Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бо у бу друковані лекції.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
229.89 Кб
Скачать

18.Порядок відкриття та обслуговування реєстрац рах

Для відкриття реєстраційних рахунків заводяться особові справи на розпорядників коштів. При цьому розпорядники коштів подають до органів Державного казначейства такі документи: • заяву на відкриття рахунка в системі органів Державного казначейства, підписану керівником та головним бухгалтером; • довідку про внесення до Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України із зазначенням ідентифікаційного коду; • копію затвердженого положення або статуту про установу, підприємство, організацію, засвідчену вищестоящою установою або нотаріально;

• затверджений кошторис бюджетної установи; • доведений до розпорядника коштів помісячний обсяг асигнувань загального фонду, що передбачений у бюджеті України, в розрізі кодів програмної класифікації видатків; • картку зі зразками підписів осіб, яким відповідно до законодавства України надано право розпорядження рахунком і підписування платіжних та інших розрахункових документів і відбитком печатки; • звіт про виконання кошторису установи на дату закриття фінансування на поточні бюджетні рахунки в установі уповноваженого банку (тобто на момент переходу на казначейське виконання кошторисів видатків); • витяг з особової картки розпорядника коштів (у випадках зміни адреси та органу Державного казначейства). Згідно з поданими документами здійснюється реєстрація розпорядників коштів у зведеному реєстрі, у якому на підставі централізовано встановленого коду кожній бюджетній установі надається номер. Дані номери є складовою частиною коду їхніх реєстраційних рахунків. Реєстраційні рахунки розпорядників коштів відкриваються в розрізі кодів програмної класифікації видатків за встановленим порядком. Реєстраційні рахунки відкриваються на підставі договорів між розпорядниками коштів та органами Державного казначейства.

19.Синтет та аналіт облік коштів на реєстрац рах в органах дк

Для обліку коштів на реєстрац рах в органах ДК призначений рах 321. За Дт – надходження коштів, за Кт – вибуття. Залишок обчислюється не в заг сумі. А за кодами екон класифікації видатків. Сальдо Дт.

Осн госп операції:

1)розпорядником бюдж коштів отримано асигнування із ЗФ для фін-ння власної установи та проведення централіз заходів що ним фінансується:

А)з держ бюджету: Дт321-Кт701

Б)місц бюджету: Дт321-Кт702

2)на реєстрац рах повернуто залишок невикористаних коштів: Дт321-Кт301

3)в кінці року з рах розпорядника списано залишок коштів виділених асигнувань або протягом року розпорядником коштів вищого рівня відкликано раніше отримані асигнування:

А)із ЗФ держ бюджету: Дт701-Кт321

Б)місц бюджету: Дт702-Кт321

4)з реєстрац рах у відповідності із затв кошторисом та зареєстр зобов здійснено оплату постачальнику за поставлені МЦ, надані послуги:

А)в порядку планових платежів: Дт361-Кт321

Б)в порядку попередньої оплати (у встановлених законодавством випадках): Дт364-Кт321

В)в порядку наст оплати: Дт675-Кт321

5)з реєстрац рах в касу отримана готівка для видачі та підзвіт, що фін-ється за рах коштів ЗФ: Дт301-Кт321

6)з реєстрац рах перерах ЗП на карткові рах (ЗП нарах за рах коштів ЗФ): Дт661-Кт321

7)з реєстрац рах на карткові рах перерах стипендію нарах за рах коштів ЗФ: Дт662-Кт321

8)з реєстрац рах на карткові рах перерах авторський гонорар нарах за рах коштів ЗФ: Дт669-Кт321

9)з реєстрац рах перерах ЄСВ: Дт651-Кт321

10)з реєстрац рах перерах до бюджету податки, збори та ін. платежі відповідно до чинного законодавства: Дт641,642-Кт321

11)на реєстрац рах надійшли кошти у відшкодування кас видатків: дт321-Кт801.

Аналіт облік рош коштів ведеться: меморіальний ордер №2, картка аналіт обліку (кас видатків) витрачання коштів з рах.