Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3.25.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
133.63 Кб
Скачать

Конструкторська підготовка виробництва

Характеристика конструкторської підготовки виробництва на підприємствах різних типів: проектних організаціях, швейних підприємствах, підприємствах індивідуального виготовлення одягу. Основні функції підрозділів виробництва. Послідовність виконання конструкторських робіт при розробці нових моделей та підготовці їх до впровадження у виробництво.

Розробка і оформлення проектно-конструкторської документації. Вимоги до проектно-конструкторської документації. Види промислових лекал, послідовність їх розробки та вимоги до оформлення лекал-еталонів. Вихідні дані до розробки лекал-еталонів. Етапи розробки лекал-еталонів на основні деталі виробу. Розрахунок і вибір величин технологічних припусків та порядок їх внесення в лекала. Принципи побудови лекал похідних деталей з матеріалів верху, підкладки та прокладки. Види допоміжних лекал, вимоги до них та принципи побудови. Зміст та склад технічного опису на модель. Правила виготовлення, відбору та затвердження зразків-еталонів.

Сутність процесу технічного розмноження лекал. Способи технічного розмноження лекал. Умови виконання і правила технічного розмноження лекал. Виконання технічного розмноження лекал за схемами. Застосування пропорційно-розрахункового способу технічного розмноження лекал для моделей одягу не типового конструктивного рішення. Способи розрахунку приростів в конструктивних точках при складанні схем технічного розмноження лекал для виробів не типового конструктивного рішення.

Характеристика технічної підготовки виробництва на підприємствах масового виготовлення одягу. Вимоги до технологічності моделей. Правила і засоби відпрацювання конструкцій одягу на технологічність. Показники технологічності моделей, що розраховуються на стадіях проектування виробів. Комплексні та одиничні показники технологічності моделей одягу. Виконання порівняльного аналізу базових і нормативних показників технологічності з фактичними. Аналіз матеріалоємності і трудомісткості конструкцій моделей одягу.

Уніфікація швейних виробів. Характеристика об’єктів уніфікації. Методи оцінки рівня уніфікації моделей одягу.

Основи комп’ютерного проектування одягу

Структура САПР швейного виробництва. Поняття АРМ. Класифікація САПР. Технічне забезпечення САПР швейних виробів. Способи математичного опису контурів лекал швейних виробів в автоматизованому режимі. Афінні перетворення, які застосовують в комп’ютерних технологіях конструювання швейних виробів. Особливості розробки ескізів і технічних рисунків моделей одягу в автоматизованому режимі. Особливості розробки базових конструкцій одягу в автоматизованому режимі. Особливості розробки модельних конструкцій одягу в автоматизованому режимі. Розробка лекал швейних виробів в САПР. Особливості градації лекал деталей одягу в автоматизованому режимі. Критерії вибору САПР для швейного підприємства. Характеристика систем бодісканування. Тривимірні електронні манекени фігури людини. Характеристика САПР одягу з параметричним представленням лекал. Характеристика САПР одягу з графічним представленням лекал. Характеристика САПР одягу вітчизняних виробників. Характеристика САПР одягу закордонних виробників.