Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Осн_Менеджменту_МВК_КР.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
204.29 Кб
Скачать

26

Курсова/Основи менеджменту

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЕКОНОМІКИ ТА ПРАВА

Імені АЛЬФРЕДА НОБЕЛЯ

КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ

Методичні вказівки

щодо виконання курсової роботи

з дисципліни

Основи менеджменту”

для галузі знань

0306 – «Менеджмент і адміністрування»

напряму підготовки 6.030601 – «Менеджмент»

Затверджено на засіданні кафедри

Протокол № 6 від 13.01.2011 р.

Дніпропетровськ

2011

Методичні вказівки щодо виконання курсової роботи з дисципліни “Основи менеджменту” / А.П Міщенко, В.Є. Момот. — Дніпропетровськ: ДУЕП, 2011. — 26 с.

Укладачі: А.П. Міщенко, к.т.н., доцент, В.Є.Момот, д.е.н., проф.., зав. кафедри менеджменту.

Відповідальний за випуск: В.Є.Момот, д.е.н., проф.., зав. кафедри менеджменту.

Загальна характеристика вивчення дисципліни за навчальним планом:

лекції – 54 годин;

практичні заняття – 54 годин;

всього – 108 годин;

самостійна підготовка (за навчальним планом) – 108 годин;

загальна кількість годин – 243 години;

курсова робота – 27 годин;

екзамен – 4 семестр.

1. Курсова робота.

Загальні положення

Курсова робота розробляється на основі індивідуального завдання.

Студенти проводять дослідження на одну із запропонованих тем. Номер теми відповідає порядковому номеру студента у обліковому журналі або визначається за останньою цифрою номера залікової книжки студента.

Курсова робота повинна складатися з пояснювальної записки, яка також наводить графічний та інші види матеріалів, що доповнюють текстову та розрахункову частину роботи.

Склад та порядок розташування матеріалу в пояснювальній записці такий:

  • титульний аркуш;

  • зміст;

  • завдання на курсову роботу;

  • вступ (цілі й завдання дослідження);

  • опис, критичний аналіз та обґрунтування актуальності досліджуваної теми;

  • розгорнутий опис проведеного дослідження;

  • висновки;

  • література.

Обсяг записки — 30 аркушів рукописного тексту, що має наскрізну нумерацію. Записка повинна бути написана (надрукована) на аркушах формату А4. Матеріал записки треба викладати технічно грамотно, чітко і стисло. Записка повинна бути зшита, мати обкладинку з щільного паперу, титульний аркуш і підпис студента.

2. Вказівки до виконання курсової роботи

При підготовці до виконання курсової роботи студент повинен вивчити рекомендовану літературу, переглянути основні журнали й газети за профілем спеціалізації за останні 1,5-2 роки та ознайомитися із законами та законодавчими актами, що стосуються питань управління організаціями й підприємствами різноманітних форм власності.

Крім того, необхідно використовувати конкретний матеріал організації, підприємства, фірми, отриманий у результаті його обстеження, на підставі якого студент буде виконувати практичну частину курсової роботи.

Текст курсової роботи складається з двох частин: теоретичної (1 й 2 питання) та практичної (3, 4 й 5 питання). У перших двох питаннях слід розкрити основні теоретичні положення теми курсової роботи. Основою цієї частини роботи повинні служити матеріали, отримані студентом у результаті вивчення літератури, нормативних положень та законодавчих актів. Опис починається з розкриття стану, критичного аналізу й актуальності досліджуваної теми. Потім йде розгорнутий опис теми, який бажано ілюструвати цитатами, цифрами, фактами тощо. Скрізь, де доречно, студент може висловити своє розуміння того або іншого аспекту досліджуваної теми.

При викладі третього питання необхідно навести такі дані: профіль даного підприємства, цілі та завдання діяльності, приналежність до тієї або іншої галузі економіки, підпорядкованість, основні техніко-економічні показники (ТЕП) за останні три роки, дати стислу оцінку наведених даних. Потім слід розкрити четверте питання, яке є практичним продовженням перших двох питань.

У заключному розділі (5-те запитання) дається розгорнута характеристика пропозицій студента щодо вдосконалювання організації управління на основі даних аналізу в четвертому питанні і теоретичних передумов, наведених у перших двох питаннях.

Усі включені в роботу статистичні дані, цитати і факти повинні мати посилання на джерело, з якого вони взяті.