж організації (та репутацію взагалі). У багатьох організаціях прийнято, що контроль за умінням вести телефонні розмови здійснює самого керівника. Уміння вести телефонну розмову повинне розповсюджуватися на всіх співробітників організації від вищої ланки до нижчої.

ІІ. Результати та способи їх визначення

Результати ПР-діяльності (проведення піар-кампаній): створення позитивного іміджу внаслідок проведення інформаційно-рекламної акції, удосконалення репутації організації та керівників, просування бренду (логотип, слоган тощо) внаслідок використання сучасних технологій (інформаційно-комунікаційних).

Головний критерій успішності діяльності – практичне досягнення поставленої мети (виконання задач) як маркетингового так і соціального характеру (рівень суспільної підтримки). Плюс – підтримання позитивного іміджу та репутації, що дає можливість бути успішним (успішною організацією).

Завдання: підготувати програму власної діяльності, спрямовану на паблік-рілейшнз вплив під час перебування в Польщі.

  1. Які технічні засоби я буду використовувати?

  2. Як я буду фіксувати необхідну інформацію?

  3. Яким чином я створюватиму умови для того, аби аналізувати її щоденно?

  4. Яким чином я буду комунікувати під час перебування в Польщі з КЦЄ «Pu-Re»?

  5. Як я створюватиму умови для того, аби мати можливість висвітлення нашої (моєї) мети в польських засобах масової інформації?

  6. Яким чином я систематизуватиму (фіксуватиму) щоденні події?

  7. Як я буду робити спробу встановити дружні стосунки з польськими ровесниками та представниками молодіжних організацій?

  8. Що може надати ефективності в цих намірах?