Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи КПУ.Навч.роб.прогр.2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
264.19 Кб
Скачать

3.3. Методична література

  1. Конституційне право України. Академічний курс. Підруч.: У 2-т. – Т. 1 / За ред. В.Ф. Погорілка. – К.: ТОВ „Видавництво „Юридична думка”, 2006. – 544 с.

  2. Конституційне право України. Академічний курс. Підруч.: У 2 т. – Т. 2 / За загальною редакцією Ю.С. Шемшученка. – К.: ТОВ „Видавництво „Юридична думка”, 2008. – 800 с.

  3. Погорілко В.Ф., Федоренко В.Л. Конституційне право України. Підручник / За загальною редакцією В.Ф. Погорілка. – К.: Наукова думка; Прецедент, 2006. – 344 с.

  4. Фрицький О.Ф. Конституційне право України. Підручник. – К.: Юрінком Інтер, 2006. – 512 с.

  5. Кравченко В.В. Конституційне право України: Навчальний посібник: - Вид. 4-е, виправл. та доповн. – К.: Атіка, 2006.

  6. Совгиря О.В., Шукліна Н.Г. Конституційне право України: Навчальний посібник: - К.: Юрінком Інтер, 2007. – 632 с.

  7. Чушенко В.І., Заєць І.Я. Конституційне право України. Підручник. – К.: Видавничий дім „Ін Юре”, 2007. – 488 с.

  8. Конституційне право України: Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / За ред. В.П. Колісника та Ю.Г. Барабаша. – Х.: Право, 2008. – 416 с.

2.6. Рейтингова система оцінювання з дисципліни

Модуль І

(поточне тестування)

Модуль ІІ

(поточне тестування)

Сума

50

50

100

Шкала оцінювання:

90-100 балів – відмінно (А); 75-89 балів – добре (ВС);

60-74 балів – задовільно (DЕ); 1-59 балів – незадовільно (FX).

Критерії оцінювання складових частин модуля

І) на семінарських заняттях:

Студент отримує:

1 бал – студент засвоїв основний матеріал, але не знає окремих деталей, допускає неточність у відповіді та формулюванні понять про конституційне право як галузі права, сутності та походження конституцій, конституційний лад України, порушує послідовність у викладенні тематичного матеріалу.

2 бали – якщо студент твердо знає програмний матеріал, логічно відповідає на поставлені питання за темою семінару, не допускає суттєвих помилок при вирішенні завдань та орієнтується у змістовній частині нормативно-правових актів з курсу Основи конституційного права України.

3 бали – якщо глибоко, в повному обсязі те твердо засвоїв тематичний програмний матеріал, вичерпно та послідовно дав відповіді на запитання, що винесено на семінар з посиланням на відповідний нормативно-правовий акт.

ІІ) за тематичне опитування:

1 4 балів – студент засвоїв основний матеріал, але не знає деталей, допускає неточність у окремих відповідях та формулюванні понять про територіальний устрій України, поняття і види виборів та референдуми тощо, порушує послідовність у викладенні тематичного матеріалу, має окремі прогалини в знаннях.

5 – 7 балів – якщо студент твердо знає програмний матеріал, логічно відповідає на поставлені тематичні запитання, не допускає суттєвих помилок у тематичних відповідях та орієнтується у основних положеннях про конституційне право як галузь права, сутності та походження конституцій, конституційний лад України, територіальний устрій України, поняття і види виборів та референдуми, характері та змісту соціальних процесів, що регулюються правом.

8 – 10 балів – якщо студент глибоко, в повному обсязі та твердо засвоїв матеріал, вичерпно та послідовно дав відповідь на тематичні запитання, вміє здійснювати правовий аналіз конкретних суспільних відносин, застосовує отримані правові знання у практичній діяльності, тісно пов’язує правозастосовчу теорію з практикою, показує вміння самостійно аналізувати проблемні питання реформування національного законодавства.

ІІІ) за індивідуальну роботу

1 – 3 бали – виставляється, якщо студент виклав у індивідуальній роботі основний матеріал, але не знає окремих деталей, допускає неточність у відповіді та формуванні понять про конституційне право як галузь права, сутності та походження конституцій, конституційний лад України, територіальний устрій України, поняття і види виборів та референдуми, порушує послідовність у викладенні програмного матеріалу за темою індивідуальної роботи, висновки носять загальний характер, відсутня власна позиція студента.

4 бали якщо студент має навики систематизації та застосування правових знань, логічно відповідає на поставлені питання індивідуальної роботи, не допускає суттєвих помилок.

5 балів якщо студент висвітлює в повному обсязі питання індивідуальної роботи, вичерпно та послідовно виконано практичні завдання з курсу „Основи конституційного права України”, при аналізі проблемних питань конституційне право як галузь права, сутності та походження конституцій, правового статусу особи, конституційний лад України, територіальний устрій України, поняття і види виборів та референдуми, види державних органів, судова система, конституційний статус прокуратури, показує знання основної та додаткової літератури, вміння самостійно аналізувати та тлумачити нормативно – правові акти за темою індивідуальної роботи, правильно аргументує висновки, вміє самостійно узагальнювати опрацьований матеріал й логічно його викладати, не допускаючи помилок.

Дніпропетровський національний університет

ім. Олеся Гончара

Юридичний факультет

Кафедра теорії держави і права, конституційного права та державного управління

Дисципліна „Основи конституційного права України”

Академічні групи ІІ, СФ, СП, СР

Навчальний рік 2010 – 2011 Семестр ІІ

Елементи контролю за 1 модулем 50 балів

практ. завд. – 20 б. склад. І мод. – 7 тижд.

підсумк. роб. – 30 б. пересклад. І мод. – 8 тижд.

Перший рівень

1.1. Яким шляхом формуються органи місцевого самоврядування? 1 бал

а) призначаються Президентом України;

б) обираються виборцями певних територій;

в) призначаються головою Верховної Ради України. 1.2. Носієм суверенітету і суб’єктом влади в Україні є: 1 бал

а) Верховна Рада України;

б) народ України;

в) Президент України;

г) Кабінет Міністрів України. 1.3. Який конституційний склад Верховної Ради України? 1 бал

а) 350 депутатів;

б) 200 депутатів;

в) 450 депутатів. 1.4. Коли обмежується Конституцією України право на свободу слова? 1 бал

а) в разі атеїстичної пропаганди;

б) в разі відправлення релігійного культу;

в) в разі загрози національній безпеці і громадському порядку;

г) в разі поширення конфіденційної інформації.

1.5. До якої категорії прав Ви віднесете право на медичну допомогу і освіту? 1 бал

а) невід’ємних; в) соціальних;

б) політичних; г) культурних;

д) екологічних.