Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
robocha_programa_4_kurs_2012.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
236.03 Кб
Скачать

Підсумковий контроль

Підсумковою формою контролю педагогічної практики магістрантів є захист педагогічної практики. Згідно з «Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України (затверджено наказом Міністерства освіти України від 8.04.93 № 93 із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства освіти від 20.12.94 № 351)», для захисту педагогічної практики кафедрою створюється комісія у складі завідувача кафедри, факультетського керівника практики та групового керівника-методиста.

Захист педагогічної практики проводиться у випадку, якщо за результатами аудиторної та самостійної роботи студент отримує незадовільну оцінку (35-59 балів) або хоче підвищити свій рейтинг (не більше, ніж на 25 балів).

Для захисту студент готує пакет визначеної документації та подає її на розгляд комісії. Переглянувши документацію та вислухавши коментар студента і відповіді на поставлені запитання, комісія приймає рішення щодо її оцінки. Отримана під час захисту кількість балів додається до зароблених раніше, і загальна сума виставляється у журнал студента, заліково-екзаменаційну відомість та залікову книжку студента за підписами членів комісії.

На підставі рішення профільної кафедри педагогіки та методики викладання іноземних мов від 13 листопада 2008 р. (протокол № 3) на захист педагогічної практики студент подає таку документацію:

1) робочі плани-конспекти усіх проведених уроків;

2) додатково 2 розгорнуті плани-конспекти уроків з повним комплектом дидактичного оснащення;

3) додатково 2 письмові аналізи відвіданих уроків.

Кожний із цих документів оцінюється в 5 балів за описаними вище критеріями.

Остаточна оцінка за педагогічну практику виставляється як за шкалою ECTS, так і за національною шкалою. Кореляція цих оцінок наводиться нижче.

Шкала оцінювання:

90–100 балів – відмінно (А);

83–89 балів – дуже добре (В);

75–82 балів – добре (С);

68–74 балів – задовільно (D);

60–67 балів – достатньо (E);

35–59 балів – незадовільно з можливістю повторного складання (FX);

1–34 балів – незадовільно з обов’язковим повторним курсом (F).

Критерії оцінювання педпрактики студентів

Оцінка «відмінно» ставиться студентові у випадку, якщо він виявив фундаментальну теоретичну підготовку з психолого-педагогічних дисциплін, відмінні знання з методики викладання іноземних мов у загальному навчальному закладі та вміння застосувати їх для вирішення конкретних практичних завдань, відмінне володіння англійською мовою (в тому числі виразами класного вжитку), творчий підхід до планування й реалізації плану-конспекту, відвідував заняття інших практикантів і брав активну участь у їх обговоренні, якісно і в повному обсязі підготував документацію та вчасно подав її на перевірку.

Оцінка «добре» ставиться студентові, якщо він виявив належну теоретичну підготовку з психолого-педагогічних дисциплін, добре засвоїв та вміє застосовувати знання з методики викладання іноземних мов у загальному навчальному закладі для вирішення конкретних методичних завдань, добре володіє англійською мовою (в тому числі виразами класного вжитку), застосовує новітні технології навчання, але допускає незначні педагогічні, методичні чи мовні помилки, відвідував заняття інших практикантів і брав участь у їх обговоренні, якісно підготував документацію та вчасно подав її на перевірку.

Оцінка «задовільно» ставиться, якщо студент виявив базову теоретичну підготовку з психолого-педагогічних дисциплін, володіє основами методики викладання іноземних мов у загальному навчальному закладі, проте не в змозі самостійно без допомоги методиста застосувати теоретичні знання для вирішення конкретних методичних завдань, припускається помилок в англійському мовленні, не завжди адекватно застосовує окремі методичні прийоми, але в цілому досягає поставлених на занятті цілей, рідко відвідував заняття інших практикантів і був пасивним при їх обговоренні, вчасно подав документацію на перевірку, але їй бракує повноти, зустрічаються мовні та методичні помилки.

Оцінка «незадовільно» ставиться студентові, якщо він не виявив належної теоретичної підготовки з психолого-педагогічних дисциплін, знання з методики викладання іноземних мов у загальному навчальному закладі поверхові й безсистемні, магістрант безпорадний при вирішенні конкретних методичних завдань, робить грубі помилки в англійському мовленні, не володіє виразами класного вжитку, поставлена на занятті мета не досягається, занять інших практикантів не відвідував і не брав участі в їх обговоренні, документацію подав на перевірку невчасно і не в повному обсязі, у документації є грубі методичні й мовні помилки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]