Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-8_pitannya.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
422.09 Кб
Скачать

165. Аудит фін звітн субєктів малого п-цтва.

На поч перевірки а-р повинен визнач, чи належ п-во-обєкт перевірки до тих п-в що мають право застос спрощ с-му оподат. ЗУ«Про держ підтрим малого п-цтва» визнач правові основи держ підтр малого п-цтва. Субєкти малого п-цтва: * фіз особи зареєстров у встановл порядку як субєкти п-цької д-сті; *юр особи- субєкти п-цької д-сті в яких середньообл чисельн працівн не перевищ 50 осіб і обсяг річн валов доходу не перевищ 50тис.євро (306тис.грн). Процедури а-го контролю передб застос м-в: докум, суціл і вибірк м-ду контролю. Способи аналітї перевір поляг в тому, що під час а-ту застос прийоми порівн факт облікових даних із нормат, планов чи прогнозн показник. Особливо актуал цей м-д контр під час аналіт групування показн звітн за однорід ознаками. Тому в процесі перевір а-р здійс розклад опер на окремі ел-ти, встанов між ними взаємозв і оцін вплив факторів (чинників) на окремі опер процеси, що дає можлив а-ру визнач негатив ділянки при здійс окрем аналіт робіт. Оцінюв і встанов юр сили докум здійс з тим, щоб встанов чи обліков докум відоб дійсн зміст госп опер. Для цього а-ру необх застос прийоми факт і докум контролю, перевір докум за сутністю і змістом, і встановл достовір показник (реквізитів) докум. У с-мі факт перевір суті і змісту госп опер в практиці а-ту значне місце посід: речові і письм докази.

98.Використання внутрішньої звітності для аналізу діяльності, її види.

Звітність є основним джерелом інформації і відображає результати виробничої та фінансово-господарської діяльності підприємств і організацій. Тому вона має відповідати завданням управління сучасним підприємством і, відповідно, задовольняти певні вимоги.

Відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» передбачено поділ обліку на бухгалтерський та внутрішньогосподарський (управлінський).

Мета складання внутрішньої звітності Структура та зміст внутрішньої управлінської звітності визначаються потребами підприємства в інформації, заради отримання якої і організується сам управлінський облік. А організація ведення обліку безпосередньо залежить від того, ЩО саме ми обліковуємо і ЯК ми це покажемо власникам. Наш управлінський облік (облік реальних активів, зобов'язань, капіталу, доходів і витрат) – це той же фінансовий облік (зарубіжна практика), тільки без опублікування звітності длязовнішніх користувачів. Для власників дуже важливо отримати таку звітність, яка достовірно й оперативно відображає діяльність компанії та забезпечує управлінський персонал інформацією, придатною для цілей внутрішнього управління.

Основні вимоги до змісту звітності. Внутрішня управлінська звітність повинна бути: -оперативною, короткою (але достатньою) і корисною, тобто поданою саме тоді, коли вона необхідна для прийняття конкретних управлінських рішень, і без зайвої інформації, щоб можна було оперативно оцінити її зміст; • доцільною, точною (достовірною) та об'єктивною (тобто відповідати меті, для якої вона була підготовлена); • адресною та зрозумілою, тобто конкретний відповідальний менеджер повинен отримувати звітність, що містить ту інформацію, у якій зацікавлений саме він; • порівнянною з іншими звітами та аналітичною. Тобто керівник повинен мати можливість проаналізувати звітність, затративши на це мінімум часу. Внутрішня звітність повинна забезпечити швидке визначення фактичних показників і результатів, їх відхилень від планів та кошторисів, оцінку недоліків і вибір варіантів їх усунення. Водночас система звітності повинна бути однаковою (для можливості консолідації), але мати достатню гнучкість, щоб можна було групувати інформацію для різних центрів відповідальності. Види та періодичність подання внутрішньої звітності Частота подання звітів може бути різною, це залежить від можливості приймати рішення на підставі таких звітів. Внутрішні звіти можуть бути регулярними (річні, квартальні, місячні, щотижневі, щоденні), а можуть подаватися тільки у випадках якихось відхилень.

Внутр звітність- це управл звітність, яка викор для надання операт, релев інфи управлінцям різних рівнів управл і явл собою с-му взаємопов показн, які х-ть рез роботи різних стр-них підрозділів п-ва. В залежн від цілей управл внутр звітність поділ на 3 види: інформ звітність, звітність про ек рез, результатив звіт про персонал від-сть. Дані види звітнос які викор в залеж від цілей управл для провед аналізу д-сті, склад у таких формах: 1Інформ звітність склад на запит управлінців для інформув їх операц, які мали місце на п-ві за певний час; 2Звітн про ек рез викор для оцінки д-сті стр-их підрозділів і є підставою для прийн короткостр управл ріш. Формами такої звітн є рапорти і звіти про рез роботи за день, часу роботи обладн. 3Результатна звітн про персональну від-сть складається з методів одерж техніч показн про рез роботи підрозд, в ній зазнач інформ про факт показники шляхом порівн її з планов бюдж показн і встанов відхил і винуватців.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]