Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
довідник.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
398.34 Кб
Скачать

Тема 11. Високі технології.

11.1. Розвиток високих технологій.

Сутність «нанотехнологій». Ознаки високих технологій. Структура високих технологій. Робочі процеси ВТ і засоби їх реалізації. Напрямки розвитку робочих процесів у ВТП.

11.2. Сучасні технології одержання композиційних матеріалів і виробів з них.

Основні поняття про композиційні матеріали. Типи композиційних матеріалів. Економічна ефективність використання композиційних матеріалів

Тема 12. Основи реалізації сучасних технологічних процесів у хімічній промисловості.

12.1. Основні поняття в хімічній технології. Завдання розвитку й підвищення конкурентноздатності продукції на зовнішніх ринках.

Основні етапи розвитку хімічної технології. Сектори хімічного комплексу України. Завдання розвитку і підвищення конкурентноздатності вітчизняної хімічної продукції на зовнішніх ринках.

12.2. Сучасні технологічні процеси в хімічній промисловості.

Основні поняття про електрохімічні процеси. Біохімічні процеси. Плазмові процеси. Їх особливості. Фотохімічні процеси: основні види. Особливості використання і недоліки радіаційно-хімічних процесів. Перспективи удосконалення сучасних технологічних процесів у хімічній промисловості.

Тема 13. Особливості виробництва хімічної продукції з використанням сучасних технологій.

13.1. Технологічні схеми кислот. Удосконалювання виробничих процесів.

Характеристика сірчаної кислоти. Технологія і напрями її виробництва. Азотна кислота: ознаки, засоби і шляхи розвитку виробництва. Процеси і засоби виробництва соляної кислоти. Напрямки вдосконалення виробничих процесів у неорганічній хімії.

13.2. Виробництво продукції основної хімії. Вдосконалення технологічних процесів.

Продукти основної хімії. Сфери використання і методи отримання основних содових продуктів. Шляхи розвитку основної хімії. Мінеральні добрива: основні поняття і класифікація. Масштаби розвитку тукової промисловості у світі і на Україні.

13.3. Сучасне виробництво хімічних високомолекулярних сполук і виробів з них.

Синтетичні ВМС. Сучасні засоби виготовлення виробів з пластмас. Технологічний цикл виробництва хімічних волокон. Його вдосконалення. Каучуки: основні поняття і технології виробництва. Основи вироблення гумовотехнічних виробів.

13.4. Розвиток сучасних енерго- та ресурсозберігаючих технологій у хімічній промисловості.

Використання енерго- та ресурсозберігаючих технологій у виготовленні хімічної продукції закордоном. Напрямки впровадження сучасних технологій у вітчизняній хімічній промисловості.

6. Завдання для самостійної роботи студентів

Самостійна робота студентів над вивченням цього курсу є обов’язковою умовою успішного засвоєння змісту дисципліни.

Студент повинен відпрацьовувати вивчений матеріал за такими напрямами:

  1. Опрацьовування теоретичних основ, прослуханого лекційного матеріалу.

  2. Вивчення окремих тем або питань, що передбачені для самостійного опрацювання.

  3. Розгляд та вивчення рекомендованої літератури.

  4. Підготовка до практичних занять.

  5. Виконання індивідуальних завдань (написання реферату або доповіді у Power Point та складання опорно-логічної схеми до однієї з тем, що включено у даний модуль для денної форми навчання та самостійної роботи для заочної форми навчання) і т.п.

Індивідуальні завдання сприяють поглибленому вивченню студентом теоретичного матеріалу, розвитку навичок самостійної роботи з навчальною та науковою літературою, формуванню вмінь використовувати надбані знання на основі дослідженої інформації для створення власної точки зору на певну проблему.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]