Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gridkovec interv.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.11.2019
Размер:
52.22 Кб
Скачать

«Владна мати, витіснені психотравми, пропаганда змі, втрата духовних основ – все це причини чоловічого та жіночого гомосексуалізму»

  • У чому причина чоловічого гомосексуалізму з точки зору психології?

  • Їх декілька. Наприклад, хлопчик виховується у сім’ї, де мати дуже активна й владна жінка. Вона контролює дітей, пригнічує чоловіка. Десь як у тому анекдоті: «Хто в домі господар? Тато. А ось хто сьогодні буде татом, вирішує мама». У дитини виникає протест проти поведінки матері, не усвідомлюючи це, вона входить у таку собі коаліцію з батьком. Відповідно, шукає собі чоловіка, який сильніший за матір.

  • Тобто у вихованні чоловіків-гомосексуалістів більшою мірою винні матері?

  • Так, але є одне «але». Коли я почала консультувати людей з такими проблемами, то побачила, що причина насправді більшою мірою у батькові. Зазвичай син не може простити йому слабкість, відсутність бажання захистити від матері, або полишеність. Взагалі непрощення батька – є базовим у гомосексуалізмі. А вже потім – стосунки з матір’ю, про які згадувала раніше.

  • А з чим пов’язаний жіночий гомосексуалізм?

  • Найцікавіше те, що саме жіночих гомосексуальних стосунків ніде у природі не зустрічається – це виключно фантазійна прерогатива людей. Основна причина лесбійських стосунків – витіснена психотравма, яка найчастіше пов’язана з конкретним чоловіком. Тобто це сексуальні домагання у різному віці, про які більшість дівчат навіть не пам’ятає. Можна сказати, що психіка «попіклувалась» і витіснила все у несвідоме. Наприклад у моїй практиці був випадок, коли у процесі консультацій з’ясувалося, що у дев’ять років дівчинку сексуально домагались. Для неї це стало жахливою травмою, тому психіка, аби позбутись її, просто витіснила цей випадок. Такий досвід призвів до того, що дівчина не могла мати жодних стосунків з чоловіками, навіть похід до лікаря-чоловіка ставав справжньою проблемою.

  • Ще одним модним нині різновидом сексуальних стосунків можна назвати бісексуалізм…

  • Хочу сказати, що до такої викривленої моделі стосунків часто призводять самі психологи. На жаль… Ось, наприклад, розповсюджений випадок. До психолога приходить підліток і каже: «У мене такий класний товариш, що я ледь у нього не закоханий. Що робити?». Психолог не пояснює йому, що це звичайна дружба, а певні еротичні хвилювання і потяг до представника своєї статі пов’язані з підлітковим віком. Натомість каже: «То визначись вже нарешті до кого ти належиш». Після такої «поради» спеціаліста підліток починає мучити себе цим запитанням і приходить до висновку, що йому дійсно подобаються представники своєї ж статі.

  • Пропаганда за допомогою ЗМІ може вплинути на формування гомосексуальної поведінки?

  • Я хочу наголосити на тому, що до гомосексуальних стосунків призводить цілий ряд різних факторів. Є більш вагомі причини, є менш, але їх декілька. Пропаганда через ЗМІ, демонстрація фільмів про гомосексуальну «любов» може стати тим довершуючим фактором, який схилить людину до практикування нетрадиційних стосунків. Так само як і закрите середовище – в’язниця, школи для хлопчиків, дівчат. Так, у моїй практиці траплялися випадки, коли вихованок футбольних клубів розбещували більш старші дівчата.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]