Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ НАТАША. 4 КУРС.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
3.64 Mб
Скачать
    1. Художньо – естетичний аналіз

Інтер’єр кімнати трансформер (мал.1.1) виконано в стилі функціоналізм. Головна ідея функціоналізму - переважання функції над формою. Форма повинна підкорятися функції. Функціоналізму властиві прості, мобільні, багатофункціональні форми: крісло-ліжко, диван-ліжко, куточок, столик на роликах і т.д. Прямокутні форми пуфів та дивану згладжуються м’якою оббивкою. Для столиків та сходинок використано ДДСП кольору “Вишня”. Підлога ламінована темного відтінку “Горіх”. Яскраві акценти створюють жовті та червоні подушки та декоративні елементи.

Кольрове рішення даного інтер’єра(мал. 1.2) підібрано дуже вдало. Жовті і салатові кольори роблять кімнату світлішою і візуально збільшують її. А плавні лінії ніби видовжують. Блакитні стіни не дають інтер’єру злитися в одне. Кімната не перевантажена меблями. Великим плюсом є те, що кімната освітлюється не лише штучним, а й природнім освітленням.

Дитяча кімната для хлопчиків (мал.1.3) має в кольоровій гамі синій та оранжевий. Ліжко трансформер у піднятому вигляді являє собою гладку поверхню викрашену у біло-оранжеві смужки. Закрита шафка над ліжками облицьована ЛДСП темно-синього кольору. Двері шафи-купе скляні матові синього відтінку. Стіл та тумбочка мають яскраво оранжевий колір. Підлога – світлий ламінату.

Наступна дитяча кімната (мал.1.4) має світлі пастельні кольори з жовтими акцентами. Подіум виготовлено з ДСП кольору “Яблуня”. Підлога білого кольору з бордовим кавроліном. Полички та шафа виготовлені з ЛДСП жовтого кольору. Фактури - гладкі напівглянцеві. Жовтий колір інтер'єру активізує роботу мозку, піднімає настрій, створює відчуття тепла.

Кольорове рішення в даній кімнаті (мал. 1.5) підібрано чудово, тому що рожеві тони найкраще підходять для дівчаток. Кімната не дуже яскрава, рожеві тони дуже ніжні і вдало підібрані одне до одного.

Також в кімнаті крім рожевих є світло бірюзові та кремові кольори. В такому кольорі підібрано меблі для кімнати та штори.

З стелі звисають декоративні шари, вони ніби додають повітря кімнаті. Сама кімната ніби наповнена повітрям, вона дуже простора і світла.

Кольорове рішення кімнати(мал. 1.6) зроблено в кремових, блакитних та зелених кольорах. Загалом кімната призначена для хлопців тому, кольорове рішення підібрано вдало. В даній кімнаті немає гострих кутів, навіть двері заокруглені на вуглах вони нагадують двері в підводному човні. Цю форму повторюють і ліжка.

Кольорове рішення кімнати(мал. 1.7) дуже цікаве : підлога ,меблі ,стіни, більше ніж до половини зроблено під текстуру дерева, а верхня частина, менша частина стінки і стелі в блакитно – білих кольорах, ніби на стелі небо. Кольорова гамма дуже гармонує між собою, блакитні кольори як ми знаємо найбільше підходять для кімнати хлопчика. В цілому кімната дуже простора, має багато вільного місця через те, що вона є кімнатою трансформером, деякі меблі ховаються, тим самим звільнюючи більше місця.

Кольорове рішення даної кімнати(мал.1.8) вдале, тому що рожевий колір найбільше пасує маленьким дівчаткам. Меблі в кімнаті світло – кремового кольору, цей колір дуже пасує до відтінків рожевого. Над ліжком кріпиться світло – рожева тюль, вона дуже довга довжиною до самого низу ліжка. Вона прикріплена так, що в ночі її можна закривати, вона буде схожа на купол над ліжком.

Кімната дуже висока, простора, яскрава, кольорове рішення і меблі до кімнати підібрані дуже вдало.

Кімната (мал.1.9) цікава тим, що на одній із стін є малюнок в усю її величину, на малюнку зображений замок. Кольорове рішення поєднане дуже добре. Оранжевий колір з жовтим та блакитним добре поєднуються. Підлога в кімнаті не застелена килимом, це є плюсом, тому що можна протирати підлогу від пилу і бруду кожен день. В кімнаті багато місця для того, щоб дитина гралася, відпочивала і займалася спортом.

Цікаве художнє рішення використано в інтер’єрі спальні (мал.1.10), а саме – розпис з зображенням дерева сакури та скель. В розписі використано метод перспективи для візуального збільшення кімнати. Використання теплих пастельних кольорів у розписі, на фризі та стелі робить приміщення візуально вищим. Надзвичайно важливою деталлю є дотримання стилістичної єдності всього приміщення і нанесеного малюнка. Використання в оздобленні стінки зображенням сакури передбачає підтримання японського стилю, адже сакура - національний символ Японії. Квіти її, прекрасні, ніжні, вважаються уособленням людського життя, втіленням краси японських жінок, символ чистоти, благополуччя і стійкості.