Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
С.З. ПІДПРИЄМНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
312.32 Кб
Скачать

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра практичної психології психологія підприємницької діяльності плани семінарських, практичних занять

для студентів факультету «Психологія»

Дніпропетровськ – 2009

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

„Затверджую”

Перший проректор

Г.М. Богуславський

„_____”__________2009р.

Дисципліна психологія підприємницької діяльності

Напрям підготовки 0401 Психологія__________

Спеціальність 6.040100 “Психологія”___

Освітньо-кваліфікаційний

рівень бакалавр____________

Форма навчання денна_____________

Плани семінарських, практичних занять та самостійної роботи з дисципліни «Психологія підприємницької діяльності» / Укладач:Тарасович І.Ю.- Дніпропетровський гуманітарний університет, 2009.-23 с.

Рецензенти:

Деркач Л.М. (Дніпропетровський гуманітарний університет, доктор психологічних наук, професор).

Шевяков О.В. (Дніпропетровський гуманітарний університет, кандидат психологічних наук, доцент)

Мета і завдання дисципліни, її місце в навчальному процесі

Висвітлено комплекс актуальних проблем, пов'язаних із формуванням психології підприємництва як нової для нашої країни науково-практичної галузі психологічного знання. Розглядаються наукова інтерпретація підприємництва, сучасні психологічні й соціологічні теорії походження підприємництва, його психологічні ознаки з позицій ризику, активності, творчості, лідерства. Значну увагу приділено індивідуально-психологічним рисам підприємця, соціопсихо-логічним типам підприємців, мотиваційним і поведінковим аспектам підприємництва, основам побудови і психолого-професійній підтримці підприємницьких груп та організацій. Подано психологічний практикум з підприємництва, що сприятиме засвоюваності матеріалу і практичному використанню психологічних знань у сфері виробництва та економіки.

Втілення в життя гуманістичних принципів потребує більш широкого використання результатів досліджень психологічної науки. Необхідною умовою цього є цілеспрямована підготовка фахівців у галузі психології, які б вміло та професійно могли застосовувати в своїй діяльності здобутки сучасної науки, що здійснюється в Дніпропетровському гуманітарному університеті.

Мета та завдання курсу „ Психологія підприємницької діяльностії ” полягає в здобутті студентами чітких теоретичних знань про психологію підприємницької діяльності, формуванні умінь та навичок у застосуванні методик досліджень, які викороистовують в своїй професійній діяльності психологи, в роботі з підприємцями.

Місце курсу „ Психологія підприємницької діяльностії ” в навчальному процесі полягає у взаємозв’язку з теоретичними знаннями, які здобувають студенти, вивчаючи курси „Загальна психологія”, «Диференційна психологія» „Експериментальна психологія”, „Психодіагностика” , «Економічна діяльність».

Базовий підручник : Ю Ф.Пачковський «Психологія підприємництва»:Навч. Посіб. – К.:Каравела, 2006. – 408 с.