Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 РЕМОНТНО.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
214 Кб
Скачать

2.16.2 Автоматизація технологічного процесу

В текстильній промисловості комплексній механізації і автоматизації приділяється велика увага. Це обумовлюється великою складністю та швидкістю протікання технологічних процесів, а також чутливістю їх до порушення режиму, шкідливими умовами праці, вибухо - та пожежонебезпечністю перероблювальних матеріалів і так далі.

По мірі впровадження механізації та автоматизації у виробництво

зменшується важка фізична праця, зменшується кількість працівників, які зайняті у виробництві, час на виготовлення одиниці продукції, поліпшується якість продукції та інше.

Впровадження автоматизації забезпечує високу якість продукції, зменшення браку та відходів, зменшення витрат сировини та енергії, зменшення кількості основних робітників.

Комплексна автоматизація процесів текстильної технології припускає не тільки автоматичне забезпечення протікання технологічних процесів з використанням різних автоматичних пристроїв (контролю, регулювання, сигналізації та ін.) але і автоматичне управління пуском і зупинкою обладнання для ремонтних робіт і у критичних ситуаціях.

Управління технологічними процесами в наш час не можливо без застосування автоматики та обчислювальної техніки, без високоефективних автоматизованих систем управління технологічними процесами (АСУТП),

які утворюються на основі новітніх досягнень у галузі теорії управління,

використовуючи економіко-математичні методи і високоефективну обчислювальну техніку.

На машині знімання рівниці проводиться обслуговуючим персоналом.

Проаналізувавши робимо висновок, що в апаратно - прядильному виробництві існує часткова автоматизація, тобто виконання окремих виробничих операцій здійснюється засобами автоматики в тих випадках коли технологічний процес в наслідок своєї складності або швидкодії нездійсненні для людей.

На машині здійснюється дискретний, місцевий контроль. В виробництві використовується технологічна та аварійна сигналізація, комбінована.

Технологічна сигналізація сповіщає персонал про хід процесу при можливих припустимих відхиленнях контрольованих параметрів

Аварійна сигналізація сповіщає про відхилення контрольованих параметрів технологічного процесу за припустимі межі і необхідність утручання персоналу.

Таблиця 1.16 Засоби автоматизації

Засіб автоматизації

Параметри

Параметри датчику

Фотоелемент

Датчик розміру початку

LS 64/2.8 Se-S

LS 64/4 E-S

Лічильник

Лічильник часу роботи обладнання

BG 40.17 на 24 в постійний струм