Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка по курсаку ОПД.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
476.67 Кб
Скачать

1.Організація проведення курсової роботи

1.1.Теми курсових робіт

Курсова робота виконується на українській мові на одну з тем, які щорічно затверджуються на засіданні кафедри, або на іншу тему, узгоджену з науковим керівником. Тематика курсових робіт представлена у даному посібнику.

Кожен студент вибирає згідно варіанту тему і в залежності від можливості знайти матеріал за вибраною темою. Однак, слід звернути увагу, що у межах однієї групи теми курсових робіт не повинні повторюватись! Тема курсової роботи може відповідати темі науково-дослідницької роботи студента, якою він займається у предметному науковому гуртку. Члени гуртка мають першочергове право на вибір теми, при умові представлення на кафедру реферату або докладу за вибраною темою.

Кафедра назначає кожному студенту керівника курсової роботи, з котрим остаточно узгоджується тема, план роботи (який може вдосконалюватись у процесі виконання роботи) та строк її написання. При цьому заповнюється спеціальна карточка за формою, наведеною у додатку 5. Наведена карточка додається до виконаної роботи.

Роботи, виконані не за темою, не узгоджені з науковим керівником, або надані на кафедру пізніше встановленого строку, за 2 дня до захисту або пізніше, не рецензуються та не зараховуються до кінця сесії.

Теми курсових робіт вибираються таким чином, щоб при виконанні роботи студенти мали змогу здобути практичні навички проектування програмних додатків середнього рівня складності.

Обсяг курсової роботи залежить від складності задачі: чим складніша задача, тим більше може бути обсяг.

1.2.Порядок виконання курсової роботи

При виконанні курсової роботи студент зобов’язаний додержуватись наступних правил:

  • розробка програмного додатку повинна виконуватись згідно методичним вказівкам;

  • при оформленні роботи необхідно додержуватись порядку згідно вимог ГОСТа України та Вищій Атестаційній Комісії (ВАК) України щодо наукових звітів і дисертацій ДСТУ 3008-95, а також розділу загальних методичних вказівок;

  • якщо у роботі присутні блок-схеми, їх необхідно виконати обережно;

  • після отримання роботи (у випадку, якщо вона не зарахована та повертається на доробку) студент зобов’язаний виправити в ній всі відмічені недоліки, та, у вказаний строк, надати роботу на повторне рецензування;

  • курсова робота повинна виконуватись самостійно. Не самостійно виконана робота не сприяє засвоєнню учбового матеріалу, навпаки вона позбавляє студента можливості перевірки рівня своєї підготовки за даним курсом. У кінцевому підсумку студент може виявитись непідготовленим до заліку (екзамену). До заліку (екзамену) за курсом «Основи проектної діяльності» допускаються студенти, які успішно захистили курсову роботу.

Індивідуальне завдання на виконання курсової роботи видається викладачем. Назва курсової роботи повинна співпадати з темою, затвердженої на засіданні кафедри.

У роботі необхідно стисло, логічно та аргументовано викладати зміст і результати досліджень, уникати загальних слів, без доведення тверджень.

У процесі виконання курсової роботи студенти зобов’язані:

  1. розробити розгорнуте технічне завдання на програмний додаток;

  2. виконати аналіз завдання, вибрати технологію проектування та розробити проект програмного додатка (логічну та фізичну моделі з урахуванням динамічних аспектів);

  3. вибрати структури даних для реалізації предметної області програмного продукту;

  4. розробити інтерфейс користувача;

  5. вибрати стратегію тестування та розробити тести;

  6. вибрати мову та середовище програмування, яке найбільше задовольняє проведеним розробкам;

  7. розробити алгоритми та реалізувати їх у вибраному середовище розробки;

  8. виконати тестування та відладку;

  9. розробити необхідну документацію, вказану у технічному завданні.