Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-8_pitannya.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
422.09 Кб
Скачать

122. Призначення та порядок подання консолідованої фін-ї звітності.

Згідно з МСБО №27 консолідованою групою вважається об’єднання п-ств, до складу якого включається материнська компанія та всі інші дочірні п-ства.

Дочірня компанія – компанія, яка перебуває під контролем іншої, за умови, що 50 % акцій належить вказаній материнській компанії.

Материнська компанія – компанія, яка має одне або декілька дочірніх п-ств та здійснює контроль за їх д-стю.

Консолідована фінансова звітність - фінансова звітність, яка відображає фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів юридичної особи та її дочірніх підприємств як єдиної економічної одиниці.Створення консолідованої групи регулюються МСБО №3 «Об’єднання бізнесу», відповідно до нього облік може вестися 2 методами: 1) метод придбання; 2) метод об’єднання інтересів.

Основними формами звітів, які входять до КФЗ є:

1) консолідований баланс;

2) консолідований звіт про прибутки і збитки;

3) консолідований звіт про рух ГК;

4) примітки до консолідованої звітності.

У процесі консолідації фінансової звітності першочерговим завданням є вибір оптимального варіанту об'єднання підприємства, тобто створення корпоративної групи за допомогою спеціальних методів, що забезпечують здійснення контролю діяльності одного підприємства іншим

118.Методи нарахування амортизації основних засобів

Методи нарахування амортизації:1)Метод лінійної амортизації;2)Метод нарахування амортизації за кількістю випущеної продукції;3)Метод подвійної норми амортизації;4)Метод суми цифр років експлуатації.Лінійна амортизація. Річна сума амор-ції залежить від строку служби об’єкта. Береться до уваги також очікувана ліквідаційна вар-ть. Амор-я за кількістю випущеної прод-ї. Виробничий метод – використовується в тих випадках, коли об’єкти ОЗ використовуються нерівномірно: (нерівномірно випускається прод-я по періодах). За цього методу визначається ставка амор-ї на одиницю прод-ї

Сума амор-ї за звіт. період визначається

множенням к-сті випущеної прод-ї на ставку амор-ї.Метод подвійної амор-ї-це метод прискореної амор-ї. Норма прискореної амор-ї визначається шляхом множення норми лінійної аморт-ї на встановлений коеф-т для прискореної амор-ї. В кожній країні цей коеф-т є різним.Метод суми цифр років експлуатації. Сума цифр років – це додавання порядкових номерів тих років, на протязі яких функціонує об’єкт. Річна норма амор-ї визначається як відношення строку служби, що залишився ( на поч. звіт. періоду ) до суми цифр років. Для визначення річної суми аморт. відрахувань норма амор-ї відповідного року множиться на різницю між початковою вар-тю об’єкта і його ліквідаційною вар-тю.

Всі матер активи крім землі мають обмеж термін викор. Після кількох років експл засоби в-ва стають повн непридат. Два види зносу: 1 Фізич знос є рез їх викор, експл і дії прир факторів. 2 Морал знос- процес у резі якого активи невідпов сучас вимогам внасл НТП. Аморт- це процес поступ перенес варт оз, що експл у варт гп у вигляді аморт відрах. У заруб практиці є багато м-ів нарах аморт на оз але найчас викор такі: 1 Прямолін м-д. 2 Вироб м-д. 3 М-ди прискор спис: а) м-д спис варт за сумою чисел (кумул); б) м-д зменш залишку (подв запис). Прямол м-д – аморт варт обєкта рівномір спис протягом терміну його служби. АВ=(Перв варт–Ліквід)/Термін служби. Вироб м-д - кожна госп опер (1ця прод) тягне за собою однак вел аморт активу на якому її здійс або виробили. М-д застос де зношув обєкта повяз з частотою його викор. АВ=(Перв варт–Ліквід)/К-ть викон опер, роботи або 1ць викон прод. Суть приск м-ів полягає в тому, що на поч експл оз суми нарах аморт значно перевищ амортиз суми, які нарах в кін терм служби обєкту. Викор ці м-ди виход з того що багато видів ОЗ вироб призн діють еф-ше поки вони ще нові, тобто в перші роки їх експл. М-д суми чисел (кумул). АВ=(К-ть років/Сума чисел)*(Перв варт– Ліквід варт). М-д зменш залишку. Почат варт авто 20000$, ліквід 2000$, термін 4 роки. Нарах аморт при подв нормі аморт, якщо при рівномір станов 25% буде 50%.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]