Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика 1курс.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
118.57 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені Михайла Остроградського

№ залікової книжки ------

Кафедра менеджменту

ЗВІТ З НАВЧАЛЬНО – ОЗНАЙОМЧОЇ ПРАКТИКИ

НА БАЗІ ВАТ «КРЕДМАШ»

Виконала студентка:

Кременчук 2011

2

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Кременчуцький національний університет

імені Михайла Остроградського

Факультет управління Кафедра “Менеджменту”

Спеціальність 6.030601 – “Менеджмент”

УЗГОДЖЕНО:

Керівник практики від університету _______________

“___”__________201__р.

Завдання на проходження навчально-ознайомчої практики Невмиваки Інни Андріївни

1. Описати історію заводу і знаменні події підприємства.

2. Описати характеристики продукції, що випускається.

3. Описати процес підготовки і просування кадрів.

4. Описати роботу основних відділів і цехів.

5. Відобразити основні зовнішні зв’язки підприємства з іншими підприємствами в процесі основної діяльності.

6. Описати склад і характеристику основних фондів.

7. Ознайомитися з кваліфікаційним довідником.

8. Ознайомитися з деякими посадовими інструкціями.

9. Ознайомитися з основним і допоміжним виробничим процесом.

10. Провести аналіз і зробити перелік необхідних знань для роботи менеджера виробництва.

11. Зробити висновки.

3

ЗМІСТ

  1. Вступ...............................................................................................................4

  2. Історія заводу і знаменні події підприємства…………………………….5

  3. Характеристика продукції, що випускається на ВАТ «Кредмаш»……...9

  4. Процес підготовки і просування кадрів…………………………………11

  5. Робота основних відділів і цехів…………………………………………13

  6. Основні зовнішні зв’язки підприємства з іншими підприємствами в процесі основної діяльності……………………………………………...16

  7. Склад і характеристика основних фондів……………………………….20

  8. Кваліфікаційний довідник………………………………………………..21

  9. Посадові інструкції……………………………………………………….25

  10. Основний і допоміжний виробничі процеси……………………………42

  11. Аналіз і перелік необхідних знань для роботи менеджера з виробництва…………………………………………………………….....48

  12. Висновок…………………………………………………………………..54

4

ВСТУП

Актуальність теми. На підприємстві ВАТ «Кредмаш» втілюється програма технічного переозброєння виробництва, впроваджуються нові технології, обладнання, матеріали, що дозволяє піднести якість продукції на рівень загальноприйнятих міжнародних стандартів. Тому актуальність полягає в дослідженні та вивченні підприємств по виробництву асфальтної техніки.

Метою роботи є отримання знань з розвитку та стану підприємства, засвоєння нового матеріалу.

Метою роботи зумовлено виконання таких завдань:

  • Дослідити історію заводу та знаменні події підприємства;

  • Охарактеризувати продукцію, що випускається;

  • Дослідити процес підготовки та просування кадрів;

  • З’ясувати основні зовнішні зв’язки підприємства з іншими підприємствами;

  • Ознайомитись з кваліфікаційним довідником підприємства;

  • Ознайомитись з деякими посадовими інструкціями;

  • Ознайомитись з основним та допоміжним виробничим процесом;

  • Охарактеризувати перелік необхідних знань для роботи менеджера;

  • Зробити висновок.

Об’єктом дослідження є сучасний стан підприємства ВАТ «Кредмаш».

Предметом дослідження є роль підприємства в економіці України та на міжнародному рівні.

5

Історія заводу і знаменні події підприємства

ВАТ "Кременчуцький завод дорожнiх машин" – велике промислове пiдприємство, розташоване у місті Кременчуцi Полтавської області. Основним видом дiяльностi пiдприємства є виробництво асфальто– i грунтозмiшувальних установок, запасних частин до них, автоцистерн для перевезення свiтлих нафтопродуктiв, комбiнованих дорожнiх машин рiзного призначення, товарiв народного споживання, чавунного та кольорового литва.

Завод був заснований у 1870 роцi як пiдприємство з випуску сiльськогосподарського приладдя.

Наприкiнцi 90–их рокiв ХIХ столiття iменувався механічно – чавуно – ливарним заводом, а пiсля Жовтневої революції – машинобудiвним. У 1921-му роцi завод було перейменовано на 2 – й механiчний, передано до вiдомства губземвiддiлу i пiсля вiдновлення дiяльнiсть його була спрямована на ремонт сiльськогосподарських машин та устаткування. У 1925 – 26 роках господарство було повнiстю вiдновлене, пiдприємство виведене з числа збиткових, значно збiльшився випуск продукцiї. Починаючи з 1925-го вирiшувалися завдання з технiчного переозброєння i розширення пiдприємства. До 1929 – го року завод став одним з найбiльших пiдприємств Кременчука. У 1930 – му роцi було створено трест дорожнього машинобудування, якому було передано 2 – й механiчний завод i вiдтодi вiн одержав назву Кременчуцького машинобудiвного. Змiнився профiль пiдприємства: тут почали виготовляти причiпнi котки, канавокопачi, кiннi скрепери, замовлення для сiльського господарства (цистерни для пального, запаснi частини для тракторiв). За десять передвоєнних рокiв (1930 – 1940) завод збiльшив випуск продукцiї майже у двадцять разiв, було освоєно виготовлення 23 – х типiв дорожнiх машин.

6

У 1949 році відбулася видатна подія – освоєння виробництва асфальтозмішувальних установок, які і сьогодні є основною продукцією підприємства.

За минулі 56 років завод виробив понад 21000 асфальтозмішувальних установок. 90% доріг в Радянському Союзі було побудовано з використанням цих установок. За ті часи продукція заводу експортувалась в 37 країнах світу.

