Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
прогр.практики 3 курс.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
184.32 Кб
Скачать

7. Критерії оцінки якості практичної підготовки

Підсумкове оцінювання проходження студентом практики проводиться за єдиним модулем (див. таблицю), для кожного із елементів якого встановлена максимальна і мінімальна кількість балів, які може отримати практикант.

поз.

Елементи модуля

Кількість балів

Форма контролю

Хто проводить контроль

мінімальна

максимальна

1.

Виконання календарного графіку проходження практики

12

20

Поточний контроль

Керівник практики від підприємства (організації)

Керівник практики від кафедри1

2.

Звіт студента з практики

12

20

Перевірка звіту

Керівник практики від кафедри

3.

Індивідуальне завдання

6

10

Перевірка ІЗ

Керівник практики від кафедри

4.

Знання, уміння, навички за програмою практики

30

50

Залік в усній формі за білетами

Кафедральна комісія

Всього:

60

100

При цьому передбачено різні форми контролю виконання елементів модуля. Так, виконання студентом календарного графіку проходження практики оцінюється керівником практики від підприємства (організації) за 5-ти бальною шкалою. Оцінка проставляється в щоденнику практики студента і потім переводиться керівником практики від кафедри у відповідну кількість балів (поз. 1) для їх врахування при підсумковому контролі.

Відповідність змісту і оформлення звіту студента з практики встановленим програмою вимогам та виконання індивідуального завдання оцінюється керівником практики від кафедри в балах (поз. 2 і 3).

Знання, уміння та навички студента за програмою практики оцінюється кафедральною комісією, призначеною завідувачем кафедри із числа керівників практики (2-3 викладачі).

Залік з практики проводиться за білетами, які повинні включати 3-4 питання з програми практики з метою комплексного оцінювання отриманих студентами знань, умінь та практичних навичок. Питання білетів доводяться до студентів перед початком практики.

Підсумкове оцінювання проводиться з урахуванням сумарної кількості балів, отриманих студентом за окремими елементами модуля (поз. 1-4).

Студент, який не виконав програму практики, або одержав незадовільну оцінку залишається на повторний курс навчання.

Оцінювання знань студентів здійснюється за 5-баловою системою з фіксаці­єю оцінки в нормативних документах вищих навчальних закладів.

Визначення рівня знань і навичок здійснюють за такими критеріями:

відмінний рівень (5 балів / А/90-100) - студент виявляє всебічне системне і глибоке знання програмного матеріалу; чітко володіє понятійним апаратом, мето­дами та інструментарієм аналітичної й практичної роботи, знанням технологічно­го процесу, методами планування та прогнозування роботи підприємства; уміння використовувати їх на практиці;

добрий рівень (4 бали, у т.ч. В-С/89-75) - студент виявляє доста­тньо системне і глибоке знання програмного матеріалу; чітко володіє понятійним апаратом, методами та інструментарієм передбаченими програмою; технологіч­ними процесами; уміння використовувати їх на практиці;

задовільний рівень (3 бали, у т.ч. D-Е/74-69) - студент виявляє знання програмного матеріалу; засвоєння інформації в основному з лекційного курсу; володіє основним понятійним апаратом, методами та інструментарієм пе­редбаченими програмою, допускаючи не принципові помилки;

незадовільний рівень (2 бали, у т.ч. FХ (50-35) з можливістю повторного скла­дання або F (34-0) з обов'язковим повторним вивченням дисципліни) - студент вияв­ляє значні прогалини в знаннях основного програмного матеріалу, володінні окремими поняттями, методами та інструментарієм.