Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gridkovec interv.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.11.2019
Размер:
52.22 Кб
Скачать

«Гомосексуалізм потрібно й можна вилікувати»

  • Для вас, як практикуючого психолога, гомосексуалізм – це…

  • Гомосексуалізм – це патологія, яку потрібно лікувати. Тому гомосексуаліст має усвідомити, що він хворий і захотіти вилікуватись.

  • У вашій практиці були випадки успішного лікування гомосексуалістів?

  • Моє перше, так би мовити, знайомство з представниками гей-культури відбулося у 92-му році у Швеції. Тоді там зібралася молодіжна тусовка з усієї Європи, аби послухати психологічні лекції у тому числі й з приводу гомосексуалізму. Лекції виявились абсолютно примітивними: геї – теж люди, давайте їх не бити. Але, практично не отримавши нічого корисного під час лекцій, я тоді отримали цінний досвід. Річ у тому, що присутні там гомосексуалісти чомусь саме мене обрали «своєю жилеткою». Вони розповідали мені про своє «важке» життя, плакались, як їх ніхто не розуміє і так далі. По суті ці хлопці були просто стали жертвами розбещення – вони мали коханців у віці, які їх утримували, намагались переконати себе у нормальності таких стосунків. І в результаті ми мали те, що мали.

На той момент я постійно думала: «Господи, ну за що мені все це? Всі собі розважаються, а я маю вислухувати нещасних гомосексуалістів». Коли ж у 1995 році до мене вперше звернулася людина з такою проблемою, дякувала Богові за той досвід.

Можу сказати, що клієнтів, які приходили з проханням вилікувати їх від гомосексуалізму, налічується з десяток. Більше тих, яких хвилювали депресії, суїцидальні думки, алкогольна залежність, галюцінації. Вони хотіли позбавитись цього і в процесі терапії з’ясовувалось, що насправді проблема глибша. Люди осмислювали це, продовжували психотерапію і через деякий час ставали здоровими.

«Любов – основне у шлюбі та вихованні дітей»

  • Нині у багатьох країнах гомосексуалісти намагаються добитися, аби їхні «шлюби» вважались законними. На вашу думку, шлюб – це виключно союз між чоловіком та жінкою чи можливі альтернативи?

  • Взагалі я не люблю слово союз. Для мене шлюб – це посвята. Втім для гомосексуалістів союз – саме те слово, щось штибу «союз рабочего и крестьянки». У них не може бути посвяти, довічного пізнання один одного, довічної присяги один одному…

  • Окрім того, що ви досвідчений психолог, ще й мати шістьох дітей. Як ви вважаєте, чого під час виховання дитини батьки повинні уникати, а на що звертати увагу?

  • Варто уникати дуже розповсюдженого нині фактору унікальності дитини. У чому він полягає? Коли мама бачить талант дитини у чомусь, вона починає підносити дитину над іншими – з тим не гуляй, туди не дивись і т.д. Підростаючи, дитина шукає таку ж талановиту, розумну і… такої ж статі. Іншими словами, шукає свою копію… Зрозуміло, що це може мати плачевні наслідки. Проте приниження дитини також призводить до розвитку патологій. То ж даючи малюкові розуміння його унікальності і дивовижності, необхідно при цьому також давати йому розуміння неповторності і цінності кожної людини.

Звертайте особливу увагу на любов у сім’ї – це базове і у шлюбі, і у вихованні дітей. Мати повинна кохати свого чоловіка, а батько – свою дружину. І дуже важливо, щоб діти бачили свідчення цієї любові. Також неймовірно важливо любити свою доньку чи сина не за щось, а просто тому, що він чи вона у вас є.

  • Дякую за інтерв’ю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]