В нових економічних умовах підприємство вийшло на новий рівень свого розвитку. Велика робота проведена з удосконалення дорожньої техніки та доведення до вимог сучасних стандартів її технічних та експлуатаційних показників, показників безпеки та екології.

У 2003 році ВАТ «Кредмаш» очолив новий керівник – Микола Іванович Данилейко, обраний на альтернативній основі. Успішний розвиток підприємства привертало до нього увагу шляховиків з багатьох регіонів Росії, Казахстану, Азербайджану, Грузії, Білорусії, Литви, Сирії, Афганістану, інших країн, які купували техніку марки «Кредмаш». ВАТ «Кредмаш» у 2004 році визнано «Кращим вітчизняним виробником» Всеукраїнського рейтингу.

ВАТ «Кредмаш» є неодноразовим переможцем тендерів на постачання дорожньої і комунальної техніки на території України. На замовлення Укравтодору в 2004 році ВАТ «Кредмаш» поставив 50 комбінованих машин КДМ – 15222 експлуатаційним організаціям регіонів України. На будівництві автотраси «Київ – Одеса» були залучені асфальтозмішувальні установки, які взяли на себе основне навантаження з виготовлення асфальтної суміші. Близько тридцяти нових асфальтозмішувачів тільки за останні роки запрацювали у Львівській, Тернопільській, Київській, Донецькій і інших областях, в Автономній Республіці Крим. Техніка ВАТ «Кредмаш» є популярною в Росії, Білорусії, Литві, Казахстані, Грузії, Болгарії, Румунії. Дедалі продуктивнішим стає співробітництво з країнами Близького Сходу.

7

В 2005 році, напередодні 135 річчя заводу у Дамаську на 52 – й Міжнародній промисловій виставці ВАТ «Кредмаш» був удостоєний високої нагороди – «Зірки Пальміри» і номінації «За сприяння євроазіатської інтеграції і зміцнення міжнародних і культурних зв’язків».

2006 – й рік став ювілейним для найпопулярнішого товару народного вжитку з маркою «Кредмаш» – закочувальної машинки, вживаної в консервації продуктів. Був випущений шестимільйонний її екземпляр. Наша закочувальна машинка успішно продається не лише на українському ринку. Її великими партіями купують Азербайджан, Молдова, Росія, Казахстан. У 2010 – му році завдяки високому попиту виробництво цього товару виросло до 75 тисяч штук в місяць.

Успіхи 2006 – го року втілилися в отриманих підприємством винагородах: «Лідер Національного бізнесу-рейтингу», «Лідер галузі», «Кращий працедавець року» і інших. У 2006 – му році ВАТ «Кредмаш» підтвердило сертифікат відповідності міжнародному стандарту ISO 9001:2000 і отримало сертифікат від світового експерта сертифікації – Групи компаній SGS.

Одним з самих успішних років останнього десятиліття можна, безумовно, вважати 2007 – ий. Попит на дорожню техніку марки «Кредмаш» стабільно зростав. Портфель замовлень був заповнений на півроку вперед. За рік завод відправив споживачам 93 установки, у тому числі, 25 асфальтозмішувачів нової серії КДМ – 201. На ринок вийшли нові модифікації асфальтозмішувачів – ДС – 16867, КДМ – 20137М, КДМ – 2017. На установки підвищеної монтажної готовності за декілька років попит зріс в сім разів. У 2007 – му році було випущено рекордну кількість модифікацій

асфальтозмішувачів – 24 (удвічі більше, ніж в минулі роки). При виготовленні нових зразків техніки почали використовуватися якісні комплектуючі провідних зарубіжних фірм. Загальні інвестиції у

8

вдосконалення виробництва склали 14,5 млн.грн. Прибуток, отриманий в 2007 – му році, дозволив збільшити фонд оплати праці на 55,7%.

Всі основні моделі асфальтозмішувальних установок, що випускаються, – ДС – 168, ДС – 185 і КДМ – 201 – в 2007 – му році були удостоєнні звання «Кращий вітчизняний товар». Підприємство отримало статус „Кращого виробника товарів в Україні”. На честь 70 – річчя Полтавської області ВАТ «Кредмаш» було нагороджене Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України.

З великими надіями колектив заводу зустрічав 2008 – ий рік, проте він став початком кризи і перекреслив багато планів. І все – таки успішна робота в першому півріччі, до кризисної осені, дозволила отримати гідний загальний результат року. Зростання обсягів виробництва склало 15,6%, було випущено продукції на 380 млн.грн. План виробництва і реалізації виконаний на 100%, виготовлено 102 асфальтозмішувальних установок – рекордна кількість за всю сучасну історію. Експлуатаційникам представлений новий зразок асфальтозмішувача – ДС–1683М підвищеної монтажної готовності. Підприємство за досягнуті успіхи було удостоєне звань «Лідер економіки України» і «Експортер року».

У 2009 – му і 2010 – му роках ВАТ «Кредмаш» робило величезні зусилля для подолання кризи і повернення до стабільної роботи. Не дивлячись на труднощі, завод працює без зупинки, працівники вчасно отримують заробітну плату.

На ВАТ «Кредмаш» втілюється програма технічного переозброєння виробництва, впроваджуються нові технології, обладнання, матеріали, що дозволяє піднести якість продукції на рівень загальноприйнятих міжнародних стандартів.

Наведені приклади свідчать про високий авторитет техніки ВАТ «Кредмаш» і її затребуваність у споживача. Для працівників заводу це

9

означає стабільність, гарні перспективи для подальшого розвитку і вдосконалення.