Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
довідник.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
398.34 Кб
Скачать

8. Форми контролю знань студента

Перевірка знань студентів з курсу здійснюється в ході поточного, модульного (тільки для студентів денної форми навчання) та підсумкового контролю.

Поточний контроль націлений на перевірку розуміння та засвоєння певного матеріалу, вироблених навичок, здатності осмислити зміст тем та опрацювати їх, умінь публічно представити певний матеріал. Об’єктами оцінки даного виду контролю виступають: систематичність та активність роботи на практичних заняттях, виконання домашніх та індивідуальних завдань, завдань для самостійного опрацювання, розв’язання тестових завдань.

Модульний контроль оцінює теоретичні та практичні вміння, які набули студенти після опанування певного залікового модулю. Модульний контроль проводиться у формі тестів, відповідей на теоретичні питання, розв’язання практичних завдань.

Завданням підсумкового контролю є перевірка розуміння студентом програмного матеріалу в цілому, логіки та взаємозв’язків між окремими розділами, здатності творчого використання накопичених знань, уміння сформувати своє ставлення до певної проблеми. На іспит виносяться вузлові питання та тестові завдання, а також індивідуальні творчі завдання, що потребують оригінального, нестандартного підходу до вирішення, творчої відповідальності та вміння синтезувати отримані знання.

Оцінка знань студента включає проміжний тестовий контроль за кожним розділом. Складання тестів є необхідною умовою для допуску до іспиту або до заліку. Підсумковий контроль здійснюється у формі письмово-усного екзамену за розгорнутою програмою дисципліни для спеціальності 0503 «Міжнародна економіка» денної форми навчання та у формі заліку для інших спеціальностей усіх форм навчання.

Оцінювання знань з дисципліни де передбачено іспит здійснюється на основі результатів поточного та підсумкового контролю, завдання поточного контролю оцінюються в діапазоні від 0 до 50 балів, і завдання, що виносяться на підсумковий контроль – від 0 до 50 балів (табл. 6.1).

Таблиця 6.1.

Система оцінювання знань студентів (передбачено іспит)

Поточний контроль (max 50 балів)

Кількість балів за результатами поточного контролю

Підсумковий контроль (max 50 балів)

Кількість балів за результатами підсумкового контролю

Загальна кількість (пункт 11+ пункт 14)

Заліковий модуль 1

Сума балів за перший модуль

Заліковий модуль 2

Сума балів за другий модуль

Індивідуальне творче завдання

Іспит

Організаційно-навчальна робота студента в аудиторії

Індивідуальна робота студента

Самостійна робота

Контроль знань за модулем

Організаційно-навчальна робота студента в аудиторії

Індивідуальна робота студента

Самостійна робота

Контроль знань за модулем

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

6

5

7

7

25

6

5

7

7

25

50

-

50

50

100

Оцінювання знань студентів спеціальностей, для яких навчальним планом передбачено залік, здійснюється на основі результатів поточного і модульного контролю. Завдання поточного контролю оцінюються в діапазоні від 0 до 100 балів (табл. 6.2.). Кількість балів є основою для визначення загальної успішності студента з даного предмету. Студент отримує «залік», якщо має не менш ніж 50 балів за поточний контроль.

Таблиця 6.2

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]